Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Avinox er en elektrisk sykkelmotor fra droneeksperten DJI

Med muligheten for et amerikansk flyforbud har den kinesiske droneprodusenten DJI vendt seg til mer bakkebaserte transportmidler.

Skrevet av / 03.07.24 - 17:03
Avinox er en elektrisk sykkelmotor fra droneeksperten DJI

Vi kjenner DJI som en ledende produsent av hobbydroner. Selskapet har en global markedsandel på 70 prosent – og hele 80 prosent i USA. Men kanskje er det i ferd med å endre seg.

Det kinesiske selskapet Da Jiang Innovations (forkortet DJI) står bak et nytt motorsystem for elsykler kalt Avinox. Det skriver teknologimediet Engadget.

Selve morteren veier bare 2,5 kg. Og totalvekten inkludert batteri er 5,4 kg. Og den skal levere opptil 105 Nm (850 W) trekkraft. Det finnes fire motorprogrammer, kalt Auto, Eco, Trail og Turbo. Og så er det en ekstra Boost-modus for de virkelig tøffe bakkene.

Alt styres fra en OLED-berøringsskjerm på styret – og Bluetooth-tilkobling ned til motoren og girsystemet for å unngå tungvinte kabler.

Ingen salg til privatpersoner

Hvis dette høres ut som noe du kunne tenke deg å bruke til å modernisere jernhesten din hjemme, er svaret dessverre at Avinox-motoren bare vil bli solgt til sykkelprodusenter. Og ikke til forbrukere.

Den første elsykkelprodusenten som forventes å lansere en modell med DJI Avinox, er Amflow. Det er ikke et merke vi har testet, enn si hørt om. Men sykkelen, som vil være en terrengsykkel, forventes å være tilgjengelig i Europa innen utgangen av året. Prisen er ikke endelig fastsatt ennå – men den kommer til å bli høy: mellom 7 000 og 12 000 euro!

I nøden lærer droneprdodusenter seg å sykle

Men hvorfor skulle DJI ønske å konkurrere på sykkelmotorer når de allerede behersker luftrommet?

Det er ikke nødvendigvis ekspansjonisme som får DJI til å se seg om etter nye forretningsområder. Den amerikanske kongressen vurderer for tiden et lovforslag, CCP Drones Act, som kan sette en stopper for DJIs salg i USA. Hvis lovforslaget blir vedtatt, vil DJI havne på en svarteliste over elektronikkselskaper som anses å utgjøre en uakseptabel risiko for USAs sikkerhet.

Det kan i praksis bety at DJI vil lide samme skjebne som Huawei, som for fem år siden brått ble styrtet fra mobiltronen av et amerikansk forbud mot eksport av teknologi.

Kilde: Engadget

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Polestars raskeste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Degraderes knapt

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

Scroll to Top