Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

BYD Seal får Dynaudio-anlegg som standard

På en offisiell lanseringsfest presenterte det kinesiske selskapet BYD to rimelige elbiler for det skandinaviske markedet. BYD Seal blir den første bilen i verden som leveres som standard med et system fra danske Dynaudio.

Skrevet av / 26.10.23 - 15:13
BYD Seal får Dynaudio-anlegg som standard

Onsdag kveld presenterte den kinesiske elbilgiganten BYD to svært etterlengtede elbiler på et arrangement i Den Blå Planet i København. Det var et spektakulært valg av lokasjon med en humoristisk snert å presentere bilmodellene BYD Seal og BYD Dolphin i et akvarium.

BYD Auto er fortsatt et nytt bilmerke i Skandinavia, men hjemme i Kina har de vippet VW av tronen som markedets største bilprodusent. De har totalt 600 000 ansatte og har solgt over 5 millioner biler på verdensbasis.

I et marked der alle må konkurrere med Tesla, forventes BYD Seal sedan å bli en av de største utfordrerne. Prisen i Norge er foreløpig ikke kjent, men i Danmark starter prisen på 350 000 DKK, noe som bare er 10 000 DKK  mer enn en Tesla Model 3.

Sikkerhet og hestekrefter

Standardmodellen, Seal Design, har et 82,5 kWh-batteri med 313 hk og en rekkevidde på 570 WLTP, i tillegg til en utrolig lang liste med sikkerhets- og underholdningsutstyr. Dersom du vil ha mer, kan du for 380 000 DKK få Seal Excellence, som har firehjulsdrift, 530 hk og en del ekstrautstyr som head-up-display, V2L-adapter og tilhengerfeste på opptil 1500 kg. Som første bil i verden får du et Dynaudio-anlegg som standardutstyr i Seal. Begge bilene kan hurtiglades med 150 kW og har en bagasjeromskapasitet på 400 liter.

BYD Dolphin er derimot en praktisk kombi med en prislapp som starter på 235 000 DKK. Den har et batteri på 60,48 kWh, som er oppgitt til 427 kilometer WLTP-rekkevidde. Standardutstyret inkluderer intelligente kjøresystemer, nødbremsing, 360-graders kamera og kjørefeltassistent. Bilen har 430 liter plass i bagasjerommet, og 1310 liter med setene nede. Dessverre er den ikke tilgjengelig med Dynaudio-lydanlegget. I Sverige finnes også den billigere Dolphin “Active”-modellen, som har et batteri på 44,9 kWh og en rekkevidde på 340 km WLTP – her er prisen på 369 900 SEK.

BYD Seal og Dolphin har begge fått 5 stjerner i Euro NCAPs sikkerhetstester og har 6 års fabrikkgaranti, samt 8 års batterigaranti. De blir tilgjengelige på det danske markedet etter eCar Expo, som arrangeres i København fra 27. til 29. oktober. Det er ikke satt noen eksakte datoer for Norge og Sverige ennå, men bilene er på trappene i Sverige og forventes til Norge neste år.

Dynaudio var også tilstede

Danske Dynaudio var også representert på arrangementet ved Den Blå Planet og fokuserte på sin høyttalerkvalitet og designfilosofi. De benytter ikke eksisterende høyttalere eller forsterkere når de utstyrer en bil. En bil med Dynaudio-anlegg er altså en bil med kun Dynaudio-enheter. I BYD Seals tilfelle har dette resultert i totalt 12 høyttalere med en forsterkereffekt på 775 W.

Selskapet har vært eid av det kinesiske selskapet Goertek siden 2014. Dynaudio har tidligere levert systemer til Volvo- og VW-biler og er å finne i nye biler fra blant annet Xpeng, VOYAH og BYD.

En rask kjøretur i BYD Seal

BYD inviterte til en 15-minutters prøvetur i BYD Seal, noe som resulterte i noen meget interessante førsteinntrykk. De 570 hestene var lette å håndtere i byen, og i det beksvarte skandinaviske nattemørket setter man stor pris på et 360-graders “fugleperspektiv”-kamera når man parkerer en lånt bil.

På den korte turen leverte systemet alt fra techno til countrymusikk, med et lydbilde som var både luftig og engasjerende.


Vi kjenner foreløpig ikke til de norske prisene, men oppdaterer artikkelen så snart vi vet mer.

Lasse Torp Hansen
(f. 1996): Journalist på L&B Home. Lasse har blant annet blitt publisert i Bil Magasinet, Børsen Pleasure, Brugte Drømmebiler og Filmmagasinet Ekko. Lasse viste seg dessverre å være en ganske dårlig akademiker, men til gjengjeld veldig god til å formulere de universelle sannheter, som holder ham våken om natten: som det faktum at elbiler ofte deler designfilosofi med gamerutstyr, og at Erna i krig har samme plot som Find Nemo. Hans primære besettelser er biler, kaffe, tech, design, og film.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Polestars raskeste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Degraderes knapt

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

Scroll to Top