Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

«Golden Battery» og annet batterisnadder

Vi står på trappene til en batterirevolusjon. Det starter allerede nå, og de kinesiske bilprodusentene viser vei. Blant annet med et "Golden Battery".

Skrevet av / 22.12.23 - 08:00
«Golden Battery» og annet batterisnadder

De siste ukene har flere av Kinas ledende elbilprodusenter annonsert batterinyheter som lover å bringe elbilenes rekkevidde, ladehastighet og sikkerhet til nye høyder. Utviklingen går svært raskt, og teknologien nærmer seg et punkt hvor den kan gjøre elektriske kjøretøy overlegne bensin- og dieselbiler på alle områder.

NIO: over 1000 km rekkevidde

NIO, som på mange måter regnes som kinesernes svar på Tesla, på grunn av sitt minimalistiske førerpanel og avanserte LiDAR-teknologi, testet nylig en prototype av sin kommende 150 kWt batteripakke i sin store ET7 sedan. Pakken består har en celleteknologi med høy energitetthet, og NIO-sjefen klarte å kjøre bilen hele 1044 km på én ladning. Noe som er ny verdensrekord for en serieprodusert elbil. Batteriet har samme passform som NIOs øvrige batterier, og passer dermed i eksisterende biler. Alle NIO-modellene kan altså oppgraderes til 150 kWt. Vi loves dessuten at den økte energitetthet ikke skal øke totalvekten nevneverdig.

zeekr golden battery 2
«Golden Battery» fra Zeekr lades eksepsjonelt raskt. Foto: Zeekr

Zeekr: «Golden Battery»

Zeekr, dattermerke av Geely og søstermerke til Volvo, viste nylig fram sitt «Golden Battery». Dette skal ifølge produsenten kunne lades fra 10-80%, som gir 500 km kjørelengde, på bare 15 minutter! Dette med en effekt på 500 kW, som er dobbelt så høyt som dagens Tesla-er kan skilte med!

I tester ble batteriet utsatt for ekstreme påkjenninger som varme, kulde, vann og fysiske støt – uten at det tapte effekt. Zeekr lanserer sin nye elbilmodell 007 med dette batteriet allerede den 27. desember – rett før champagnekorken sprettes på nyttårsaften. 007 lover sportsbil-akselerasjon og over 800 km rekkevidde.

Nio-battery-swap-station
NIO og Geely samarbeider om batteribytteteknologi. Foto: NIO

Batteribytte

I tillegg til bedre rekkevidde og ladefart satses det også på andre innovative ladeløsninger. Nettopp NIO og Geely har nemlig inngått et samarbeid om å standardisere og utvide infrastruktur for batteribytte. Ved spesialutformede stasjoner vil man kunne bytte ut et nesten tomt batteri med et fulladet på bare noen minutter. Dette eliminerer behovet for å vente på lading under langkjøring.

Les også Snart lader de 40 mil på 5 minutter Nye batterier blir billigere og bedre, og fjerner all rekkeviddeangst. Og de kommer før du aner det.

BYD strør salt i såret

Den kinesiske elbilprodusenten BYD har også offentliggjort at de vil bygge sin første fabrikk dedikert til natrium-ion batterier. Salt i stedet for litium, altså. Dette skal gi lavere produksjonskostnader og mindre avhengighet av sjeldne mineraler som litium og kobolt. BYD satser tungt på elektrifisering og er allerede blant verdens største produsenter av elbiler og litium-ion-batterier. Blant annet LFP-batteriet Blade, som er helt uten kobolt.

BYD-Seagull
Foto: BYD

Kinesisk batterirevolusjon?

De kinesiske elbilprodusentenes enorme satsing på neste generasjons batteriteknologi kan snart revolusjonere markedet. Selv om de slettes ikke er alene, med både Toyota, Volkswagen-konsernet, Mercedes-Benz, og ikke minst Tesla, som alle forsker så svetten renner på nye og bedre batterier. Dette i samarbeid med giganter som Panasonic, LG Chem og Samsung SDI, i tillegg til startups som Group14 og Sila Nanotechnologies. Og mange flere.

Elbilene tar over totalt

Med større rekkevidde, mye raskere lading og lavere priser, kombinert med innovative ladeløsninger, vil elbilene bli overlegne både praktisk og økonomisk. Dette kan akselerere utskiftningen av bensin- og dieselbiler. Norske forbrukere har mye spennende å se fram til.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

2 hendelser på “«Golden Battery» og annet batterisnadder”

  1. Thor Steinar Christensen

    Dette lover jo bra, men jeg undrer litt på dette med ladehastighet og tilgang på strøm. Her i Norge opplever vi stadige tiltak for å begrense høye effektuttak. Vi blir stadig pålagt høyere avgifter dersom vi bruker mye strøm samtidig. Dette for å begrense belastningen på nettet, som etter sigende har nådd et metningspunkt. Nå skal alt over på elektrisitet. Strømprisen går i taket pga manglende kapasitet i produksjon og distribusjon. Med all den kapasitetsøkningen i morgendagens elbiler, og for ikke å snakke om tungtransport og skipsfart, ja så bryter vel strømtilgangen snart sammen. I hvert fall kommer strømprisene til å bli astronomiske i fremtiden.
    Det sies at ræ… er bak samme hvordan man snur seg.

    1. Geir Gråbein Nordby

      Et absolutt relevant poeng, el-nettet trengs høy prioritet for å holde tritt med kravene. Hvor dette bærer til slutt, blir svært spennende å følge med på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top