Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Samsung planlegger 83-tommers OLED – med panel fra LG

Samsungs første 83" OLED-TV kan komme så tidlig som september, skal vi tro koreanske medier.

Skrevet av / 12.06.23 - 13:32
Samsung planlegger 83-tommers OLED – med panel fra LG

TV-konkurrentene Samsung og LG har ikke hatt for å vane å samarbeide spesielt tett, men det blir det en forandring på i år. Samsungs TV-sortiment har lenge vært dominert av QLED og LCD, men nå er de gang med å omstille produksjonen til å omfatte en større andel av OLED-TV-er, der panelene hentes fra nettopp LG. De første modellene kan komme på markedet i år, melder blant andre Business Korea.

Mer OLED-TV fra Samsung

Samsung Electronics har allerede oppnådd suksess med sin egen QD-OLED teknologi som ble introdusert på modellen S95B i fjor, og som i år vil være tilgjengelig i toppmodellene S90C og S95C.

Disse panelene er imidlertid relativt dyre å produsere, og produksjonskapasiteten hos søsterselskapet Samsung Display tillater kun et begrenset antall paneler og skjermstørrelser hvert år.

For å oppskalere produksjonen trengs det flere paneler, og det er nettopp her LG kommer inn i bildet. Gjennom å samarbeide med LG kan Samsung øke sibe markedsandeler i OLED-segmentet, som lenge har vært dominert av LG og Sony.

Les også Fortsatt en av de beste? LGs mest populære OLED-TV er tilbake i ny og forbedret versjon. Samtidig har prisen gjort et aldri så lite hopp!
Les også Sylskarp OLED-TV fra Sony Med lekker bildekvalitet og Sonys spenstige lydsystem ombord, leverer A80L en glimrende TV-opplevelse.

Vil kjøpe OLED-paneler fra LG Display

Tilbake i mai ble det kjent at Samsung vil inngå en avtale om å kjøpe millioner av W-OLED-paneler fra LG Display. Resultatet fra samarbeidet var ikke ventet å bære frukter før neste år, men nå melder Business Korea at de første modellene kan komme på markedet allerede i år.

Samsung har angivelig registrert en OLED-TV ved navn KQ-83SC90A hos National Radio Research Institute i Sør-Korea. Dette er standard prosedyre før en TV kan produseres og selges i hjemlandet.

SC90-serien leveres allerede i 55, 65 og 77″ med QD-OLED teknologi, og nå kan disse altså få selskap av en 83-tommer med W-OLED teknologi. I følge Business Korea kan den nye modellen bli lansert så tidlig som september i år.

Samsung Electronics har ikke kommentert noen konkrete planer for Europa enda, men hvis ryktene skulle vise seg å stemme, kan det hende vi får se Samsungs 83-tommer OLED allerede til høsten på IFA-messen i Berlin. Time will show!

Les også Ny fulltreffer fra Samsung? En av Samsungs aller beste TV-er er tilbake i ny 2023-versjon: QN95C er et imponerende skue fra alle kanter, men Samsung har også gjort noen interessante endringer.
Les også Nettopp kjøpt en "ny" Samsung-TV? Ikke les dette... Et skred av nye Neo QLED 8K, 4K og OLED-modeller. Den største skjermen blir på hele 98 tommer!
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Søt musikk mellom B&O og TCL

Sov trygt med LG OLED-TV

Samsung satser på «supersize»-TV

Samsung-TV ble knust

Apple TV med tvOS 18 får støtte for 21:9-format

Ny stor og billig TV fra Samsung

Elkjøp: Nå tar TV-salget av!

Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen

TCL lanserer ny TV-modell med bred appell

Her er TCL C855

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Scroll to Top