TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Candela C-8 går på strøm

Candelas hydrofoilbåt rekker 50 nautiske mil med Polestar-batterier.

forfatter
Publisert 24.08.22 - 09:00

Selvsagt skal også fritidsbåter elektrifiseres. Vanvittige drivstoffpriser kan være med på å presse fram enda mer elektrifisering av båter. Ikke bare ferger og persontransport, men også småbåter som denne. Svenske Candela lanserte sin første elbåt i 2019, og nå skal Polestar levere batteri- og ladesystemer til Candelas elektriske hydrofoilbåter.

Båter som denne bruker hydrofoiler montert under skroget, som løfter båten opp i fart, og reduserer støyen og ikke minst forbruket – så mye som 80 prosent – sammenlignet med vanlige skrogbåter.

657353 20220823 Polestar to supply batteries to electric hydrofoil boat company Candela
Candela C-8

Gustav Hasselskog, som startet Candela i 2014, og er administrerende direktør, sier at Polestar er en drømmepartner for dem. -Mens elektrifisering av biler har kommet langt de siste årene, har marinesektoren hengt etter. Å kombinere vår effektive hydrofoilteknologi med batterier med høy kapasitet fra Polestar, betyr at vi sammen kan fremskynde bruken av elektriske båter på massemarkedet.

657299 20220823 Polestar 2 battery pack
Polestar 2 battery pack

Med Polestars batteripakke, skal en Candela C-8 rekke hele 50 nautiske mil (93 km) med en fart på 22 knop (40 km/t). Candela sier også at deres Candela C-POD, en elektrisk podmotor, er opptil 400 prosent mer effektiv enn andre båtmotorer.

Polestars batteripakke blir også å finne i en taxibåt-utgave av C-8 kalt Voyager, og den elektriske fergen P-12, som blir selskapets første kommersielle fartøyer med elektrisk hydrofoilteknologi.

657352 20220823 Polestar to supply batteries to electric hydrofoil boat company Candela
657352 20220823 Polestar to supply batteries to electric hydrofoil boat company Candela

Polestar 2, nye farger, nye felger og nye interiørdetaljer

Polestar 2 får økt rekkevidde og nye farger

Polestar reduserer klimaavtrykket og oppdaterer Polestar 2.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Verdens raskeste gatebil er direkte skummel Den sagnomsuste Model S Plaid inviterer til å bryte loven. Og ikke bare på grunn av hurtigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift og mer krefter Raskere, sportsligere og med lengre rekkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galskap på fire hjul! Geir og Audun har vært og rattet (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette testen kommer lørdag, her får du en liten smakebit.
Denne ble årets bil 2023 Car of the Year 2023.
Teslas priskutt: Har de endret bilmarkedet for godt? Nå får du plutselig en romslig Model Y familiebil til prisen av en småbil. Det bør få konkurrentene til å skjelve.
Følg Lyd & Bilde