Nyhet

BMW i7 Protection er skuddsikker

Verdens første skuddsikre elbil.

Skrevet av / 11.08.23 - 12:01
BMW i7 Protection er skuddsikker

De antydet allerede under lanseringen av i7, at det kunne komme en pansret utgave av BMWs elektriske 7-serie. BMW har tross alt laget pansrede utgaver før, men i7 Protection er den første pansrede elbilen.

Den er bygget på samme elektriske plattform som vi kjenner fra testen av i7 xDrive M60, men fordi vekten er mye høyere, er også forbruket det. BMW oppgir et snittforbruk på 30 kWt per 100 km. Til sammenligning målte vi forbruket på i7 til 21,1 kWt/100 km.

Foto: BMW

Den pansrede utgaven leverer 544 hk til alle fire hjulene, og med et dreiemoment på 745 Nm, skal det få den tunge bilen fra 0 til 100 km/t på 9 sekunder. Toppfarten oppgis til 160 km/t.

Passasjeren som for en hver pris skal beskyttes, sitter i hva BMW kaller en Protection Core. En pansret struktur laget av armert stål, og beskyttelsesgraden er oppgitt til VR9. Den skal tilfredstille kravene til Vereinigung der Prüfstellen für Angriffshemmende Materialien und Konstruktionen, for pansrede kjøretøy. Og selv glassrutene skal tåle kuler fra 7.62-ammunisjon. Spesialdekk fra Michelin tilfredstiller kravene til mobilitet selv når de blir beskutt, og skal tåle hastigheter opptil 80 km/t selv når de er perforert.

P90516176_highRes_the-new-bmw-760i-xdr P90516168_highRes_the-new-bmw-760i-xdr P90516166_highRes_the-new-bmw-760i-xdr
<
>
Foto: BMW

Innvendig er alt som på en vanlig i7, med den samme luksusen man forventer i en bil i denne klassen. Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System er på plass, set samme er elektriske gardiner, og motorisert åpning og lukking av de pansrede dørene.

Den pansrede i7-en kan også utstyres med nyttige funksjoner som et lukket frisktluftanlegg, automatisk brannslukking, blålys, flaggholdere. og avansert radiokommunikasjon.

Det er ikke hvem som helst som kan bestille en BMW i7 Protection, men føler du deg overvåket kan du alltids spørre din nærmeste BMW-forhandler.

Foto: BMW
Les også Sjuende himmel BMW i7 er moderne luksus på sitt aller beste, og den kjører som forventet.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Endelig elektrisk Mini Countryman

Scroll to Top