TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

BMW iX blir en heftig konsertsal med Bowers & Wilkins-lyd

Diamantdiskanter og heftig surround.

forfatter
Publisert 14.10.21 - 10:28

De som har bestilt den nye BMW iX med Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System, får hvis vi skal tro Bowers & Wilkins, den mest avanserte lydkvaliteten i noen bil. De sier selv at de har laget et anlegg som skal gi deg opplevelsen av å være i studio med artisten.

Ekte eller True Sound, kaller de det, og Bowers & Wilkins har utviklet anlegget sammem med ingeniører hos BMW, og hentet høyttalerelementer fra Bowers & Wilkins hjemmehøyttalere.

To av diskantene er av samme type som brukes i B&Ws flaggskip i 800-serien, med kunstig fremstilte diamantmembraner. Ikke nok med det, de har et Nautilus bakkammer, en spiral som demper refleksjoner og kompresjon, for en forvrengnignsfri lyd.

Diskantene er plassert bak en stålgrill, mens høyttalerne i dørene er diskret plassert bak et akustisk frontstoff.

I tillegg har anlegget tre diskanter med aluminiumsmembraner, fem mellomtoneelementer med membraner i aramid-fibre, og åtte andre elementer som er nennsomt plassert i nakkestøttene foran og bak i kabinen.

Bassen leveres av fire elementer, som er koblet til 4D-ristere, som er plassert slik at bassen skal transporteres rett i ryggmargen.

Man kan selv velge hvilken klangbalanse man foretrekker, blant fire forhåndsinnstillinger, og naturligvis fintune lyden etter egen smak, med mer detaljerte innstillinger i bilens nye operativsystem fra den buede pekeskjermen på dashbordet.

Prisen for anlegget er relativt beskjedne 40.000 kr,

  • Tilsammen 30 høyttalere
  • 1.615 W effekt
  • Diamond Dome diskanter
  • 4D Exciter shakers
  • 3D høyttalere

https://youtu.be/Ux4kqJOJuiY

Les også Brutal BMW med Bowers & Wilkins Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Ubrukelig av BMW at de kaster B&W ut fra iX40 & iX50 nå fra Juni produksjon. Det betyr at de som bestilte bil for lenge siden, men ikke fått den levert enda, ikke får B&W. Men de som i det siste har bestilt iX60 «stjeler» fra de tidligere bestillerne og får B&W i sin bil. Jeg bestilte i Juni 2021, ikke fått den levert enda, og fått beskjed om at den kommer med HK isteden. Som Nautilus eier er B&W eneste alternativ i bilen. Nå har jeg mistet lysten til å ha bilen 🙁 IX60 er det for sent å… Les videre »

gleder meg

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
NIO: Ny stasjon for batteribytte Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.
Teslas villdyr kan endelig bestilles De heldigste får sin Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nyttår.
– Derfor kjøpte jeg Tesla Ikke nødvendigvis den beste bilen. Men den er det jeg trenger.
Sjekk de siste bildene - og video - av Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls-en kommer i 2023. Kjørekomforten skal være som et magisk teppe!
Første sniktitt på ny konseptbil fra Mini Mini Concept Aceman konseptbil vil gi et førstehåndsinntrykk av det fremtidige designspråket til Mini.
Sjekk Fords automatiske «laderobot» Ford tester en ny type automatisk ladestasjon hvor du selv slipper å sette inn ladekabelen.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend