Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple Car: Så var det over og ut for Apple-bilen

Det blir ingen Apple Car. Satser på kunstig intelligens i stedet. Dette i følge Reuters-kilde.

Skrevet av / 28.02.24 - 11:00
Apple Car: Så var det over og ut for Apple-bilen

Teknologigiganten Apple har skrinlagt sitt mangeårige elbilprosjekt, internt kjent som Project Titan. Dette melder Reuters, som siterer en kilde med kjennskap til saken.

Nyheten kommer midt i utfordrende markedssituasjoner i elbilindustrien, med høye renter som demper forbrukernes etterspørsel og fører til at andre bilprodusenter trekker investeringer. Apple omplasserer i stedet ansatte fra bilprosjektet til sin divisjon for kunstig intelligens (KI), et felt i rivende utvikling, hvor vi nærmest daglig blir fôret med nyheter om store satsinger og investeringer.

Apple Car skulle blitt selvkjørende

Apple hadde i utgangspunktet planer om å lansere en selvkjørende bil innen 2024 eller 2025. Prosjektet møtte imidlertid en rekke hindringer, inkludert intern omstrukturering, permitteringer og skiftende designvisjoner. Ikke minst har utviklingen innen selvkjøring gått mye saktere enn tidligere antatt.

Dette fikk selskapet til å lande på at en mer vanlig elbil skulle lanseres, og det så ut til at 2028 skulle bli året. Vel, trolig ikke nå lenger.

Les også Apple Car i 2028? Apple-drømmen om en egen bil er ikke død, og nå er det 2028 som gjelder.

KI – en strategisk endring for Apple

Beslutningen om å forlate bilprosjektet og prioritere KI, hvis den er sann, gjenspeiler en strategisk endring for Apple. Mens andre teknologigiganter som Alphabet og Microsoft har etablert seg i KI-landskapet, har Apple ennå ikke tatt et betydelig steg. Det kan ikke sies å være en overraskelse at Apple må omprioritere, om de skal ha noen sjans i å ta igjen de etablerte aktørene.

Denne utviklingen understreker den dynamiske naturen til teknologibransjen, der selskaper konstant må tilpasse seg skiftende markedssituasjoner og teknologiske fremskritt. Mens Apples elbildrøm kan være over, presenterer omdirigeringen til KI spennende muligheter for selskapets fremtid.

Kilde: Reuters

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

Brukte Tesla-er stuper i verdi

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top