Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Audi skysphere concept

Audis nye el-roadster kan trekke inn rattet, aktivere autopiloten og underholde deg med live-konserter mens den kjører deg dit du vil.

Skrevet av / 12.08.21 - 10:30
Audi skysphere concept

Audi er kjent for sine futuristiske konseptbiler, med nye designtrekk og moderne teknikk som senere kan bli til en faktisk modell. Dagens Audi e-tron og TT er for eksempel inspirert av tidligere konseptbiler. Om Audis seneste konsept – skysphere concept – blir en realitet er imidlertid usikkert, for denne bilen er temmelig ekstrem!

Audi skysphere concept Audi skysphere concept A215687_medium Audi skysphere concept Audi skysphere concept
<
>
Audi skysphere concept. (Foto: AUDI AG)

Audi skysphere concept

Skysphere concept illustrerer det som kanskje kan bli en ny roadster fra den tyske produsenten. Den toseters kupéen vekker umiddelbart oppsikt med sine langstrakte, aerodyamiske linjer, og svære hjulbuer med 23″ felger. Den minner mest av alt om en moderne Batmobil!

Sky Sphere Concept har elektrisk drivlinje, og som en ekte roadster har den selvfølgelig bakhjulstrekk. Elmotoren i konseptbilen yter 632 hk og 750 Nm, og batteripakken skal være i overkant av 80kWh. Hele bilen veier bare 1800 kilo, og har en 40/60% vektfordeling. Og med styring på alle fire hjul, blir den nok særdeles lett å manøvrere.

Bilen skal også ha selvkjørende egenskaper (nivå 4). Når bilen kjører på egen hånd, trekkes rattet inn og skjules for å gi bedre plass i førersetet.

Sky Sphere Concept har for øvrig en egen sport-modus, som gjør litt mer enn senke bilen og stive opp demperne: Faktisk kan hele bilen endre lengde! Sportmodusen reduserer bilens akselavstand, slik at den skal bli kvikkere og mer responsiv i de krappeste svingene. Hele bilen endrer lengde, fra 5,19 meter i GT-modus til 4,94 meter i Sportmodus. Sikkert også kjekt når man skal lukeparkere?

Omfattende infotainment

Dersom Sky Sphere skulle bli en realitet, kan vi også se frem til en omfattende infotainment-pakke. Hele dashbordet er dekket med skjermer! Totalt 1415 millimeter bred, og 180 mm høy. Foruten å gi kjøreinformasjon og komfort-kontroller, kan skjermene også brukes til videokonferanser, eller se film når autopiloten er aktivert. Sky Sphere skal visstnok også ha et omfattende surroundanlegg av høy kvalitet, med skjulte høyttalere i dørene og bak setene. Ikke nok med det: Audi antyder også at de vil tilby “VIP-billetter” til livestrømmede konserter og kultureventer i fremtiden. Det kan sikkert være noe for lange turer.

Audi skysphere concept Audi skysphere concept
<
>
Cockpit

Flere konseptbiler

I tillegg til skysphere concept, har Audi også varslet at de kommer med to nye konseptbiler, nærmere bestemt grandsphere og urbansphere. Audi grandsphere vil bli vist på IAA 2021-messen i München.

Se mer om Audi skysphere i lanseringsvideoen under.

https://www.youtube.com/watch?v=klkb8OnW9d8

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Scroll to Top