: The Best of Me

Blu-ray anmeldelse

Er du en sart, lettpåvirkelig, virkelighetsfjern sjel? Finn frem et lommetørkle. Er du derimot en normalt oppegående person, med bena godt plantet på Jorden, finn frem en bøtte du kan spy i!
Karakter
Drama
The Best of Me
Annonse
Annonse
forfatter

De tårevåte romantiske dramanovellene til Nicholas Sparks har nærmest fått klippekort til å bli filmatisert. Det er åpenbart at filmer som Flaskeposten, The Notebook, Netter i Rodanthe, og The Lucky One har funnet sitt publikum. Noen av dem velfungerende, dog alltid overdrevet romantisert, filmer for en kosekveld i armkroken; men The Best of Me får oss til å vende oss bort i vemmelse etter en overdose søtladen kliss og en fullstendig ukritisk og søkt handling.

Som «alltid» med Spaks forgår handlingen i og rundt det vakre Louisiana, og om du velger å se filmen som en naturdokumentar fra det eksotiske sørstatslandskapet får du deg en opplevelse. Nydelige locations, vakker villmark, buktende elver, gnistrende blomster og vill natur spiller en sentral rolle i filmen. Det er også til en av Louisianas småbyer high school-kjærestene Amanda (Michelle Monaghan/Liana Liberato) og Dawson (James Marsden/Luke Bracey) møtes igjen etter 21 år, Brakt sammen igjen som følge av dødsfallet til en meget nær venn. Kan gamle skuffelser og svik leges, og kjærligheten blomstre igjen? Gjett to ganger!

Filmen er fullstendig forutsigbar, og karakterene plagsomt endimensjonale pappfigurer. Spesielt Dawson sliter vi med å relatere oss til – han er rett og slett en helgen. En fullstendig lytefri person, som aldri ville skadet så mye som en meitemark, og en selvoppofrende helt av dimensjoner. Dawson vokste opp under meget tøffe kår, med en ekstremt karikert voldsforherligende far som nyter å kue og banke opp den ene håpefulle sønnen. De to andre er så stereotype white trash at vi gremmes. Amanda kommer derimot fra en meget velholden familie, med en rik drittsekk av en far.

The-Best-of-Me_2 The-Best-of-Me_3 The-Best-of-Me_4 The-Best-of-Me_5
<
>

Selvsagt finner de hverandre, og redder hverandre – men «skjebnen» vil det annerledes. Vil skal ikke avsløre alt (handlingsforløpet kan dere garantert gjette der til), men gammel kjærlighet har en tendens til å våkne til liv igjen, og selvsagt har helgenen Dawson spart seg for sin ene store kjærlighet, men vil ikke kjempe for sitt eget beste – men hva som er «moralsk» best. Upps! Der kastet vi opp igjen.

Annonse

I kjent Sparks-stil males det med bred pensel, subtil eksisterer ikke i hans ordbok. Det danses ute langs elven, med vakker musikk og nydelige solstråler som skinner ned igjennom det eksotiske løvverket. Det unge paret (det hoppes frem og tilbake i tid) ser en lekker solnedgang fra toppen av vanntårnet, vandrer hånd-i-hånd i vakkert sommergress (solen skinner ALLTID på dem), leser lyrikk til hverandre fra tretoppene og motstår alle tøffe prøvelser. Det hele konstant sponset av en flaske Budweiser.

 

The-Best-of-Me_6 The-Best-of-Me_7 The-Best-of-Me_8 The-Best-of-Me_9
<
>

Misforstå oss rett, The Best of Me er ikke en fullstendig håpløs film, den fungerer så vidt på sine premisser, og Monaghan leverer godt skuespill ut i fra det begrensede manuset, mens Marsden ikke er annet enn en hul «poster boy». Vent litt! Sa vi at det ikke var en fullstendig håpløs film? Stryk det! Når vi kommer til siste halvtimen er alt lov, og enhver søkt klisjé større og mer blødmefull enn den andre kommer som kvalmende perler på en snor. Du stor min hatt for en latterlig pinlig og fullstendig urealistisk slutt. Ooops! Der måtte vi spy igjen. To syltynne stjerner: En av dem går til Monaghagn, den andre til lekkert foto/landskap.

Billedkvaliteten er gnistrende skarp, og alle de vakre og skarpe fargene i Louisiana-landskapet gnistrer mot oss i en herlig skarphet og dybde. Lydsporet (dts-MA 5.1) er også meget godt, men dialogsporet har en tendens til å overskygge miksen. Intet bonusmateriell.

 

Annonse

platekomp

 

The-Best-of-Me_10

Fakta
  • Release: 9. mars 2015
  • Regi: Michael Hoffmann
  • Originaltittel: -
  • Med: Michelle Monaghan, James Marsden, Luke Bracey, Liana Liberato, Gerald McRaney, Sean Bridgers
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 1:57 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Big Sky er det levende beviset på at selv en av bransjens mest erfarne, og anerkjente, serieskapere kan bomme.
Tom Hanks briljerer i sobert western-epos med hjertet på rett sted.
To mennesker gjør en hel natt det ytterste for å såre, og fornedre, sin partner. Slikt blir det filmkunst av.
Sterke kvinner, med sine høyst personlige problemer, er den drivende kraften i dette sterke Netflix-dramaet.
En sann historie om en utrolig arkeologisk utgraving har blitt en liten (britisk) perle av en film.
Årets korteste måned byr på lysere dager, og en enorm mengde av nye strømmetitler.
Omar Sy er fransk gentlemanstyv med finesse og kløkt, i en serie som oser av sjarm og lekenhet.
Amazon serverer oss en røff, skitten og realistisk mafiahistorie, sett fra kvinnenes ståsted. En frisk vri på en litt satt genre.
Vellykket kostymedrama i en miks av Dynastiet, Askepott, Farlige forbindelser og Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.
En graviditet som går fryktelig galt er i ferd med å rive den unge familien i fillebiter.
Januar byr på lange og mørke kvelder - bare da så synd at strømme- og filmselskapene later til å ha tatt ferie.
Med Equinox leverer Netflix en av sine beste nordiske produksjoner.
12 dagers korona-juleferie, men hva skal du se for å kose deg og slappe av?
Nok en gang leverer Pixar en teknisk innertier, akkompagnert av en høyst emosjonell historie.
Nok en førjulstid får vi tilbringe sammen med single, smådesperate, Johanne på jakt etter den eneste rette – og det blir da også ganske så fornøyelig.
En av bluesens absolutte førstedamer, akkompagnert av «Black Panther», gir oss heftige toner i et intenst kammerdrama.