TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Får firehjulstrekk og LiDAR

Ambisiøse rekkeviddemål for Polestar 3.

forfatter
Publisert 07.06.22 - 15:41

Det første bildet av Polestar 3 viser en bil som lover mer plass enn i en Polestar 2. Bilen er en sportslig SUV eller crossover, alt etter øynene som ser, og ser merkbart romsligere ut enn en Polestar 2.

Den store bakluken skjuler forhåpentlig et betydelig større bagasjerom enn de 430 literne 2-eren har, og kanskje er bakseteplassen større også. Ingenting av dette vet vi noe konkret om, annet et at Polestar skal lansere 3-eren i oktober. Den vil trolig kunne bestilles allerede da, men neppe leveres før i 2023.

Polestar sier at den får autonom selvkjøring på motorvei, og for å få det til bruker den LiDAR-sensorer fra Luminar, en prosessor fra NVIDIA. Som kanskje er best kjent for sine rå grafikkort.

De første utgavene av Polestar 3 leveres med firehjulstrekk fra to elektromotorer, og Polestar sier at rekkeviddemålet er mer enn 600 km etter WLTP-standarden.

-Polestar 3 er SUV-en for den elektriske tidsalderen. Designidentiteten vår utvikles med denne store luksuriøse elbilen, med en tydelig særegen merkevareidentitet», sier Thomas Ingenlath, CEO i Polestar. «Med denne bilen, bringer vi ´sport´ tilbake til SUV-en, tro mot våre røtter fra motorsporten.

Den nye Polestar 3 vil havne i samme segment som Tesla Model Y, Volkswagen iD.5 og er betydelig større enn Volvo-slektningen XC40 Recharge.

Priser er ikke nevnt med ett ord, det er for tidlig for den slags, men det er sannsynlig at den vil koste noe over der en tilsvarende motorisert Polestar 2 ligger. Blant annet vil et større batteri være med på å løfte prisen.

Les også Trimmet Polestar 2 Polestar 2 får mer effekt og blir enda mer sportslig med en oppgradering du fikser selv.
P2 front

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommer på veien i 2024 Mercedes_Benz bekrefter at den elektriske Geländewagen kan ventes i slutten av 2024.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Følg Lyd & Bilde