Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

GRUPPETEST: 75” 4K LCD TV-er

Større TV på budsjett

Med en av disse 75-tommerne kan du få en massiv bildeopplevelse uten at det koster en formue. Det er herved duket for storskjerm-test!

Skrevet av / 20.10.23 - 09:00
75” 4K LCD TV-er
Audun Hage

Produkter i denne test

Høsten er her, og det er atter en gang tid for å kose seg med god TV-underholdning. Utvalget av nye filmer, serier og spill er nærmest ubegrenset. Derfor kan sofaen, skjermen og fjernkontrollen være dine beste våpen i kampen mot høstdepresjon!

Men, er TV-en din stor nok? Det er tusenkroners-spørsmålet. Har du lest våre kjøpeguider, vet du allerede at anbefalingen går i retning av større TV-skjermer.

Skjermstørrelsen har helt klart en innvirkning når det kommer til bildeopplevelse, innlevelse og generell underholdningsfaktor. Så dersom du vil ha maksimalt utbytte av film, sport og spill, kan det lønne seg å tenke STORT neste gang du kjøper ny TV.

Les også Ny TV? Du trenger 75 tommer (eller mer!) Usikker på hvor stor TV-en bør være? Her er 7 gode grunner til å tenke stort neste gang du skal handle TV.

75-tommere med høy ytelse til gunstige priser

Som sagt, så gjort: Til høstens første gruppetest har vi samlet fire 75-tommere til dyst. Samsung, Sony, Hisense og TCL er alle populære leverandører av LCD-storskjermer, men også innbitte konkurrenter, og kappløpet er tøffere enn noen gang!

Selv om vi er prisbevisste i denne testen, har vi ikke gått på kompromiss med ytelsen. Samtlige av testdeltakerne har 120 Hz LCD-panel som sikrer glatte bevegelser og god fremtidskompatibilitet med moderne videoformater og krevende spill. Flere av modellene har også direkte LED-baklys med lokal dimming for god kontrast.

Synes du prisen blir for stiv, eller 75 tommer for stort?

Sitter du kloss inntil skjermen, eller er veggen der hjemme rett og slett for smal? Ikke fortvil – samtlige av testdeltakerne leveres også i mindre utgaver som 65″ eller 55″ med tilsvarende ytelse.

Dessuten pleier TV-ene ofte å synke litt i pris nå på høsten og fremover mot Black Week, hvor det kan være tusenlapper å spare.

Vårt stalltips er som vanlig å peke seg ut en godt spesifisert TV og slå til når den kommer på tilbud, fremfor å kjøpe den første og billigste man finner. Sats alltid på kvalitet, så slipper du å angre.

Les også Hvor stor bør TV-en være? Den definitive guiden til skjermstørrelsen.

Dette legger vi vekt på når vi tester

Vi har samlet en gruppe TV-skjermer fra flere av de kjente TV-produsentene. Kravet er 75 tommer, 4K/120Hz og støtte for HDR (High Dynamic Range) og et bra brukergrensesnitt med de seneste strømmetjenestene.

Vi har testet TV-ene opp mot hverandre under kontrollerte lysforhold. I tillegg til bildekvaliteten, der vi legger mest vekt på kontrast, lysstyrke og fargegjengivelse, har vi selvfølgelig også vurdert lydkvalitet og generell brukervennlighet.

Produkter i denne test

TCL QLED870 (75QLED870)

Briljant bildemaskin

TCL QLED870 tar innersving på konkurrentene med en imponerende skarphet og kontrast. Vi har knapt sett en bedre TV til prisen.

TCL-skjermen leverer et kontrastrikt bilde med presis lyskontroll, i tillegg til en flott og nyansert fargegjengivelse. Bevegelsene er dessuten glatte og flimmerfrie.
Denne LCD-skjermen har litt begrenset innsynsvinkel, så du bør sitte midt foran TV-en for best resultat. Kun to av fire HDMI-innganger støtter 2.1 standarden.
Les hele testen

Hisense U7K (75U7KQ)

Skarp og lyssterk

Denne modellen Hisense har en imponerende skarphet og lysstyrke, men U7K mangler litt på app-fronten.

Hisense U7K serverer bilder med god lysstyrke og en særdeles god kontrast for sin prisklasse.
Til tross for et kjapt brukergrensesnitt, savner vi en del lokale apper. Kun to av fire HDMI-innganger har 2.1 standarden.
Les hele testen

Sony Bravia X85L (KD-75X85L)

God til sport og spill

Sony X85L leverer et skarpt og lyssterkt bilde, og kontrasten er overraskende god. Men hvor ble det av basslyden?

Sony X85L leverer et skarpt og lyssterkt bilde med glatte bevegelser, sammen med et kjapt og komfortabelt brukergrensesnitt fra Google.
Lyden er noe slankere svakere enn en del av konkurrentene, og kun to av fire HDMI-innganger har 2.1 standarden.
Les hele testen

Samsung Q77C (TQ75Q77C)

Slank og smart storskjerm

Samsung Q77C er et eksempel på at en storskjerm ikke trenger ta større plass enn nødvendig. Og bildekvaliteten er riktig flott!

Samsung-skjermen leverer skarp og fargerik bildekvalitet i tillegg til en slank design, særdeles gode tilkoblingsmuligheter og masse smarte finesser.
Kontrasten er ikke helt på høyde med de beste i testen.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

UEFA Euro 2024 – De beste TV-ene til fotball-EM

Er dette Samsungs beste TV hittil?

Hvilken er den beste OLED-TV-en i 2024?

Din egen IMAX-kino

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

Scroll to Top