Nyhet

Apple CarPlay kommer til din klassiske Porsche

Pimp den gamle Porsche i garasjen med ny radio, som har Bluetooth, DAB+ og Apple CarPlay.

Skrevet av / 08.05.20 - 22:11
Apple CarPlay kommer til din klassiske Porsche

Hvis du har en gammel Porsche fra mellom 1960 og 1990 stående i garasjen – og hvem har ikke det? – så er det nå du skal lese videre.

For mens ingenting kan måle seg med gleden av å kjøre en «vintage» Porsche 911 fra midten av 60-tallet, så er ikke de gamle klassiske radioene helt up-to-date med dagens behov for musikkstreaming, navigering osv.

Men Porsche forstår viktigheten av at de gamle modellene får et så langt liv som mulig på veiene, og derfor har den tyske bilprodusenten nettopp lansert det såkalte «Porsche Classic Communication Management»-systemet.

Det er snakk om en radioenhet med klassisk utseende, men med høyoppløst touch-skjerm, Bluetooth, DAB+ og Apple CarPlay. Slik kan du både lytte til musikk via f.eks. Spotify og snakke i mobilen med handsfree via Bluetooth, selv om du kjører en klassisk Porsche fra tiden før du ble født.

De nye radioene kommer også med USB-port, kortleser til SD-kort samt AUX-inngang. Og selv om PCCM som nevnt kommer med touch-skjerm, er systemet også blitt utstyrt med fysiske knapper, slik at den nye radioen passer perfekt inn i det klassiske interiøret.

PCCM har en 3,5″ skjerm og runde knapper i stil med de andre elementene i interiøret. (Foto: Porsche)

To versjoner, den ene har også Android Auto

Standardmodellen er av typen 1-DIN og har 3,5″ skjerm. Den passer i Porsche 911 fra 60-tallet og frem til de nyere 993-modeller fra begynnelsen af 90-tallet.

Det finnes også en 2-DIN PCCM Plus, som har 7″ skjerm og passer i 996-generasjonens 911-modell samt i 986-seriens Porsche Boxster og Cayman. Denne større utgaven av Porsche Classic Communication Management støtter både Apple CarPlay og Android Auto.

Bilens originale audio-komponenter som f.eks. høyttalere, subwoofere og antenne kan fortsatt brukes med Porsche Classic Communication Management og Porsche Classic Communication Management Plus.

PCCM Plus har en stor 7″ skjerm og napper i stil med det originale infotainmentsystemet i 996-generasjonen av 911 eller 986-generasjonen av Boxster. (Foto: Porsche)

Pris og tilgjengelighet

Både PCCM (1-DIN) og PCCM Plus (2-DIN) er tilgjengelige nå til hhv. EUR 1.439 (15.920 kr) og EUR 1.606 (17.767 kr).

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Endelig elektrisk Mini Countryman

Scroll to Top