TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Får firehjulstrekk og LiDAR

Ambisiøse rekkeviddemål for Polestar 3.

forfatter
Publisert 07.06.22 - 15:41

Det første bildet av Polestar 3 viser en bil som lover mer plass enn i en Polestar 2. Bilen er en sportslig SUV eller crossover, alt etter øynene som ser, og ser merkbart romsligere ut enn en Polestar 2.

Den store bakluken skjuler forhåpentlig et betydelig større bagasjerom enn de 430 literne 2-eren har, og kanskje er bakseteplassen større også. Ingenting av dette vet vi noe konkret om, annet et at Polestar skal lansere 3-eren i oktober. Den vil trolig kunne bestilles allerede da, men neppe leveres før i 2023.

Polestar sier at den får autonom selvkjøring på motorvei, og for å få det til bruker den LiDAR-sensorer fra Luminar, en prosessor fra NVIDIA. Som kanskje er best kjent for sine rå grafikkort.

De første utgavene av Polestar 3 leveres med firehjulstrekk fra to elektromotorer, og Polestar sier at rekkeviddemålet er mer enn 600 km etter WLTP-standarden.

-Polestar 3 er SUV-en for den elektriske tidsalderen. Designidentiteten vår utvikles med denne store luksuriøse elbilen, med en tydelig særegen merkevareidentitet», sier Thomas Ingenlath, CEO i Polestar. «Med denne bilen, bringer vi ´sport´ tilbake til SUV-en, tro mot våre røtter fra motorsporten.

Den nye Polestar 3 vil havne i samme segment som Tesla Model Y, Volkswagen iD.5 og er betydelig større enn Volvo-slektningen XC40 Recharge.

Priser er ikke nevnt med ett ord, det er for tidlig for den slags, men det er sannsynlig at den vil koste noe over der en tilsvarende motorisert Polestar 2 ligger. Blant annet vil et større batteri være med på å løfte prisen.

Les også Trimmet Polestar 2 Polestar 2 får mer effekt og blir enda mer sportslig med en oppgradering du fikser selv.
P2 front

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Svensk elbil-messe kommer til Norge Den svenske elbilmessen eCarExpo kommer neste år til Norge og Oslo.
Kan gjøres om til pickup Rendyrket tøffing for en aktiv livsstil.
Verdens raskeste gatebil er direkte skummel Den sagnomsuste Model S Plaid inviterer til å bryte loven. Og ikke bare på grunn av hurtigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift og mer krefter Raskere, sportsligere og med lengre rekkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galskap på fire hjul! Geir og Audun har vært og rattet (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette testen kommer lørdag, her får du en liten smakebit.
Følg Lyd & Bilde