Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Funny People

DVD anmeldelse

Når du ser at Judd Apatow står for regien av en film, da vet du nøyaktig hva du får – trodde vi!

Publisert 25.04.10 - 05:00
Funny People
Tor Aavatsmark

Etter filmer som Knocked Up, The 40 Year Old Virgin og manus på Zohan hadde han satt sitt umiskjennelige merke innenfor komediegenren, med nerdete gutter som snakker mye om sex, men som ikke akkurat får så mye av det. Med Funny People har han utviklet seg til et helt annet nivå. Fortsatt er det morsomt, men på en annen, og mye mer ”voksen” måte.

Med seg på laget har han bl.a. radarparet Seth Rogen og Jonah Hill, i tillegg til komikervirtuosen Adam Sandler. Sandler er den verdenskjente komikeren George Simmons, en stakkarslig, egoistisk og mannsjåvinistisk kar som virkelig går på en smell når han får blodkreft. Plutselig angrer han på alt og tar kontakt med alle han har såret for å be om unnskyldning. Når han så treffer Seth Rogen på et stand up show, hyrer han ham for å skrive tekster og som personlig assistent/venn. Når Simmons forsøker å gjenopprette kontakten med eksen, som nå er gift med Eric bana, starter komplikasjonene for alvor.

Apatow har laget er merkelig og svært personlig film, en film til ettertanke og med en passe dose herlig humor. Dette er et miljø han åpenbart kjenner og han har da også samlet sammen venner og kjente for å bidra. Starten med tulletelefoner fra collegedagene er faktisk autentisk! Sandler og Rogen er perfekte i rollene som den mislykkede og den vellykkede komikeren, i tillegg har han krydret filmen med flere gode cameoroller. Etter hvert mister filmen dessverre drivet, og siste halvdelen hales ut i det langtekkelige og føles lite gjennomarbeidet.

Bra, dog noe blass, billedkvalitet. Heller ikke lydsporet imponerer. Det er en egen disc med bonusmateriell, med en mengde morsomheter som bl.a. kommentarspor, utelatte og forlengede scener, minidokumentarer, arkivmoro og bloopers – mye av det morsommere en selve filmen.

Karakter
Funny People

Fakta:

  • Release: 3. mars
  • Regi: Judd Apatow
  • Med: Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann, Eric Bana, Jonah Hill
  • Land: USA
  • År: 2009
  • Tid: 2:20t.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer enn bare «okidoki»

G(alt)enialt sjarmerende

Anbefalt påskekrim

Lyd & Bilde
Scroll to Top