Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Ford og Allego samarbeider om flere ladestasjoner

Ford og ladenettverket Allego samarbeider om å installere lynladestasjoner med en kapasitet på opptil 400 kW hos en rekke Ford-forhandlere i Europa.

Skrevet av / 08.04.24 - 14:48
Ford og Allego samarbeider om flere ladestasjoner

Lynladestasjonene vil være tilgjengelige for alle elbilister, uavhengig av bilmerke, og at de kan benyttes 24 timer i døgnet. Ford på sin side sier at deres kunder vil få fordelaktige priser ved å betale for ladingen gjennom FordPass-ladekortet, FordPass-appen eller ved hjelp av Plug & Charge-teknologien.

2024 FORD ALLEGO (1)
Foto: Ford / Allego

Lynladestasjonene vil inngå i Fords Blue Oval Ladenettverk, som gir tilgang til over 600 000 ladepunkter, fordelt på 36 land i Europa. Selskapet fremhever også at deres elbiler, som Mustang Mach-E og den nye elektriske SUV-en Explorer, vil kunne dra nytte av Plug & Charge-teknologien på Allego-stasjonene. Dette innebærer at ladingen starter automatisk når ladepistolen plugges inn, uten behov for apper, ladekort eller SMS.

Les også Denne kan bli Fords bestselger Bygger på kjent og velprøvd elbilplattform.

Partnerskapet mellom Ford og Allego kommer samtidig som Ford åpner for bestilling av den nye Explorer. Selskapet har uttalt at de har som mål å elektrifisere hele sin portefølje av person- og varebiler i Europa innen 2035.

Det gjenstår å se hvordan dette samarbeidet vil påvirke utbyggingen av ladeinfrastruktur og elbilsalget i Europa, men både Ford og Allego uttrykker optimisme om at det vil bidra til å gjøre elbiler til et mer attraktivt valg for europeiske forbrukere.

2024 FORD ALLEGO (10) 2024 FORD ALLEGO (9) 2024 FORD ALLEGO (6)
<
>
Foto: Ford / Allego
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Scroll to Top