Apple CarPlay kommer til din klassiske Porsche

Pimp den gamle Porsche i garasjen med ny radio, som har Bluetooth, DAB+ og Apple CarPlay.
Annonse
Annonse
forfatter

Hvis du har en gammel Porsche fra mellom 1960 og 1990 stående i garasjen – og hvem har ikke det? – så er det nå du skal lese videre.

For mens ingenting kan måle seg med gleden av å kjøre en «vintage» Porsche 911 fra midten av 60-tallet, så er ikke de gamle klassiske radioene helt up-to-date med dagens behov for musikkstreaming, navigering osv.

Men Porsche forstår viktigheten av at de gamle modellene får et så langt liv som mulig på veiene, og derfor har den tyske bilprodusenten nettopp lansert det såkalte «Porsche Classic Communication Management»-systemet.

Det er snakk om en radioenhet med klassisk utseende, men med høyoppløst touch-skjerm, Bluetooth, DAB+ og Apple CarPlay. Slik kan du både lytte til musikk via f.eks. Spotify og snakke i mobilen med handsfree via Bluetooth, selv om du kjører en klassisk Porsche fra tiden før du ble født.

De nye radioene kommer også med USB-port, kortleser til SD-kort samt AUX-inngang. Og selv om PCCM som nevnt kommer med touch-skjerm, er systemet også blitt utstyrt med fysiske knapper, slik at den nye radioen passer perfekt inn i det klassiske interiøret.

PCCM har en 3,5″ skjerm og runde knapper i stil med de andre elementene i interiøret. (Foto: Porsche)

To versjoner, den ene har også Android Auto

Standardmodellen er av typen 1-DIN og har 3,5″ skjerm. Den passer i Porsche 911 fra 60-tallet og frem til de nyere 993-modeller fra begynnelsen af 90-tallet.

Det finnes også en 2-DIN PCCM Plus, som har 7″ skjerm og passer i 996-generasjonens 911-modell samt i 986-seriens Porsche Boxster og Cayman. Denne større utgaven av Porsche Classic Communication Management støtter både Apple CarPlay og Android Auto.

Bilens originale audio-komponenter som f.eks. høyttalere, subwoofere og antenne kan fortsatt brukes med Porsche Classic Communication Management og Porsche Classic Communication Management Plus.

PCCM Plus har en stor 7″ skjerm og napper i stil med det originale infotainmentsystemet i 996-generasjonen av 911 eller 986-generasjonen av Boxster. (Foto: Porsche)

Pris og tilgjengelighet

Både PCCM (1-DIN) og PCCM Plus (2-DIN) er tilgjengelige nå til hhv. EUR 1.439 (15.920 kr) og EUR 1.606 (17.767 kr).

/registrer deg for å lese denne artikkelen gratis

Jeg godtar Lyd & Bildes vilkår og betingelser. Jeg ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon.Dette kommer kun noen få ganger i måneden. Du kan melde deg av når som helst.

Vennligst bekreft før registrering

Fortsett med Google

eller registrer med e-post

Glemt ditt passord? Tast inn din e-post og du vil motta en link hvor du kan lage nytt passord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.