Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Guide

Black Week 2023: Slik gjør du et TV-kupp

Vurderer du å kjøpe ny TV under årets Black Week? Da bør du lese videre!

Skrevet av / 10.11.23 - 12:00
Black Week 2023: Slik gjør du et TV-kupp

Oppdatering mandag 13. november: Elkjøp har “tyvstartet” sin Black Week kampanje til sine klubbmedlemmer. Se mer i bunn av saken.

Black Week har blitt den nye «høytiden» for å handle TV: Flere TV-modeller når sin hittil laveste pris denne uken, og for den som er godt forberedt kan det være tusenlapper å spare.

Her i L&B-redaksjonen merker vi at interessen for TV og annen hjemmeunderholdning øker kraftig når vintersesongen setter inn. Spesielt får trafikken på nettsidene får en saftig boost under Black Week!

TV er en populær tilbudsvare under Black Week, nettopp fordi det får folk opp av sofaen og ut i butikkene. Man vil jo gjerne se TV-en før man kjøper, sjekke skjermstørrelsen og hvordan bildet utarter seg. Dette gir selgerne mulighet for å veilede deg til riktig modell, samtidig som de kan selge ekstrautstyr som kabler, veggfeste, kalibrering og andre tjenester.

Når du skal handle på Black Friday-salg, lønner det seg derfor å stille godt forberedt. I stedet for å kjøpe den første og billigste TV-en på impuls, bør du orientere deg på forhånd om hva du trenger og hvilke produkter som passer best for deg. Da kan du sitte klar, og slå til når en av dine favoritter kommer på tilbud.

Det finnes et hav av TV-modeller å velge mellom (Foto: Audun Hage)
Les også Hvor stor bør TV-en være? Den definitive guiden til skjermstørrelsen.
Les også Større TV på budsjett Med en av disse 75-tommerne kan du få en massiv bildeopplevelse uten at det koster en formue. Det er herved duket for storskjerm-test!

1. Når er Black Week og Black Friday 2023?

Black Week starter offisielt i uke 46, og selve Black Friday faller i år på fredag 24. november.

Mange butikker “tyvstarter” likevel salget allerede en uke i forveien, og mange av tilbudene forventes å vare til og med mandag 27. november, den såkalte Cyber Monday.

Obs – enkelte forhandlere sender ut tilbud til nyhetsbrev-mottakere og kundeklubb-medlemmer på forhånd.

Link til Elkjøp Black Week-sider

Link til Power Black Week-sider

Link til Komplett Black Week-sider

Link til NetonNet Black Week-sider

Link til Hi-Fi Klubben Black Week-sider

Link til Soundgarden Black Week-sider

2. Derfor settes prisene OPP før Black Week

De siste ukene før Black Week er det gjerne litt stille på tilbudsfronten. Faktisk er det en kjensgjerning at prisene ofte settes OPP i ukene før Black Week.

Hovedgrunnen til at butikkene gjør dette, er altså for å kunne vise til reelle førpriser. For å reklamere med rabatter, må de nemlig kunne dokumentere at varen har vært solgt til en høyere pris. Normen i dag tilsier 30 dager for at «førprisen» kan gjelde.

Dette medfører at det ofte er rene «jojo-priser» på enkelte TV-modeller. En utvalgt TV-modell til 35000 kroner kan lett falle til rekordlave 25000 kroner på kampanje, før den svinger opp igjen til normalprisen igjen en uke senere. Så her lønner det seg å være på vakt!

3. Bruk prisroboten

Det er mange som avfeier Black Friday-salget som juks og fanteri, men jeg er ikke helt med på den påstanden. Det er riktignok mange produkter hvor rabatten ikke er spesielt unik eller rekordlav.

Samtidig vet vi at det er utvalgte produkter, spesielt innenfor TV-kategorien, som når sin hittil laveste pris i denne perioden. Dette kan man enkelt se ved å sjekke prishistorikken.

I dette tilfellet er pris-tjenester som Prisjakt og Prisguiden til stor hjelp. Her kan sammenligne prisene mellom ulike kjeder, finne den laveste prisen på en tilgjengelig vare. Men vel så viktig er det at du kan sjekke prishistorikken.

