Bentley blir 100 prosent elektrisk
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Bentley blir 100 prosent elektrisk

Den britiske legenden faser ut forbrenningsmotoren.

forfatter
Publisert 06.11.20 - 10:44

Den purrende lyden av en V8-er for ikke å snakke om den silkemyke gangen til en V12-er, er sakte men sikkert i ferd med å nærme seg historiebøkene. Forbrenningmotoren er knapt fremtidsikker lenger, men man kan nyte lyden av mange sylindre i noen år til.

Bentley, som tilbyr både V8 og tolvere, har meislet ut et nytt veikart for fremdige modeller, og vil fase ut forbrenningsmotoren de neste 10 årene, for fra 2030 skal Bentley kun levere batterielektrisk luksus.

Det er en del av Bentleys Beyond100-strategi, som innebærer at de kun tilbyr hybrider og elbiler i fremtiden, og målet er at Bentley skal drive en karbonnøytral produksjon av biler fra 2030.

Den første rene elbilen med vingene på panseret kommer allerede i 2025, i mellomtiden tilbyr Bentley hybridutgaver av Bentayga, det er ventet at Flying Spur og Continental GT blir hybridifisert allerede i 2021.

EXP 12 Speed 6 Concept

Bentley har siden starten vært synonymt med rask luksus på fire hjul, og de har bedrevet racing fra dag én omtrent, og med en elektrifisering av drivlinjen, vil de kunne utnytte det øyeblikkelige dreiemomentet til elmotorer, til fulle.

For som de selv sier, en Bentley skal frakte deg lynraskt dit du vil i luksuriøse omgivelser, og en EXP 12 Speed 6e som vist på bildet over, skal ha rekkevidde nok til å rekke fra London til Paris, eller fra Milano til Monaco på én lading.

Deilig. Men billig blir det neppe.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå kan du bestille denne Rimeligere varianter av Mercedes EQE - i tillegg til en enda råere AMG-versjon - er nå klare for bestilling.
Her kjører en BMW i4 M50 med fire motorer Modifisert karosseri og unik drivlinje.
Polestar 6 blir en Porsche-killer Du kan bestille din Polestar 6 nå.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Bluetooth sikrer dekkene Det finnes en app for det: Pass på dekktrykket på sykkelen digitalt.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det bli en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend