annonse
annonse

Philips ORT7500

Digital retroradio

Philips-radioens tiltalende design og klare lyd klarer ikke å skjule manglene.

Pluss
Fyldig bass og god radiomottaker med svært god lyd på tale.
Minus
Slank mellomtone. Ingen tonekontroller.

Dokkingen er borte og erstattet av Bluetooth, slik at man i stedet kan strømme musikken trådløst til Philips-radioen. Som er støpt i samme ånd som den originale Philetta-radioen fra 50-tallet. Med et tiltalende retrodesign pakket rundt digitalradio og strømming.

Den dokkløse utgaven har ikke helt den samme kvalitetsutførelsen som trekabinettet i OED7300, som vi testet for et par år siden. Men så er denne utgaven, ORT7500, også billigere, tross at Philips har beholdt den perforerte bakplaten i aluminium.

Den røde lakken gir inntrykk av at kabinettet er støpt i plast, og utførelsen på knapper, ratt og betjeningspanelet over skjermen, trekker ned kvalitetsinntrykket et hakk. Sammenlignet med den forrige utgaven.

Radioen er enkel å betjene straks man har fått lagret alle 30 stasjonene. En prosess som gjøres manuelt, men etter det er det plankekjøring. Det skal finnes en app til radioen, men den var ikke klar da testen ble gjort.

Med både FM- og DAB+-radio, kan man velge selv hva som passer best. Mottakskvaliteten er upåklagelig, og bordradioen plukket lett radiostasjoner på FM og DAB+, uten sus, bobling eller drop i signalstyrke. Den skal jo stå på samme sted hele tiden, så uansett vil den aldri bli særlig utfordret.

Når man blir lei av å høre på radio, er det bare å koble til mobilen og bruke den som en trådløs høyttaler. Bluetooth-paringen tar tre sekunder første gangen man kobler opp, siden finner mobilen Philips-en hver gang man dreier inngangsvelgeren på radioen til Bluetooth.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

 

Ubalansert klarhet

Ved første gangs lytting, lyder radioen klokkeklart med tydelig gjengivelse av tale. Radioprogrammer med mye snakking, eller nyheter, sport og debatter, er lekende lett å følge fordi mellomtonen er klar og tydelig.

Men den er også slank. Det merkes ikke så godt på tale, men klassisk musikk lyder litt rørete, med litt for spiss gjengivelse av strykere og kvinnelig vokal. Siden det ikke finnes noen tonekontroller eller equalizer her, er det ikke mulig å kompensere for ubalansen i mellomtonen heller.

Bassen er slett ikke verst, med god kontroll så lenge man ikke spiller høyt, men den har ikke den samme fylden som en Audio Pro T9, eller Revo-radio. Den slanke mellomtonen fører også til at diskanten kan lyde spist. På jazz og gamle soulinnspillinger var dette ikke så fremtredende, men ønsker man å spille pianokonserter, Kygo eller Avicii litt høyt en fredagskveld, blir lydbildet skingrende skarpt.

Med en svært god radiomottaker, er Philips-radioen et bra kjøp for pengene, men den faller litt gjennom på musikk. Særlig når den fungerer som strømmehøyttaler for mobilen eller nettbrettet.

Prøv før du kjøper.

Dokkingen er borte og erstattet av Bluetooth, slik at man i stedet kan strømme musikken trådløst til Philips-radioen. Som er støpt i samme ånd som den originale Philetta-radioen fra 50-tallet. Med et tiltalende retrodesign pakket rundt digitalradio og strømming. Den dokkløse utgaven har ikke helt den samme kvalitetsutførelsen som trekabinettet i OED7300, som vi testet for et par år siden. Men så er denne utgaven, ORT7500, også billigere, tross at Philips har beholdt den perforerte bakplaten i aluminium. Den røde lakken gir inntrykk av at kabinettet er støpt i plast, og utførelsen på knapper, ratt og betjeningspanelet over skjermen, trekker ned kvalitetsinntrykket et hakk. Sammenlignet med den forrige utgaven. Radioen er enkel å betjene straks man har fått lagret alle 30 stasjonene. En prosess som gjøres manuelt, men etter det er det plankekjøring. Det skal finnes en app til radioen, men den var ikke klar da testen ble gjort. Med både FM- og DAB+-radio, kan man velge selv hva som passer best. Mottakskvaliteten er upåklagelig, og bordradioen plukket lett radiostasjoner på FM og DAB+, uten sus, bobling eller drop i signalstyrke. Den skal jo stå på samme sted hele tiden, så uansett vil den aldri bli særlig utfordret. Når man blir lei av å høre på radio, er det bare å koble til mobilen og bruke den som en trådløs høyttaler. Bluetooth-paringen tar tre sekunder første gangen man kobler opp, siden finner mobilen Philips-en hver gang man dreier inngangsvelgeren på radioen til Bluetooth.  

