Nyhet

Crescent ELMA leveres med ABS-bremser

Sikker bremsing med avansert bremseteknologi

Skrevet av / 02.03.22 - 09:42
Crescent ELMA leveres med ABS-bremser

I dag tenker man ikke over det, men en gang i tiden var nedrbremsing forbundet med større fare enn i dag. Brå bremsing kunne føre til tap av veigrep og styring, med en fatal ulykke til følge.

Det endret seg i 1978 da Mercedes-Benz lanserte låsningsfrie bremser på S-klassen – Anti-Lock Braking System, eller bare ABS, og i dag er det standard utstyr på alle biler.

Men ikke på sykler. Ikke så vidt vi vet. Joda, det finnes på motorsykler, men Crescent er blant de første med ABS-bremser på en elsykkel.

Crescent Elma 3
Crescent Elma

Crescent ELMA er en oppgradert versjon av samme elsykkel, med motordrift på kranken, og integrerte ABS-bremser. I følge undersøkelser er skjer over 50 prosent av sykkelulykker under innbremsiing, men med ABS-bremser reduseres faren for ulykker, i følge Crescent.

Vi ser en generell etterspørsel etter bedre sikkerhet for syklister. Å utstyre flere modeller, i ulike prisklasser med låsningsfrie ABS-bromser, er en av flere satsinger vi gjør for å gjøre det trygt og sikkert å velge elsykkel, sier Johanna Smedberg som er ansvarlig for produktutvikling hos Crescents fabrikk i Varberg.

Sykkelen har Crescents Koppla Light hvor man har oversikt over batteri- og ladestatus, og batteriet er utstyrt med tyverisikring.

Her kan du se video av ABS-bremsene på ELMA:

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Endelig elektrisk Mini Countryman

Scroll to Top