Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Fire nye Segways til de største gadget-fans

Alle de fire kjøretøyene, en el-moped og tre el-scootere, styres selvfølgelig via mobilen.

Segway er et firmanavn som de flest tech-interesserte kjenner til. Firmaet er spesielt kjent for det unike transportmiddelet på to hjul, som på folkemunne bare kalles en ‘Segway’, men som helt korrekt heter Segway PT (som står for ‘person transporter’).

Det er den amerikanske oppfinneren Dean Kamen, som bl.a. sto bak den aller første insulinpumpen, som i desember 2001 lanserte Segway-en. Kamens mest kjente sitat stammer fra Time Magazine, hvor han forutså at Segway ville være et like stort fremskritt i forhold til bilen, som bilen i sin tid hadde vært i forhold til hest og hestevogn.

Segway

En Segway i2 PT er kjøretøyet vi normalt tenker på når vi hører ordet ‘Segway’. (Foto: Segway)

Slik gikk det virkelig ikke – bl.a. mistet den daværende direktøren for selskapet, Jimmy Heselden, livet i 2010 da han ved et uhell kjørte utenfor en klippe på nettopp en Segway – og i 2015 ble selskapet kjøpt opp av den kinesiske konkurrenten Ninebot, som i 2020 sluttet å produsere det ikoniske produktet. På 20 år ble det kun solgt i alt 140.000 enheter på verdensbasis, så ut i fra et økonomisk synspunkt var det nok et klokt valg.

I stedet satser Segway nå på andre produkter innenfor elektrisk mobilitet, bl.a. scootere og mopeder, som nå kan kjøpes på det norske markedet.

Annonse
Segway E110SE Launch Edition

Segway E110SE Launch Edition. (Foto: Segway)

Tre el-scootere og en el-moped

Det er snakk om Segway E110SE, Segway E110SE Launch Edition og Segway E125S, som alle er el-scootere, samt en el-moped Segway B110S

Annonse

De to førstnevnte scooterne er identiske rent utseendemessig, men E110SE Launch Edition har pga et større batteri (1824 Wh) en rekkevidde på opptil 97 km på en full oppladning, hvor den alminnelige modellen med et batteri på 1440 Wh må nøye seg med 75 km. Til felles har de begge et stort bagasjerom på 27 liter, en motorkraft på 1,5 kW samt en toppfart på enten 25 eller 45 km/t.

Segway E125S

Segway E125S. (Foto: Segway)

Segway E125S kommer med to batterier, som gir el-scooteren en rekkevidde på hele 140km, og den kommer også med ABS-bremser samt bredere og større dekk enn de to andre modellene. Motoren er også kraftigere (3 kW), men på grunn av lovverket er toppfarten fortsatt låst til enten 25 eller 45 km/t.

El-mopeden Segway B110S er en del slankere en de tre el-scooterne, og har derfor en rekkevidde på opptil 105 km, selv om den kommer med like stort batteri som Segway E110SE (1440 Wh). Toppfarten er også den samme til tross for den litt mindre motoren, som har en maksimal ytelse på 850 W.

Batteriet på alle modellene kan tas av og lades hjemme i stua.

Batteriet på alle modellene kan tas av og lades hjemme i stua. (Foto: Segway)

Smarte funksjoner

Alle de fire Segway-ene er utstyrt med en LED-fargeskjerm på styret, som gir oversikt over bl.a. hastighet, batterinivå, modus, Bluetooth-tilkobling osv.

Man kan selvfølgelig forbinde sitt kjøretøy med mobilen, hvor Segway-Ninebot-appen bl.a. inneholder det såkalte Airlock-systemet, som gjør at man ikke trenger fysisk nøkkel.

Annonse

Videre gir appen deg all relevant informasjon om din el-scooter eller -moped – f.eks. hvor man parkerte, hvor lang rekkevidde man har igjen, data fra hver tur, servicestasjoner etc.

Kjøretøyet er også tyveribeskyttet med AHRS-systemet (Attitude and Heading Reference System), som bygger på et integrert 4G-SIM-kort, sensorer og en GPS-forbindelse. På den får man bl.a. melding via appen dersom kjøretøyet plutselig skifter posisjon.

Segway B110S

Segway B110S. (Foto: Segway)

Pris og tilgjengelighet

Alle de fire kjøretøyene fås som hhv. 25 km/t- og 45 /t-modeller. El-mopen Segway B110S koster 21.499, mens de tre el-scooterne koster fra 31.499 kroner.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.