Apple CarPlay kommer til din klassiske Porsche

Pimp den gamle Porsche i garasjen med ny radio, som har Bluetooth, DAB+ og Apple CarPlay.
Annonse
Annonse
forfatter

Hvis du har en gammel Porsche fra mellom 1960 og 1990 stående i garasjen – og hvem har ikke det? – så er det nå du skal lese videre.

For mens ingenting kan måle seg med gleden av å kjøre en “vintage” Porsche 911 fra midten av 60-tallet, så er ikke de gamle klassiske radioene helt up-to-date med dagens behov for musikkstreaming, navigering osv.

Men Porsche forstår viktigheten av at de gamle modellene får et så langt liv som mulig på veiene, og derfor har den tyske bilprodusenten nettopp lansert det såkalte “Porsche Classic Communication Management”-systemet.

Det er snakk om en radioenhet med klassisk utseende, men med høyoppløst touch-skjerm, Bluetooth, DAB+ og Apple CarPlay. Slik kan du både lytte til musikk via f.eks. Spotify og snakke i mobilen med handsfree via Bluetooth, selv om du kjører en klassisk Porsche fra tiden før du ble født.

De nye radioene kommer også med USB-port, kortleser til SD-kort samt AUX-inngang. Og selv om PCCM som nevnt kommer med touch-skjerm, er systemet også blitt utstyrt med fysiske knapper, slik at den nye radioen passer perfekt inn i det klassiske interiøret.

Annonse
PCCM har en 3,5″ skjerm og runde knapper i stil med de andre elementene i interiøret. (Foto: Porsche)

To versjoner, den ene har også Android Auto

Standardmodellen er av typen 1-DIN og har 3,5″ skjerm. Den passer i Porsche 911 fra 60-tallet og frem til de nyere 993-modeller fra begynnelsen af 90-tallet.

Det finnes også en 2-DIN PCCM Plus, som har 7″ skjerm og passer i 996-generasjonens 911-modell samt i 986-seriens Porsche Boxster og Cayman. Denne større utgaven av Porsche Classic Communication Management støtter både Apple CarPlay og Android Auto.

Bilens originale audio-komponenter som f.eks. høyttalere, subwoofere og antenne kan fortsatt brukes med Porsche Classic Communication Management og Porsche Classic Communication Management Plus.

PCCM Plus har en stor 7″ skjerm og napper i stil med det originale infotainmentsystemet i 996-generasjonen av 911 eller 986-generasjonen av Boxster. (Foto: Porsche)

Pris og tilgjengelighet

Både PCCM (1-DIN) og PCCM Plus (2-DIN) er tilgjengelige nå til hhv. EUR 1.439 (15.920 kr) og EUR 1.606 (17.767 kr).

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
OnePlus 9 Pro har mye å leve opp til. Den nye toppmobilen treffer ikke helt, men kameraet er det beste hittil.
Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.
Samsung Galaxy S21 5G er mobilen du bør kjøpe hvis du vil ha mest igjen for pengene.
Får dessuten 5G og 12,9" Liquid Retina XDR-skjerm.
Fitbit lanserer nå Luxe, et praktisk og stilig aktivitetsarmbånd som skal hjelpe deg med å ta godt være på helse og velvære.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Får dessuten 5G og 12,9" Liquid Retina XDR-skjerm.
Endelig kommer det en smart brikke til Apple-brukere, så man kan finne nøklene sine!
Samt 4K HDR og Dolby Vision for bedre bilde.
Touch ID, bedre lyd, 4,5K-skjerm og flere farger.
Sony FE 14mm F1.8 GM
Kjenner du noen som er hekta på Lego-Mario? Nå får han selskap av broren Luigi.
Nå kan du snart bestille Volkswagen ID.4 med firehjulstrekk. Og kanskje oppgradert stereo?
Fitbit lanserer nå Luxe, et praktisk og stilig aktivitetsarmbånd som skal hjelpe deg med å ta godt være på helse og velvære.
Samsungs nye TV-tjeneste byr på direktesendte TV-kanaler helt gratis.
Velkommen til Utmark: Briljant sort komedie eller banal russerevy?
Ikke faststoffbatteri, men en viktig modell likevel.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR