TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Xpeng X2 gjør første offentlige flyvning i Dubai

Fra den 28.-30. oktober kan den flyvende bilen sees på Xpengs stand på eCarExpo i Bella Center.

forfatter
Publisert 13.10.22 - 11:46

Den 10. oktober rykket fremtiden et skritt nærmere. I forbindelse med det store GITEX 2022 tech-show i Dubai sto den kinesiske elbilprodusenten for den første offentlige flyveturen med den elektriske flyvende bilen, Xpeng X2.

Xpeng X2
Et publikum på 150 mennesker var vitne til Xpeng X2’s første offisielle flytur ifm. GITEX 2022 i Dubai. (Foto: Xpeng)

X2 er en to-seters flyvende bil med en lukket lockpit, som med effektiv aerodynamikk oppnår høy ytelse under flyvningen, forsikrer Xpeng.

For å redusere vekten har Xpeng 2 en komplett kulfiberstruktur. Bilen kan flyves manuelt eller automatisk.

Det er datterselskapet Xpeng Aeroht som står bak den flyvende bilen. Xpengs elbiler kommer på det nordiske markedet i 2023, og på eCarExpo som finner sted på Bella Center i København den 28. til 30. oktober, vil man kunne se Xpeng X2 på nært hold.

Den flyvende elbilen skal ikke opp i dansk luftrom på messen i Danmark. Til gjengjeld kan du se Xpeng X2 fly i videoen over.

Den kinesiske bilprodusenten lover også at messedeltakere får muligheten til å prøvekjøre Xpeng P7, som kommer på det nordiske markedet i første halvdel av 2023.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Volvo øker rekkevidden Lengre rekkevidde, raskere lading - og bakhjulsdrift.
Volkswagen snart klar med ny ID.3 Får etterlengted oppgradering.
Dette landet planlegger forbud mot elbiler Årsaken er den truende energikrisen.
Opel Astra lanseres i to elektriske utgaver Sports Tourer Electric kan bli bilen familien ønsker seg.
Buzz snur på en femøring! Den moderne versjonen av folkevognbussen er et realt blinkskudd og en ekte innertier – bortsett fra ett problem.
Følg Lyd & Bilde