Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Audi activesphere konsept uten ratt

Rendyrket tøffing for en aktiv livsstil.

Skrevet av / 29.01.23 - 11:00
Audi activesphere konsept uten ratt

Du vil neppe kunne bestille den med det første, men Audi ser for seg at activesphere som konseptbilen kalles, kan bli den første bilen som kombinerer ekte og virtuelle omgivelser i synsfeltet til sjåføren.

Med interaktive elementer og 3D-visning, kan føreren se kjørestatus, navigasjon, topografi og få varsler vist i augmentet reality – AR, eller utvidet virkelighet. Den vil om den går i produksjon, trolig også bli først med ratt og pedaler som trekkes vekk fra kupeen og forsvinner helt, når føreren overdrar kjøringen til bilen.

Audi activesphere concept d64469b4-e82e-49ba-997e-a63a55ef551f Audi activesphere concept
<
>
Interior

– Noe av det mest spennende i akkurat denne konseptbilen, er hvordan augmentet reality er integrert som en del av kjøreopplevelsen, og kombinerer ekte og virtuelle omgivelser for både fører og passasjerer, forteller Norges Audi-direktør Elin Sinervo.

Med et tastetrykk kan Activesphere gjøres om til en pickuop med lasteplan, hvor man kan sette inn gjørmete terrengsykler eller hive inn dagens fangst uten å være redd for å søle til det konverterte bagasjerommet.

Rekkevidde

Med et enkelt tastetrykk kan bakre delen av bilen gjøres om til et lasteplan. Foto: Audi

Activesphere har store hjulbuer med plass til robuste 22-tommers dekk og Audis elektriske quattro-teknologi, som gir bilen firehjulstrekk og gjør den egnet for off-road-kjøring. Bakkeklaringen kan heves og senkes med hele 40 millimeter fra vanlig bakkeklaring på 208 millimeter, og den har et fiffig skistativ integrert på midten av taket, som felles ned og blir usynlig når det ikke brukes.

Design Sketch
Design Sketch

Konseptbilen er 4,98 meter lang, to meter bred og 1,60 høy. Omtrent som en A6 Allroad, bare litt høyere. Akselavstanden er 2,97 meter og det bør gi svært god benplass for baksetepassasjerene.

Interior

Bilen er laget på Audis elektriske PPE-plattform, og activesphere har rekkevidde på over 600 km og effektiv ladetid med 800-volts teknologi og ladekapasitet opptil 270 kW.

Static photo, Colour: Arctic Teal
Static photo, Colour: Arctic Teal

Audi skysphere concept

Audis nye el-roadster kan trekke inn rattet, aktivere autopiloten og underholde deg med live-konserter mens den kjører deg dit du vil.

Les videre
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Scroll to Top