Med tjenester som Prisjakt kan du se hva en vare har kostet tidligere, følge utviklingen, og få varsel når en ønsket vare kommer på tilbud. Her sjekker vi prisutviklingen på en Samsung 65″ S90C OLED-TV. (Skjermdump: Prisjakt)

Prisrobotene er et smart verktøy, men man skal samtidig huske på at butikkjedene vet godt hvordan prisrobotene fungerer, og kan bruke dem til sin fordel.

Det kan derfor godt hende du ser tilsvarende priser igjen senere, for eksempel når de samme varene kommer på januarsalg, men Black Week prisene pleier ofte å sette rekorden der og da.

Les også Samsung møter LG i OLED-duell To av årets beste TV-skjermer barker sammen i knallhard TV-kamp: Vi kårer den beste og sterkeste OLED-TV-en!

4. Sjekk prisgarantien

Mange klarer ikke å vente til Black Week, de bare MÅ ha en ny TV der og da. Kanskje den gamle skjermen har tatt kvelden, eller man skal flytte inn i en ny leilighet?

Mange vil påstå at det å handle ny TV rett før Black Week er det dummeste man kan gjøre! Men det trenger det ikke være, så lenge du har kjøpsvilkårene på din side.

For eksempel opererer butikkjedene med begreper som prisgaranti, prisløfte eller åpent kjøp. Dette kan bety at du kan få tilbakebetalt prisdifferansen, eller eventuelt en tilgodelapp, dersom varen kommer på tilbud kort tid etter du har kjøpt den.

Merk: her kan det være egne vilkår for Black Week, så sjekk hva som gjelder hos din forhandler.

Med våre tester i bakhånd kan du orientere deg om hvilke modeller du bør ha i kikkerten under Black Week. (Foto: Audun Hage)

5. Les våre tester!

Det beste rådet for å unngå å kjøpe katta i sekken, er naturligvis å lese seg opp på produktene i forveien. Lyd & Bilde tester mange av de mest aktuelle TV-modellene gjennom året. Vårt mål er å finne de beste kjøpene, og de aller best ytende produktene innenfor TV-kategorien. På bakgrunn av dette har vi også kårets årets beste TV-modeller 2023-2024.

Les også Lyd & Bilde kårer årets beste produkter Kremen av årets elektronikkprodukter

6. Følg med på Lyd & Bilde

Lyd & Bilde redaksjonen følger selvfølgelig med på prisutviklingen, og plukker ut de beste kjøpene innen TV, lydplanker, høyttalere, hodetelefoner og andre kategorier etter hvert som de ulike Black Week kampanjene braker løs. Så stay tuned!

Oppdatering mandag 13. november: Elkjøp har allerede sin Black Week kampanje til sine klubbmedlemmer en uke før tiden. Medlemmer av Elkjøp Kundeklubb har fått tilsendt et “VIP Shopping” nyhetsbrev med tilbud innenfor lyd/bilde, smarthjem m.m. Tilbudene er kun synlige for innloggede klubbmedlemmer. Kampanjen er åpen for alle fra torsdag 16. november.

Her er noen utdrag fra tilbudslisten:

TCL 98″ P745 til 19990 kr – ned fra 39990 kr (veil) – den laveste prisen vi har sett hittil for 98″ TV.

TCL 85″ P745 til 9990 kr – ned fra 29990 kr(veil) – en meget lav pris for 85″. Obs! Vær oppmerksom på at 85″ modellen levereres med 60 Hz panel, mens 98-tommeren har 120 Hz.

Den nye modellen TCL MQLED80 er også på kampanje, bl.a 75″ MQLED80 til 16990 kr (ned fra 29990 kr). Denne har vi for tiden på test, som publiseres snart!

Samsung Q80C som vi har testet tidligere. er også på tilbud denne uken, med bl.a 85″ Q80C til 22990, og 65″ Q80C til 11990, og 55″ til 9990 kroner.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Black Week? Ikke kjøp ny TV før du har lest dette

Slik velger du riktig Samsung-TV

Ny TV? Du trenger 75 tommer (eller mer!)

Scroll to Top