: Bloodline, sesong 1

Netflix

De tre etablerte søsknene gjenforenes med familiens sorte får, og gamle sår rives opp mens familiene er i ferd med å slites i filler. Nok en innertier fra Netflix!
Karakter
Drama
Bloodline, sesong 1
Annonse
Annonse
forfatter

bloodlineI fjor lanserte HBO den fantastiske krimdrama-serien True Detective, en serie vi uten tvil kåret til fjorårets beste TV-serie. De siste årene har utfordreren Netflix gitt oss kvalitetsserier som Orange is the New Black og House of Cards, med dramaserien Bloodline har de fått sin egen True Detective.

 

KONKURRANSE: Vinn Årets Beste Produkter

 

Bloodline---sesong-1_2

Langs de vakre Florida Keys blir vi kjent med den velhavende familie Rayburn. Mor (Sissy Spacek) og far (Sam Shepard) driver det koselige familiehotellet «Rayburn House», mens den ene sønnen John (Kyle Chandler), med kjernefamilie, er politietterforsker, datteren Meg (Linda Cardellini) er advokat og bohemsønnen Kevin (Norbert Leo Butz) driver en båtslipp. I det halve småbyen samles for å feire familiens foreldre dukker uventet eldstesønnen Danny (Ben Mendelsohn) opp. Straks blusser gamle konflikter opp, usikkerheten sprer seg og familiens glansbildeaktige fasade slår kraftige sprekker. Men hvem er det som virkelig er ond i dette medrivende familiedramaet?

Annonse

Bloodline---sesong-1_3

Bloodline tar seg svært god tid til å bygge opp karakterene, byr på en rekke uventede vendinger og drypper gradvis små blikk fra fortiden for å belyse familiens mørke hemmelighet. Samtidig byr den på utmerket skuespill, fortreffelig spenningsoppbygging, troverdige karakterer og nydelig location.

Bloodline---sesong-1_4

Det som er seriens drivende element er relasjonen, og plasseringen i flokken, søsknene imellom. John er den svært seriøse familiefaren, som har en ledene stilling innenfor politiet, med en vakker kone og to veltilpassede barn. Det er han som «styrer» familien. Meg er rammet av «flink-pike-syndromet» med toppkarakterer, en god juridisk stilling og stiller opp for familien. Hun har ingen barn og sliter med å akseptere at noen mann kan være god nok for henne. Yngstebroren Ken er som yngstebrødre flest, en livsnyter og bohem som uanfektet nyder livet. Den rake motsetningen er storebror og familiens sorte får, Danny.

Bloodline---sesong-1_5

Annonse

Danny har i lenger perioder vært borte fra den søvnige hjembyen i sunny Florida, han kler seg som en boms, omgås småkriminelle, har ingen utdannelse og kommer kun hjem når han er tom for penger. Straks han dukker opp begynner småkranglingen, diskusjonene og farens åpenbare misbilligelse overfor eldstesønnen. Moren forsøker å være familiediplomaten som skal glatte over uoverensstemmelser og onde minner. Her ties fortiden i hjel og alle skal få et rom i herberget. Som en av lokalsamfunnets pilarer nyder familien stor respekt og innflytelse, spesielt faren har en høy stjerne blant lokalbefolkningen; men bak fasaden skjuler det seg noe ganske annet enn en kjærlig familiefar. Hva var det som virkelig skjedde i barndommen til kjernefamilien, og hvordan kan dette settes i sammenheng med dagens begivenheter? Bloodline gir oss så visst ikke svarene på en enkel og konvensjonell måte.

Bloodline---sesong-1_6

I det John er i ferd med å rulle opp en særdeles stygg drapsgåte spunnet rundt narkotika- og menneskesmugling, finner han stadig flere spor som trekker Dannny inn i bildet. Samtidig strever Danny med å gjenvinne tilliten og respekten fra sine søsken og far. Sakte, et tempo som gjenspeiler hele serien, er han i ferd med å gjenvinne tillitten, og det blant en familie som nærmest foretrekker å plage seg selv med gammelt grums og mistillit.

Bloodline---sesong-1_7

Bloodline byr på et finurlig plott med en konstant underliggende urolig og uhyggelig tone i det solrike og vakre landskapet, blant alle de tilsynelatende perfekte (svette og værbitte) menneskene. Serien byr på topp skuespill fra ikke minst Kyle Chandler, Sam Shepard, Ben Mendelsohn og en fortreffelig birolletolkning av vår indie-favoritt Chloë Sevigny.

Annonse

 

Bloodline---sesong-1_8

Bloodline---sesong-1_9

Dialogen flyter naturlig og lett, tidvis føles det nærmest som vi er flue på veggen i et ekte familiedrama (det nærmeste vi kommer unaturlig er vel det enorme forbruket hele familien har av Heineken). En serie som trenger tid for å «vokse» på deg, men gi den tiden den fortjener og du vil bli belønnet med et medrivende drama og en spennende og underfundig krimgåte. Så langt, uten tvil, årets beste TV-serie!

 

Annonse

https://www.youtube.com/watch?v=XuPETBdJHjU

 

Bloodline - sesong 1_10

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Fakta
  • Release: 20. mars 2015   Regi: Ed Bianchi
  • Originaltittel: -
  • Med: Kyle Chandler, Ben Mendelsohn, Linda Cardellini, Norbert Leo Butz, Sissy Spacek, Sam Shepard, Chloë Sevigny
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 12:06 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Årets første vårmåned byr lyse, snøfrie dager, og mengder av spennende innhold fra strømmetjenestene.
New Orleans’ mest respekterte dommer havner i gjørme til langt oppover livet.
Hva om det var Sovjetunionen som først fikk plassert en mann på Månen?
Big Sky er det levende beviset på at selv en av bransjens mest erfarne, og anerkjente, serieskapere kan bomme.
Tom Hanks briljerer i sobert western-epos med hjertet på rett sted.
To mennesker gjør en hel natt det ytterste for å såre, og fornedre, sin partner. Slikt blir det filmkunst av.
Sterke kvinner, med sine høyst personlige problemer, er den drivende kraften i dette sterke Netflix-dramaet.
En sann historie om en utrolig arkeologisk utgraving har blitt en liten (britisk) perle av en film.
Årets korteste måned byr på lysere dager, og en enorm mengde av nye strømmetitler.
Omar Sy er fransk gentlemanstyv med finesse og kløkt, i en serie som oser av sjarm og lekenhet.
Amazon serverer oss en røff, skitten og realistisk mafiahistorie, sett fra kvinnenes ståsted. En frisk vri på en litt satt genre.
Vellykket kostymedrama i en miks av Dynastiet, Askepott, Farlige forbindelser og Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.
En graviditet som går fryktelig galt er i ferd med å rive den unge familien i fillebiter.
Januar byr på lange og mørke kvelder - bare da så synd at strømme- og filmselskapene later til å ha tatt ferie.
Med Equinox leverer Netflix en av sine beste nordiske produksjoner.
12 dagers korona-juleferie, men hva skal du se for å kose deg og slappe av?