TEST: LG OLED C3 (55OLEDC3)

Mer evolusjon enn revolusjon

Den populære C-serien fra LG er fortsatt en av de beste OLED-TV-ene, selv om den har blitt litt dyrere i år.

Skrevet av / 14.07.23 - 09:00
LG OLED C3 (55OLEDC3)
Audun Hage

C-serien fra LG har lenge vært blant de mest populære OLED-modellene på markedet. Fjorårsmodellen C2 fikk en kraftig oppdatering og utmerket seg som et av de beste kjøpene i premium-klassen. Den nye generasjonen LG C3 har mye til felles med forgjengeren.  Den leveres i et bredt utvalg av skjermstørrelser, fra 42 og helt opp til 83 tommer, og denne gangen har vi tatt en nærmere kikk på 55-tommeren.

Design

LG-skjermen har en tynn innramming og sentermontert metallfot. 55-tommeren er dessuten «fjærlett» å flytte rundt på. Alle tilkoblingene ligger lett tilgjengelig på venstre side, mens sokkelen i midten gjør det lett å holde ledningene skjult.

2023-versjonen av LG C3 har en slank, ren og ryddig design som ligner veldig på forgjengeren, bare med en litt mørkere gråfarge på skroget, som er laget i resirkulert plast. (Foto: Audun Hage)

Brukervennlighet og finesser

Eksisterende LG-eiere vil også lett kjenne seg igjen når det kommer til brukeropplevelsen: C3 har den kjente og kjære Magic Remote-en med «musepeker» som du bruker til å navigere deg rundt i menyene.

Brukergrensesnittet WebOS 23 har fått en oppdatering i år, som gjør det kvikkere å se aktuelt innhold som strømmer akkurat nå. Du kan som før logge deg inn med egen brukerprofil og få skreddersydde anbefalinger. Man kan kjapt trekke frem en sidemeny med innstillinger, uten at disse dekker hele bildet.

LG har lenge vært blant de beste på gaming-finesser og tilkoblingsmuligheter, og C3 fortsetter i samme sporet. Alle de fire HDMI 2.1 innganger med opptil 48 Gb/s båndbredde og kapasitet for 4K/120Hz videosignaler. Det vil si at du har rikelig med innganger for både spillkonsoller og gaming-PC – pluss eARC til lydplanken.

Med full support for det lisensierte Dolby Vision HDR-formatet i både film- og gaming-modus, er man med LG-skjermen sikret at det meste av innhold ser optimalt ut, slik det var tiltenkt av produsenten.

C3 utmerker seg også med en egen Game bar full av dedikerte innstillinger, og en egen bildemodus for spill med støtte for VRR(Nvidia G-Sync og AMD Freesync). Vi målte forsinkelse til omtrent 13 millisekunder (1080p/60Hz), hvilket er på linje med forgjengeren.

LG flekser med fire fullt HDMI 2.1-kompatible innganger. (Foto: Audun Hage)

Bildekvalitet

LG feirer 10-års jubileum for OLED i år, og markerer det blant annet med en ny generasjon OLED-paneler med MLA-teknikk. Denne teknikken er imidlertid reservert til toppmodellen G3 – som vi allerede har testet.

Den nedskalerte C3-modellen må nøye seg med et mer alminnelig OLED Evo-panel, som ble introdusert på C2-modellen i fjor. Den har imidlertid fått den nyeste videoprosessoren Alpha 9 Gen. 6, med forbedret bildebehandling på flere områder.

Til å starte med forteller målingene oss at ytelsen på lysstyrke og kontrast er omtrent like som forgjengeren. OLED55C3 klokker inn med rett under 800 nits i et 10 % vindu, og drøyt 150 nits i fullskjerm hvitt (HDR-modus).

Den mer ordinære lysstyrken er slett ingen krise – så lenge man tar hensyn til det med tanke på vinduer, solskjerming og lyskilder i rommet. Og selv som det finnes MiniLED-skjermer der ute med langt høyere lysstyrke – for eksempel Samsung QN95C som vi nylig har testet – er C3 OLED-skjermen fra LG tilstrekkelig til de fleste typer bruk.

LG OLED C3 leverer et bilde med meget presise farger og glimrende svartnivå. Men forskjellen er ikke stor fra forrige generasjon C2. (Foto: Audun Hage)

Lydkvalitet

C2-serien fikk et løft på lydsiden i fjor, med kraftigere høyttalere og saftigere bass. Disse er tatt med videre til C3-modellen, som har en fin, klar og fyldig lyd. Det er åpenbart ingen match for separate lydsystemer, eller skjermer med mer påkostede høyttalere. Vi tror de fleste vil foretrekke å koble til en separat lydplanke eller lydsystem, hvilken man fint kan gjøre gjennom HDMI eARC kontakten.

Konklusjon

LG OLED C3 er arvtageren til den populære testvinneren C2 fra 2022. LG-skjermen har fått noen små oppdateringer som sørger for å gjøre en av de beste TV-ene i premium-klassen enda bedre. C3 leverer glimrende bildekvalitet, og med fire HDMI 2.1 innganger er dette en fremtidsrettet og gaming-vennlig TV.

Karakter
LG OLED C3
Premium

Lyd & Bilde mener

LG C3 er en gjennomført TV med svært gode tilkoblingsmuligheter, bred støtte for ulike videoformater og en kontrastrik OLED-bildekvalitet. Bildekvaliteten er ikke dramatisk mye bedre enn fjorårsmodellen, og samtidig har prisen blitt høyere.

Også i denne testen:

Samsung S90C vs. LG OLED C3

Samsung S90C (TQ55S90C)

QD-OLED briljerer mot OLED

Samsung S90C er et godt eksempel på fordelene med «QD» OLED.

Samsung S90C leverer en fenomenal kontrast og fargegjengivelse, i en slank og stilig innpakning med gode tilkoblingsmuligheter.
Samsung-skjermen støtter ikke Dolby Vision HDR-formatet, som er utbredt til både film, serier og gaming. QD-OLED har en spesiell pikselstruktur som enkelte seere kan være følsomme for.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Scroll to Top