Nyhet

DeLorean gjør comeback som elbil

Originalen gikk på kjernekraft, men nå gjør DeLorean comeback - denne gangen som helelektrisk sportsbil.

Skrevet av / 21.02.22 - 14:01
DeLorean gjør comeback som elbil

Filmhistorien er full av ikoniske biler, og for mange av de som vokste opp på 80- og 90-tallet har nok DMC DeLorean en spesiell betydning. Bilmodellen i seg selv var ikke spesielt vellykket, men ble foreviget gjennom Marty McFly og Doc Brown sine eskapader i » Tilbake til Fremtiden» filmene. Og har senere oppnådd kultstatus. Nå er den elektriske oppfølgeren snart på vei!

Delorean DMC 12 side
Delorean DMC 12. (Foto: Wikipedia)

Les også Fortsatt sjarmerende Michael J. Fox briljerer i litt utdatert «klassiker».

DeLorean DMC-12

En oppdatert versjon av klassikeren DMC-12 har forventet lansering i år. Den har neppe 1,21 gigawatt med kraft eller tidsreiser på tilvalgslisten, men ser likevel ut til å bli et ganske spenstig kjøretøy!

DeLorean EVolved
DeLorean EVolved

Designhuset Italdesign står bak formgivningen av den moderniserte utgaven. Den får selvfølgelig måkevingedører (skulle bare mangle!) men antageligvis også en mer strømlinjeformet, aerodynamisk silhuett enn forgjengeren. I hvertfall hvis de skal tro de første design-tolkningene.

Vi vet foreløpig lite om tekniske spesifikasjoner, rekkevidde og ytelser, men det ligger altså an til at nye DeLorean får en elektrisk drivlinje. Og ut fra designspråket, snakker vi trolig om ytelser (og pris) i superbilklassen.

De som er interessert og vil holde seg oppdatert, kan skrive seg på nyhetsbrevet hos DeLorean.com!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Endelig elektrisk Mini Countryman

Scroll to Top