Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Oppsummering

Flatskjerm til folket

Det er ikke lett å kåre en vinner når alle deltakerne er så kapable! De fire skjermene har alle styrker og svakheter som gjør dem vel verdt pengene.

Den største overraskelsen denne gangen er hvor gode de nye budsjettskjermene faktisk har blitt, og hvor jevn bildekvaliteten er mellom de ulike produsentene. På en relativt moderat TV-størrelse som dette er ikke støy og ujevnheter like fremtredende som på en stor skjerm. Derfor er det ikke bare bildet, men også utstyrsnivå og andre egenskaper som bør legges til grunn når du skal velge den rette TV-en.

Om du først og fremst er en filmentusiast er det ikke noe å lure på. Løp og kjøp Panasonic TX-P42C3 som er en uforskammet billig kvalitetsskjerm. Under de rette (dempede) lysforhold gir denne skjermen en bildekvalitet som ligger tett på Panasonics dyrere skjermer. Stort bedre kan det ikke gjøres til 5.000 kroner, men vær oppmerksom på at 2 HDMI-innganger fort blir brukt opp om du har mye utstyr i TV-hylla. Et tips kan være å sjekke ut den hakket dyrere TX-P42S30 som har 3 HDMI-innganger samt Full HD-oppløsning.

Grundig kontrer med en TV som er meget velutstyrt for denne prisklassen å være. Vision 7 42 har rikelig med innganger, USB-opptak og god brukervennlighet gjør dette til en fin allround-TV. Bildekvaliteten er også ideell for stuebruk med sin gode lysstyrke, spenstige farger og lite lysreflektive glass. Med en bedre filmmodus fra fabrikk, alternativt litt bredere innstillingsmuligheter, kunne denne TV-en ha klatret helt til topps, og er fortsatt et bra valg. Samsung LE40C650 havner nok litt i skyggen av sine slanke LED-søsken, men det den mangler av ytre skjønnhet tar den igjen når det kommer til bildekvaliteten. Denne skjermen har et fjellstøtt og kontrastrikt bilde uten ujevnheter i baklyset. Den får også pluss for god lydkvalitet.

Med Toshiba 42SL738N får du litt av det beste fra begge verdener både når det gjelder kvalitet og design. Bildekvaliteten er gnistrende og utseendet virker påkostet for denne prisklassen. Med gode bildeinnstillinger, avanserte justeringsmuligheter og generelt god brukervennlighet er dette et av de aller beste allround-apparatene i prisklassen akkurat nå, og derfor går en knepen, men velfortjent totalseier til Toshiba.

Spar penger på fjorårsmodeller

TV-produsentene bytter nå til nye modeller, og det kan være gode penger å spare på noen av våre favoritter fra fjoråret. Her er fjorårets beste

Annonse

Philips 46PFL9705H
Som vanlig er det på de dyre toppmodellene det er flest kroner å spare. Philips sin aller beste TV (med unntak av kinoskjermen Cinema 21:9) kostet nesten 30.000 kroner når den kom men går nå på billigsalg til ca 17.000 kroner. Den nye 9000-serien ventes ikke før til sommeren.
Laveste pris: Kr 16.995

Panasonic TX-P50VT20
Panasonics beste plasma synger nå på siste verset, og erstattes av en ny VT30-serie med forbedret bilde og design. Denne toppmodellen med 3D kostet hele 24.000 kroner ved lansering, men kan nå kjøpes for rundt halvparten.
Laveste pris: Kr 12.790

Annonse

Samsung PS63C7705
Denne fete storskjermen har vært en populær skjerm hos filmentusiastene. Den hadde en veiledende pris på 29.900 kroner ved lansering, men koster nå rundt 22.000. Arvtageren PS64D8000 får en tomme større skjerm innenfor de samme plassrammene.
Laveste pris: Kr 22.500

Også i denne testen:

Toshiba 42SL738N

Japansk comeback

Toshiba har gode tradisjoner for å lage billige og bra TV-er, og med denne veldreide modellen ser de ut til være tilbake til gamle takter.

God kontrast og fargegjengivelse Glatte bevegelser
Litt klumpete fjernkontroll

Samsung LE40C650L1W

Gjør det stilig med LCD

Koreanske Samsung er mest kjent for sine sylslanke LED skjermer, men i budsjettklassen satser de fortsatt på LCD.

Meget bra svartnivå og kontrast Glatte bevegelser Jevn lysfordeling
Ikke like lekker som LED-konkurrentene

Grundig 40 VLE 7140 C

Velutstyrt designmodell

Grundig er tilbake med en ny modell i Vision 7-serien, men 7140 minner ikke om andre budsjett TVer når man ser på alt utstyret.…

Høyt utstyrsnivå
Dårlig filmmodus

Panasonic TX-P42C3

Perfekt for filmentusiastene

Panasonics billigste plasmaskjerm er et bra valg for film- og spillentusiastene.

Naturlig fargegjengivelse Meget bra filmmodus
Begrenset lysstyrke En del lysrefleksjoner
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.