Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Candela C-8 får både design og teknologi fra Polestar

Den elektriske hydrofoilbåten Candela C-8 ligner stadig mer og mer på en Polestar. Både på innsiden og utsiden.

Skrevet av / 23.05.23 - 17:24
Candela C-8 får både design og teknologi fra Polestar

Candela C-8 produseres i den svenske hovedstaden Stockholm, og de første eksemplarene av den elektriske speedbåten vil bli levert i løpet av juni neste år, lover produsenten.

Allerede i fjor kunne vi fortelle at Candelas hydrofoilbåt ville bli utstyrt med 68 kWh-batteriet og ladeutstyret fra Polestar 2 Standard range, som gir en rekkevidde på opptil 57 nautiske mil på én ladning, ved en marsjfart på 22 knop.

Nå har de to produsentene presentert et nytt samarbeid, og denne gangen handler det om design.

Den nye ensfargede gråtonen på utsiden, supplert av en lysere gråfarge for interiøret, gir båten et elegant og harmonisk utseende, lover produsentene. (Foto: Candela)

Candela C-8 kombinerer «Polestars skandinaviske tilnærming til luksuriøst elbildesign med Candelas innovative elektriske hydrofoilbåt, og forener de to bedriftenes innsats for å sette fart på overgangen til mer bærekraftig elektrisk mobilitet. De skreddersydde designelementene inkluderer en ny ensfarget lysegrå farge, spesialdesignet setetrekk og hydrofoiler malt i ikonisk svensk gull«, skriver Polestar og Candela i en felles pressemelding.

Les også Candelas elbåt får batterier fra Polestar Candelas hydrofoilbåt rekker 50 nautiske mil med Polestar-batterier.

En ny ensfarget gråtone på utsiden, supplert av en lysere gråfarge for interiøret, gir båten et elegant og harmonisk utseende, lover produsentene.

Candela C-8 drives av en 75 kW elektrisk motor som er direkte koblet til en pod – Candela C-POD – og «flyr» på datastyrte hydrofoiler som løfter skroget over vannet ved høye hastigheter, noe som skal redusere energiforbruket med opptil 80 prosent sammenlignet med tradisjonelle motorbåter.

De skreddersydde designelementene inkluderer blant annet et spesialdesignet setetrekk (Foto: Candela).

Den elektriske båten er tilgjengelig for bestilling nå – enten via Polestar Additionals nettbutikk eller på Candela.com. Og prisen kan kalles et røverkjøp – hvis du har vunnet i lotto. Candela C-8 koster 400.000 euro, men så gjør du jo samtidig noe godt for klimaet…

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 hendelser på “Candela C-8 får både design og teknologi fra Polestar”

  1. Ingvar Ø.

    Den som dør med flest leker har vunnet! Totalt uegnet for norskekysten, – i mine øyne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top