Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Får firehjulstrekk og LiDAR

Ambisiøse rekkeviddemål for Polestar 3.

Skrevet av / 07.06.22 - 15:41
Får firehjulstrekk og LiDAR

Det første bildet av Polestar 3 viser en bil som lover mer plass enn i en Polestar 2. Bilen er en sportslig SUV eller crossover, alt etter øynene som ser, og ser merkbart romsligere ut enn en Polestar 2.

Den store bakluken skjuler forhåpentlig et betydelig større bagasjerom enn de 430 literne 2-eren har, og kanskje er bakseteplassen større også. Ingenting av dette vet vi noe konkret om, annet et at Polestar skal lansere 3-eren i oktober. Den vil trolig kunne bestilles allerede da, men neppe leveres før i 2023.

Polestar sier at den får autonom selvkjøring på motorvei, og for å få det til bruker den LiDAR-sensorer fra Luminar, en prosessor fra NVIDIA. Som kanskje er best kjent for sine rå grafikkort.

De første utgavene av Polestar 3 leveres med firehjulstrekk fra to elektromotorer, og Polestar sier at rekkeviddemålet er mer enn 600 km etter WLTP-standarden.

-Polestar 3 er SUV-en for den elektriske tidsalderen. Designidentiteten vår utvikles med denne store luksuriøse elbilen, med en tydelig særegen merkevareidentitet», sier Thomas Ingenlath, CEO i Polestar. «Med denne bilen, bringer vi ´sport´ tilbake til SUV-en, tro mot våre røtter fra motorsporten.

Den nye Polestar 3 vil havne i samme segment som Tesla Model Y, Volkswagen iD.5 og er betydelig større enn Volvo-slektningen XC40 Recharge.

Priser er ikke nevnt med ett ord, det er for tidlig for den slags, men det er sannsynlig at den vil koste noe over der en tilsvarende motorisert Polestar 2 ligger. Blant annet vil et større batteri være med på å løfte prisen.

Les også Trimmet Polestar 2 Polestar 2 får mer effekt og blir enda mer sportslig med en oppgradering du fikser selv.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top