Bil & El-kjøretøy Data Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Xpeng X2 gjør første offentlige flyvning i Dubai

Fra den 28.-30. oktober kan den flyvende bilen sees på Xpengs stand på eCarExpo i Bella Center.

Skrevet av / 13.10.22 - 11:46
Xpeng X2 gjør første offentlige flyvning i Dubai

Den 10. oktober rykket fremtiden et skritt nærmere. I forbindelse med det store GITEX 2022 tech-show i Dubai sto den kinesiske elbilprodusenten for den første offentlige flyveturen med den elektriske flyvende bilen, Xpeng X2.

Xpeng X2
Et publikum på 150 mennesker var vitne til Xpeng X2’s første offisielle flytur ifm. GITEX 2022 i Dubai. (Foto: Xpeng)

X2 er en to-seters flyvende bil med en lukket lockpit, som med effektiv aerodynamikk oppnår høy ytelse under flyvningen, forsikrer Xpeng.

For å redusere vekten har Xpeng 2 en komplett kulfiberstruktur. Bilen kan flyves manuelt eller automatisk.

Det er datterselskapet Xpeng Aeroht som står bak den flyvende bilen. Xpengs elbiler kommer på det nordiske markedet i 2023, og på eCarExpo som finner sted på Bella Center i København den 28. til 30. oktober, vil man kunne se Xpeng X2 på nært hold.

Den flyvende elbilen skal ikke opp i dansk luftrom på messen i Danmark. Til gjengjeld kan du se Xpeng X2 fly i videoen over.

Den kinesiske bilprodusenten lover også at messedeltakere får muligheten til å prøvekjøre Xpeng P7, som kommer på det nordiske markedet i første halvdel av 2023.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Gnistrende high-end høyttaler

Storm i et vannglass

Slår Sonos på hjemmebane

Scroll to Top