Nyhet

DS 3 Crossback E-tense får lengre rekkevidde

Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.

Skrevet av / 28.09.22 - 09:41
DS 3 Crossback E-tense får lengre rekkevidde

DS 3 Crossback E-tense var et veldig hyggelig bekjentskap, da vi testet den i vår. Den kompakte femdørs elbilen glimret med en kjørekomfort ingen i samme klasse er i nærheten av.

Nå skal den hete DS 3 E-tense, og det markerer noen viktige oppdateringer for den snertne kompaktbilen.

Det synes ikke på bildene, men et nytt batteri på 54 kWt – eller 51 kWt netto, øker rekkevidden fra 341 til 402 km, etter WLTP-standarden.

Post-production : Astuce Productions

Samtidig får den noe vi savnet i vår test, nemlig mer krefter. En ny motor yter 156 hestekrefter i DS 3, og det synes vi den fortjener.

Den nye elektromotoren kombineres med en girutveksling tilpasset landeveiskjøring, som skal senke forbruket til meget respektable 12,6 kWt per 100 kilometer.

Det kan virke som DS er lydhøre kritikk, for de har også oppdatert bilens infotainment, med en ny 10,3-tommers pekeskjerm, og DS iris operativsystem, med widgets – eller apper om man vil.

Post-production : Astuce Productions

Skjermen i midtkonsollen, instrumentskjermen og headup-skjermen foran føreren, kan konfigureres som man ønsker, og med OTA (over the air updates) og 4G-oppkobling, kan programvaren oppdateres hjemme i garasjen.

Den leveres med nye 17- eller 18-tommers felger med klasse A+-dekk i følge DS, og optimalisert aerodynamikk. Kikker man på bildene kan man de nye frontlykter hvor LED-lys er standard. På sidene har den fått LED-striper som fungerer som kjørelys på dagtid.

DS 3 E-Tense er ikke på veiene før i februar 2023, men kan antagelig bestilles allerede nå.

Peugeot e-208

Post-production : Astuce Productions

Slektningen fra Peugeot, den kompakte e-208 får også en tilsvarende oppgradering med 156 hk elektromotor på forhjulene, økt rekkevidde fra 362 til 400 km, og det samme batteriet på netto 48 kWt, som e-308 og e-308 SW.

e-208 leveres ikke før våren 2023.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Her er Volvos nye baby

Det ER størrelsen som teller, hevder Volkswagen.

Luksusbilen kommer endelig - prisen er vanskelig å svelge

BMW i5 avkledd - og den ser bra ut

Elektrisk speedbåt får Polestar-design

Når kommer firehjulssykkelen fra Tesla? Kanskje snart.

Scroll to Top