Ubalansert klarhet

Ved første gangs lytting, lyder radioen klokkeklart med tydelig gjengivelse av tale. Radioprogrammer med mye snakking, eller nyheter, sport og debatter, er lekende lett å følge fordi mellomtonen er klar og tydelig. Men den er også slank. Det merkes ikke så godt på tale, men klassisk musikk lyder litt rørete, med litt for spiss gjengivelse av strykere og kvinnelig vokal. Siden det ikke finnes noen tonekontroller eller equalizer her, er det ikke mulig å kompensere for ubalansen i mellomtonen heller. Bassen er slett ikke verst, med god kontroll så lenge man ikke spiller høyt, men den har ikke den samme fylden som en Audio Pro T9, eller Revo-radio. Den slanke mellomtonen fører også til at diskanten kan lyde spist. På jazz og gamle soulinnspillinger var dette ikke så fremtredende, men ønsker man å spille pianokonserter, Kygo eller Avicii litt høyt en fredagskveld, blir lydbildet skingrende skarpt. Med en svært god radiomottaker, er Philips-radioen et bra kjøp for pengene, men den faller litt gjennom på musikk. Særlig når den fungerer som strømmehøyttaler for mobilen eller nettbrettet. Prøv før du kjøper.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Bluetooth
  • FM/DAB+ radio
  • USB-lading
  • 3,5 mm analog lydinngang
  • 20 W effekt
Pris: 1600,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
gruppetest
7 par vegghøyttalere

Lyd, lyd fra veggen der

Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

test
Leica Q2

Verdens beste ­kompaktkamera

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

anmeldelse
Quicksand – Störst av allt, sesong 1

Skremmende samtidsdrama

Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.

Annonsørinnhold
Asus Zenbook-serie

Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

Her er Samsungs super-selfiekamera

Den nye A-serien går fra budsjett til luksus med heldekkende skjerm og vendbart trippelkamera!

test
Sony Xperia 10 Plus

Bomskudd i bredformat

Tross 21:9-skjerm har Xperia 10 Plus for mange kompromisser til å overbevise.

Ikeas smarte høyttalere er her

I sommer kommer høyttalerne Symfonisk, som er et resultat av et samarbeid med Sonos.

test
Motorola moto G7 Plus

Kongen av mellomklassen

Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

anmeldelse
I Am the Night, sesong 1

Herlig retromysterium

I svette og varme Nevada vokser Pat opp – som 16-åring snus livet hennes på hodet i det familiebakgrunnen blir kjent.

Åpent kontorlandskap? Disse hodetelefonene lover evig lykke

Logitech lanserer to modeller for deg som sjeneres av støy i kontorlokalene.

anmeldelse
Creed II

Nostalgisk testosteronbombe!

Stallone gjenforener alle kreftene fra «klassikeren» Rocky IV i en pompøs nostalgitripp.

anmeldelse
Widows

Heftig girl power!

Et spektakulært kupp går spektakulært til helvete – enkene viderefører ektemennenes tvilsomme geskjeft.

annonse

Klassisk rock på biblioteket

Opplev vintage high-end på biblioteket og lytt til musikk som på kult-barene i Japan.

Hi-fi-vår i hovedstaden

Denne helgen ringes våren inn, med messer og tilbud i flere butikker i hovedstaden.

Speilrefleks? Prøv igjen

Panasonic Lumix G90 er litt utenom det vanlige.

test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD

En real storslegge

Kan noen få naboene til å slutte å kjefte? Jeg prøver å høre musikk her!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM

Perfeksjonert og lyssterk zoom

Du har ikke sett maken. Ikke vi heller. Canons massive 28-70mm er rett og slett rå.

anmeldelse
Fabeldyr 2: Grindelwalds forbrytelser

Visuell fantasimagi

Harry Potter-universet veves mer og mer inn i Fabeldyr-universet, i en visuell fest av en film.

anmeldelse
Hunter Killer

Mayday! Mayday!

Filmen ble sluppet den 1. april – vi trodde først det var en aprilspøk…

Ser du hva dette er?

Det er en McIntosh, men ikke en forsterker.

anmeldelse
The Highwaymen

Sober roadmovie

En annerledes, og stillferdig, klappjakt på tidenes mest kjente forbryterpar i USA.

Laptopfølelse på iPad Pro

Beskyttelse og bakbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modellene

gruppetest
Tre gaming headsets

Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du bruk for den dyreste modellen for å vinne, eller er den billigste best i virkeligheten?

test
Rega Aura MC

En analog åpenbaring

Rega Aura MC, er phono-trinnet som lager gull av sort vinyl.

test
Huawei P30 Pro

Råeste mobilkamera noensinne!

Huawei P30 Pro er den beste kameramobilen på markedet, og befester Huaweis plass på kameratronen, hvor de har sittet trygt siden i fjor.

Vårt kundesenter hjelper deg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende ditt abonnement.

Du kan sende mail eller ta en telefon.

Åpningstider: mandag – fredag

0900 – 1130 og 1230 – 1500.

Support Tlf: 815 73 510

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Motta Lyd & Bilde Nyhetsbrev

×