Fiat 126 EV Concept

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Annonse
Annonse
forfatter

Kanskje er det ikke liv laga i denne suv-fikserte verden vi lever i, men vi mener at verden trenger flere elektriske småbiler. Relativt lav vekt, smidig størrelse og lavt strømforbruk, er ikke så lett på en 2,5 tonn elbil, men på en liten bil som denne, er det oppnåelig.

Noen kreative sjeler hos MA-DE studio, som holder til ved den billedvakre Como-sjøen i Italia, har drømt og kommet opp med en konseptbil med tydelig inspirasjon fra Fiat 126. Småbilen som i 1972 ersattet Fiat 500, og ble en suksess med 4,7 millioner solgte biler.

Det er lite trolig at Fiat i Torino plukker opp hansken, om de blir aldri så imponert over hva Andrea Della Vecchia har funnet på med Fiat 126 EV Concept, som bilen kalles. De er vel for opptatt med å lage morsomme varianter av den kommende Fiat 500E.

Annonse

Designerne har i allefall forsøkt å holde konseptet tro til originalen, men bilen har selvsagt vokst. En Fiat 126 er en veldig liten bil, og fire voksne på innsiden kan være en pinefull utfordring på langtur.

Men så er konseptbilen heller ikke ment for de lange kjøreturene. Den har plass til en liten elmotor under hekken, hvor ellers, og batteriplass til kanskje 200-250 km rekkevidde. Omtrent som Honda E med andre ord, en annen søtnos på fire hjul. Som vi forøvrig har testet.

Se på den da, hvem vil vel ikke ha en sånn?

 

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Kompakt og lett med stor rekkevidde
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.