Bentley blir 100 prosent elektrisk

Den britiske legenden faser ut forbrenningsmotoren.
Annonse
Annonse
forfatter

Den purrende lyden av en V8-er for ikke å snakke om den silkemyke gangen til en V12-er, er sakte men sikkert i ferd med å nærme seg historiebøkene. Forbrenningmotoren er knapt fremtidsikker lenger, men man kan nyte lyden av mange sylindre i noen år til.

Bentley, som tilbyr både V8 og tolvere, har meislet ut et nytt veikart for fremdige modeller, og vil fase ut forbrenningsmotoren de neste 10 årene, for fra 2030 skal Bentley kun levere batterielektrisk luksus.

Det er en del av Bentleys Beyond100-strategi, som innebærer at de kun tilbyr hybrider og elbiler i fremtiden, og målet er at Bentley skal drive en karbonnøytral produksjon av biler fra 2030.

Den første rene elbilen med vingene på panseret kommer allerede i 2025, i mellomtiden tilbyr Bentley hybridutgaver av Bentayga, det er ventet at Flying Spur og Continental GT blir hybridifisert allerede i 2021.

EXP 12 Speed 6 Concept

Bentley har siden starten vært synonymt med rask luksus på fire hjul, og de har bedrevet racing fra dag én omtrent, og med en elektrifisering av drivlinjen, vil de kunne utnytte det øyeblikkelige dreiemomentet til elmotorer, til fulle.

Annonse

For som de selv sier, en Bentley skal frakte deg lynraskt dit du vil i luksuriøse omgivelser, og en EXP 12 Speed 6e som vist på bildet over, skal ha rekkevidde nok til å rekke fra London til Paris, eller fra Milano til Monaco på én lading.

Deilig. Men billig blir det neppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.