Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Fiat 126 EV Concept

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.

Skrevet av / 30.10.20 - 16:52
Fiat 126 EV Concept

Kanskje er det ikke liv laga i denne suv-fikserte verden vi lever i, men vi mener at verden trenger flere elektriske småbiler. Relativt lav vekt, smidig størrelse og lavt strømforbruk, er ikke så lett på en 2,5 tonn elbil, men på en liten bil som denne, er det oppnåelig.

Noen kreative sjeler hos MA-DE studio, som holder til ved den billedvakre Como-sjøen i Italia, har drømt og kommet opp med en konseptbil med tydelig inspirasjon fra Fiat 126. Småbilen som i 1972 ersattet Fiat 500, og ble en suksess med 4,7 millioner solgte biler.

Det er lite trolig at Fiat i Torino plukker opp hansken, om de blir aldri så imponert over hva Andrea Della Vecchia har funnet på med Fiat 126 EV Concept, som bilen kalles. De er vel for opptatt med å lage morsomme varianter av den kommende Fiat 500E.

Designerne har i allefall forsøkt å holde konseptet tro til originalen, men bilen har selvsagt vokst. En Fiat 126 er en veldig liten bil, og fire voksne på innsiden kan være en pinefull utfordring på langtur.

Men så er konseptbilen heller ikke ment for de lange kjøreturene. Den har plass til en liten elmotor under hekken, hvor ellers, og batteriplass til kanskje 200-250 km rekkevidde. Omtrent som Honda E med andre ord, en annen søtnos på fire hjul. Som vi forøvrig har testet.

Se på den da, hvem vil vel ikke ha en sånn?

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top