Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nye Mercedes S-klasse får 4D-lyd fra Burmester

Med mer enn 30 høyttalere og innebygde vibratorer i setene!

Skrevet av / 03.09.20 - 00:34
Nye Mercedes S-klasse får 4D-lyd fra Burmester

Den rykende ferske 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Mercedes har redesignet interiøret i S-klasse totalt, og antallet fysiske knapper er redusert til fordel for en nye 12,8″ OLED 3D touch-skjerm, og en forbedret versjon av brukergrensesnittet MBUX. Når det er sagt, er det kanskje først og fremst lydsystemet som vekker vår nysgjerrighet!

4D-system med 30+ høyttalere

Mercedes og Burmester har lenge hatt et samarbeid på lydfronten, men på denne nye flaggskip-modellen virker de å ha tatt den helt ut.

Det nye high-end surroundanlegget fra Burmester består av hele 31 høyttalerenheter rundt om i den luksuriøse kupéen, inkludert en kraftig dedikert subwoofer i et 18,5 liters kammer. Forsterkerytelsen oppgis til hele 1750 watt, hvorav 400 watt er satt av til basshøyttaleren alene. Men det stopper ikke der.

Burmester-systemet består av totalt 31 høyttalere, hvorav flere er plassert som «høydekanaler» i taket. (Foto: Mercedes-Benz)

Innebygde «vibratorer»

På nye S-klasse har Burmester og Mercedes nemlig tatt i bruk egne vibratorer i stolryggen og hodeputene. Disse aktive vibratorene styres direkte via lydsystemets forsterkere, og vibrerer i takt med lydsignalet. På denne måten bidrar de til å forsterke opplevelsen av musikk og underholdning, uten at lyden oppleves plagsomt høy. Det er altså her den fjerde dimensjonen i «4D» kommer fra. Fører og passasjerer kan selv justere hvor stor virkningsgrad vibrasjonene skal ha.

Les også Vi tester Mercedes EQC Hva er bedre enn en Mercedes EQC? To Mercedes EQC! Vi holder på å teste standardlyden mot Burmester-anlegget.

Det nye Burmester-anlegget blir en av mange ekstra opsjoner man kan velge på nye S-klasse: Nøyaktig hva dette tilvalget skal koste er ennå ikke bekreftet, men billig blir det neppe.

Lyd & Bilde jakter litt mer info på dette spennende lydsystemet på hjul. I mellomtiden kan det være verdt å sjekke ut videoen fra lanseringseventet til Mercedes S-klasse:

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

Lyd & Bilde
Scroll to Top