: Funny People

DVD anmeldelse

Når du ser at Judd Apatow står for regien av en film, da vet du nøyaktig hva du får – trodde vi!

Karakter
DramaKomedie
Funny People

Etter filmer som Knocked Up, The 40 Year Old Virgin og manus på Zohan hadde han satt sitt umiskjennelige merke innenfor komediegenren, med nerdete gutter som snakker mye om sex, men som ikke akkurat får så mye av det. Med Funny People har han utviklet seg til et helt annet nivå. Fortsatt er det morsomt, men på en annen, og mye mer ”voksen” måte.

Med seg på laget har han bl.a. radarparet Seth Rogen og Jonah Hill, i tillegg til komikervirtuosen Adam Sandler. Sandler er den verdenskjente komikeren George Simmons, en stakkarslig, egoistisk og mannsjåvinistisk kar som virkelig går på en smell når han får blodkreft. Plutselig angrer han på alt og tar kontakt med alle han har såret for å be om unnskyldning. Når han så treffer Seth Rogen på et stand up show, hyrer han ham for å skrive tekster og som personlig assistent/venn. Når Simmons forsøker å gjenopprette kontakten med eksen, som nå er gift med Eric bana, starter komplikasjonene for alvor.

Apatow har laget er merkelig og svært personlig film, en film til ettertanke og med en passe dose herlig humor. Dette er et miljø han åpenbart kjenner og han har da også samlet sammen venner og kjente for å bidra. Starten med tulletelefoner fra collegedagene er faktisk autentisk! Sandler og Rogen er perfekte i rollene som den mislykkede og den vellykkede komikeren, i tillegg har han krydret filmen med flere gode cameoroller. Etter hvert mister filmen dessverre drivet, og siste halvdelen hales ut i det langtekkelige og føles lite gjennomarbeidet.

Bra, dog noe blass, billedkvalitet. Heller ikke lydsporet imponerer. Det er en egen disc med bonusmateriell, med en mengde morsomheter som bl.a. kommentarspor, utelatte og forlengede scener, minidokumentarer, arkivmoro og bloopers – mye av det morsommere en selve filmen.

Fakta

  • Release: 3. mars
  • Regi: Judd Apatow
  • Med: Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann, Eric Bana, Jonah Hill
  • Land: USA
  • År: 2009
  • Tid: 2:20t.

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».