Duell: Samsung S90C vs. LG OLED C3

Samsung møter LG i OLED-duell

To av årets beste TV-skjermer barker sammen i knallhard TV-kamp: Vi kårer den beste og sterkeste OLED-TV-en!

Skrevet av / 14.07.23 - 09:00
Samsung S90C vs. LG OLED C3
Audun Hage

Produkter i denne test

Samsung og LG er på sett og vis TV-verdenens svar på BMW og Audi. De sørkoreanske gigantene er på den ene siden bitre konkurrenter som kniver om å vinne TV-seernes gunst. Men de lever også i et slags symbiotisk forhold med hverandre, og kappløpet om å levere den beste bildeopplevelsen har resultert i noen meget imponerende TV-skjermer de siste årene.

Begge er blant verdens største TV-produsenter, med sine egne panelfabrikker i ryggen. LG er en ivrig forkjemper for OLED-teknologien, som har hatt en eventyrlig fremgang de siste ti årene. Samsung har derimot sverget til den trygge, men trauste LCD-teknologien, med fordeler som gunstigere pris-per-tomme, høyere lysstyrke og lavere risiko for innbrenning.

Nå ser vi imidlertid et skifte hos Samsung: Verdens største TV-produsent har gradvis begynt å fase ut LCD og vende seg mer og mer mot OLED. Det snakkes til og med om at Samsung kan begynne å kjøpe OLED-paneler fra LG i fremtiden! Ikke alle så den komme …

Les også Samsung: Ny OLED-TV i samarbeid med LG? Samsungs første 83" OLED-TV kan komme så tidlig som september, skal vi tro koreanske medier.

Samsung S90C vs. LC C3: QD-OLED mot «vanlig» OLED

For modellåret 2023 har Samsung utvidet sortimentet med to nye OLED-modellserier, som tar sikte på å utfordre erkekonkurrenten LG på hjemmebane. Den rimeligste av disse to, S90C, ligger midt i det samme prissjiktet som den populære LG OLED C3. Dermed er det duket for en spennende OLED-duell.

LG feirer 10-års jubileum for sin «W» OLED-teknikk,  mens Samsung kan slå seg på brystet med en nyere og litt mer avansert «QD» OLED-teknikk. Her brukes det i stedet en kombinasjon av blått lys og kvanteprikker (Quantum Dots) til å skape fargene. Det gir noen fordeler, men også noen utfordringer, som vi skal komme tilbake til.

Samsung S90C. (Foto: Samaung)

Hvilke skjermstørrelser er tilgjengelig?

Her er det utvilsomt LG som gir oss flest valgmuligheter. OLED C3-serien leveres i et bredt spekter av skjermstørrelser, fra 42 til 83 tommer. S90C-serien fra Samsung må derimot nøye seg med 55 og 65 tommer, men det ventes en større 77-tommer til høsten.

LG OLED55C3 med WebOS23. (Foto: Audun Hage)

Dette har vi lagt vekt på i testen

Vi har testet 55-tommerne Samsung TQ55S90C og LG OLED55C34LA, og sammenlignet dem side om side.

Vi har testet TV-ene opp mot hverandre under kontrollerte lysforhold. I tillegg til å gjøre visuelle observasjoner av bildekvaliteten, har vi også gjort målinger av kontrast, lysstyrke og fargegjengivelse, samt forsinkelse (input lag), for å se hvordan de to skjermene yter i forhold til hverandre.

Les og finn ut hvilken av disse OLED TV-ene vi anser å være aller best!

 

 

Produkter i denne test

LG OLED C3 (55OLEDC3)

Mer evolusjon enn revolusjon

Den populære C-serien fra LG er fortsatt en av de beste OLED-TV-ene, selv om den har blitt litt dyrere i år.

LG C3 er en gjennomført TV med svært gode tilkoblingsmuligheter, bred støtte for ulike videoformater og en kontrastrik OLED-bildekvalitet.
Bildekvaliteten er ikke dramatisk mye bedre enn fjorårsmodellen, og samtidig har prisen blitt høyere.
Les hele testen

Samsung S90C (TQ55S90C)

QD-OLED briljerer mot OLED

Samsung S90C er et godt eksempel på fordelene med «QD» OLED.

Samsung S90C leverer en fenomenal kontrast og fargegjengivelse, i en slank og stilig innpakning med gode tilkoblingsmuligheter.
Samsung-skjermen støtter ikke Dolby Vision HDR-formatet, som er utbredt til både film, serier og gaming. QD-OLED har en spesiell pikselstruktur som enkelte seere kan være følsomme for.
Les hele testen

3 hendelser på “Samsung S90C vs. LG OLED C3”

  1. Roald Guttormsen

    Merkelig test. Dere sier at 77 » kommer til høsten. Men dere hadde jo nettopp test av 77″.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Scroll to Top