TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Candela C-8 går på strøm

Candelas hydrofoilbåt rekker 50 nautiske mil med Polestar-batterier.

forfatter
Publisert 24.08.22 - 09:00

Selvsagt skal også fritidsbåter elektrifiseres. Vanvittige drivstoffpriser kan være med på å presse fram enda mer elektrifisering av båter. Ikke bare ferger og persontransport, men også småbåter som denne. Svenske Candela lanserte sin første elbåt i 2019, og nå skal Polestar levere batteri- og ladesystemer til Candelas elektriske hydrofoilbåter.

Båter som denne bruker hydrofoiler montert under skroget, som løfter båten opp i fart, og reduserer støyen og ikke minst forbruket – så mye som 80 prosent – sammenlignet med vanlige skrogbåter.

657353 20220823 Polestar to supply batteries to electric hydrofoil boat company Candela
Candela C-8

Gustav Hasselskog, som startet Candela i 2014, og er administrerende direktør, sier at Polestar er en drømmepartner for dem. -Mens elektrifisering av biler har kommet langt de siste årene, har marinesektoren hengt etter. Å kombinere vår effektive hydrofoilteknologi med batterier med høy kapasitet fra Polestar, betyr at vi sammen kan fremskynde bruken av elektriske båter på massemarkedet.

657299 20220823 Polestar 2 battery pack
Polestar 2 battery pack

Med Polestars batteripakke, skal en Candela C-8 rekke hele 50 nautiske mil (93 km) med en fart på 22 knop (40 km/t). Candela sier også at deres Candela C-POD, en elektrisk podmotor, er opptil 400 prosent mer effektiv enn andre båtmotorer.

Polestars batteripakke blir også å finne i en taxibåt-utgave av C-8 kalt Voyager, og den elektriske fergen P-12, som blir selskapets første kommersielle fartøyer med elektrisk hydrofoilteknologi.

657352 20220823 Polestar to supply batteries to electric hydrofoil boat company Candela
657352 20220823 Polestar to supply batteries to electric hydrofoil boat company Candela

Polestar 2, nye farger, nye felger og nye interiørdetaljer

Polestar 2 får økt rekkevidde og nye farger

Polestar reduserer klimaavtrykket og oppdaterer Polestar 2.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Automatisk lading hos flere leverandører Snart kan du lade BMW-en bare ved å plugge inn kabelen.
Følg Lyd & Bilde