TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Crescent ELMA leveres med ABS-bremser

Sikker bremsing med avansert bremseteknologi

forfatter
Publisert 02.03.22 - 09:42

I dag tenker man ikke over det, men en gang i tiden var nedrbremsing forbundet med større fare enn i dag. Brå bremsing kunne føre til tap av veigrep og styring, med en fatal ulykke til følge.

Det endret seg i 1978 da Mercedes-Benz lanserte låsningsfrie bremser på S-klassen – Anti-Lock Braking System, eller bare ABS, og i dag er det standard utstyr på alle biler.

Men ikke på sykler. Ikke så vidt vi vet. Joda, det finnes på motorsykler, men Crescent er blant de første med ABS-bremser på en elsykkel.

Crescent Elma 3
Crescent Elma

Crescent ELMA er en oppgradert versjon av samme elsykkel, med motordrift på kranken, og integrerte ABS-bremser. I følge undersøkelser er skjer over 50 prosent av sykkelulykker under innbremsiing, men med ABS-bremser reduseres faren for ulykker, i følge Crescent.

Vi ser en generell etterspørsel etter bedre sikkerhet for syklister. Å utstyre flere modeller, i ulike prisklasser med låsningsfrie ABS-bromser, er en av flere satsinger vi gjør for å gjøre det trygt og sikkert å velge elsykkel, sier Johanna Smedberg som er ansvarlig for produktutvikling hos Crescents fabrikk i Varberg.

Sykkelen har Crescents Koppla Light hvor man har oversikt over batteri- og ladestatus, og batteriet er utstyrt med tyverisikring.

Her kan du se video av ABS-bremsene på ELMA:

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Automatisk lading hos flere leverandører Snart kan du lade BMW-en bare ved å plugge inn kabelen.
Jeep blir elektrisk Jeep er ikke tidligst ute med elbiler, men snart kommer hele fire SUV-er.
Spar drivstoff med Google Maps Nå kan du finne den mest drivstoffbesparende ruten med Google Maps
Følg Lyd & Bilde