Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

CES 2024: Xpeng lanserer to flyvende elbiler

Den ene nye elbilen fra Xpeng ser ut som en Cybertruck og skjuler et flyvende mini-quadrokopter. Den andre er en ekte flyvende bil.

Skrevet av / 10.01.24 - 18:20
CES 2024: Xpeng lanserer to flyvende elbiler

Den kinesiske elbilprodusenten Xpeng har ambisiøse planer for fremtidens mobilitet. Bokstavelig talt, som vi allerede har sett demonstrert da kineserne viste en prototype av en flyvende elbil på GITEX 2022 i Dubai.

Men på CES 2024 i Las Vegas går Xpeng enda et skritt videre. Kineserne har nettopp kunngjort at vanlige forbrukere fra slutten av året vil kunne forhåndsbestille det såkalte «Land Aircraft Carrier» – med forventet levering i slutten av 2025.

(Foto: Xpeng)

Land Aircraft Carrier

Ved første øyekast ser Xpeng Land Aircraft Carrier ut som en Cybertruck på steroider, men den er faktisk fra Xpeng, og kineserne forsikrer at det ikke bare er nok en konseptbil som den vi så i Dubai.

Dette er ikke bare nok et konsept som er avduket, men et virkelig konkret skritt fremover. Etter å ha fullført alle viktige tester i FoU-valideringsfasen, har denne modulære flyvende bilen nå gått inn i forberedelsesfasen for masseproduksjon», skriver Xpeng i en pressemelding.

Det er en modulær elbil med plass til fire til fem passasjerer, tre aksler og seks dekk (med 6×6 firehjulsdrift) og plass til den såkalte «Air-modulen» bak.

(Foto: Xpeng)

Air Module, som egentlig er et selvstendig quadrokopter i ministørrelse, er helelektrisk, kan ta av vertikalt som et helikopter og har plass til to personer i den lille cockpiten med store vinduer og 270° panoramautsikt.

Xpeng AEROHT eVTOL

Xpeng hadde også en ekte flyvende bil med på messen i Las Vegas, den såkalte AEROHT eVTOL. Den er ikke tilgjengelig for forhåndsbestilling ennå, men ble vist live for de forbausede deltakerne.

(Foto: Xpeng)

AEROHT eVTOL har fire innebygde rotorarmer som foldes sammen under taket når elbilen kjører på veien.

Når rotorarmene foldes ut, forvandles AEROHT eVTOL til et stort quadrokopter som er designet for å ta av og lande vertikalt som et helikopter.

(Foto: Xpeng)

Today, we’re thrilled to unveil our two latest innovations which will take everyday folks from driving on roads to soaring through the sky. The future is here today, and the whole world is ready to fly!” Det sagde Tan Wang, medstifter af XPENG AEROHT, et datterselskab af Xpeng, der har specialiseret sig i udvikling og produktion af flyvende elektriske fartøjer.

Vi vet ennå ikke når det blir mulig for forbrukere å forhåndsbestille en AEROHT eVTOL. Men hvis du er på CES-messen i Las Vegas, vil den flyvende elbilen være utstilt i LVCC West Hall, stand 3916.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Lyd & Bilde
Scroll to Top