Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Funny People

DVD anmeldelse

Når du ser at Judd Apatow står for regien av en film, da vet du nøyaktig hva du får – trodde vi!
Karakter
DramaKomedie
Funny People

Etter filmer som Knocked Up, The 40 Year Old Virgin og manus på Zohan hadde han satt sitt umiskjennelige merke innenfor komediegenren, med nerdete gutter som snakker mye om sex, men som ikke akkurat får så mye av det. Med Funny People har han utviklet seg til et helt annet nivå. Fortsatt er det morsomt, men på en annen, og mye mer ”voksen” måte.

Med seg på laget har han bl.a. radarparet Seth Rogen og Jonah Hill, i tillegg til komikervirtuosen Adam Sandler. Sandler er den verdenskjente komikeren George Simmons, en stakkarslig, egoistisk og mannsjåvinistisk kar som virkelig går på en smell når han får blodkreft. Plutselig angrer han på alt og tar kontakt med alle han har såret for å be om unnskyldning. Når han så treffer Seth Rogen på et stand up show, hyrer han ham for å skrive tekster og som personlig assistent/venn. Når Simmons forsøker å gjenopprette kontakten med eksen, som nå er gift med Eric bana, starter komplikasjonene for alvor.

Apatow har laget er merkelig og svært personlig film, en film til ettertanke og med en passe dose herlig humor. Dette er et miljø han åpenbart kjenner og han har da også samlet sammen venner og kjente for å bidra. Starten med tulletelefoner fra collegedagene er faktisk autentisk! Sandler og Rogen er perfekte i rollene som den mislykkede og den vellykkede komikeren, i tillegg har han krydret filmen med flere gode cameoroller. Etter hvert mister filmen dessverre drivet, og siste halvdelen hales ut i det langtekkelige og føles lite gjennomarbeidet.

Bra, dog noe blass, billedkvalitet. Heller ikke lydsporet imponerer. Det er en egen disc med bonusmateriell, med en mengde morsomheter som bl.a. kommentarspor, utelatte og forlengede scener, minidokumentarer, arkivmoro og bloopers – mye av det morsommere en selve filmen.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
Fakta
  • Release: 3. mars
  • Regi: Judd Apatow
  • Med: Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann, Eric Bana, Jonah Hill
  • Land: USA
  • År: 2009
  • Tid: 2:20t.
IMDB Rating
forfatter

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.