: Grundig 40 VLE 7140 C

Velutstyrt designmodell

Grundig er tilbake med en ny modell i Vision 7-serien, men 7140 minner ikke om andre budsjett TVer når man ser på alt utstyret.…
Lyd & Bilde mener
Høyt utstyrsnivå
Dårlig filmmodus
Spesifikasjoner
  • 40” LED LCD, 1920 x 1080
  • 4 HDMI
  • RiksTV/MPEG4
  • USB Record
forfatter

Denne modellen er tydelig inspirert av Grundigs toppmodell Fine Arts, men her er det børstede metallskroget byttet ut med blanksvart plast. Sokkelen er derimot av glass, og du kan vri skjermen i ønsket retning. Vision 7 bruker LED kantbelysning og er derfor meget tynn. Tilkoblingene på baksiden vender bakover og noen til siden.

Brukervennlighet og tilkoblinger
Grundig har jobbet mye med brukervennligheten i det siste og stiller med et oppgradert menysystem for 2011 som er en drøm å bruke. Menyene er meget oversiktlige og skjermbildet deles i to slik at du kan se hvilken innvirkning de ulike bildeinnstillingene har. På tilkoblingssiden stiller Grundig godt forberedt med hele 4 HDMI-innganger samt innebygd RiksTV mottaker. Den har også doble USB-innganger med mulighet for å ta opp eller pause TV-sendingene via USB-minnet (USB Record), en kjekk funksjon som Grundig var tidlig med å ta i bruk. Grundig er også den eneste TV-en i testen med nettverkstilkobling, noe som innebærer at du kan vise bilder og video fra en lokal harddisk, samt lytte til internettradio! Det følger med to fjernkontroller, både en minifjernkontroll for “hverdagsbruk” og en mer avansert variant med flere knapper.

Bildekvalitet
Fra fabrikken kommer Grundig-skjermen oppsatt med en øko-bildeinnstilling som gir et bra og passe lyssterkt allround-bilde. Fargene har et litt varmt preg og er ikke like korrekte som det Panasonic viser til – Grundig har valgt en litt “populær” bildeestetikk med litt mer smell og varme i bildene fremfor det som er helt nøytralt.

Vision 7 skiller seg fra de andre TV-ene i testen ved å ha en mattere skjermoverflate som er lite plaget av gjenskinn og refleksjoner. Derfor kommer den heldig ut under lyse seerforhold. Når vi demper belysningen ser vi derimot at svartnivået ikke er helt på høyde med de beste. Heldigvis har dette mye med fabrikkinnstillingene å gjøre og er relativt lett å rette opp i bildemenyen. Men vi mener fortsatt Grundig kunne ha gitt oss et filmmodus med bedre svartnivå i utgangspunktet.

Derfor er det positivt at TV-en har oversiktlige menyer som gjør det lett å “tweake” bildet slik vi vil ha det. De som vil kalibrere bildet helt etter boka må derimot inn i servicemenyen, da Grundig har begrenset de avanserte innstillingene til justerbar gamma.

Lydkvalitet
Grundig-skjermen har en egen høyttaler lett adskilt fra resten av skjermen, nesten som en slags mini-lydplanke. Den kan også kobles digitalt til en surroundreceiver (via SPDIF) om du vil hente ut TV-lyden over anlegget. Den innebygde lyden gir en klar og åpen stemmegjengivelse, men som LED-skjermer flest er den temmelig slank i målet.

Konklusjon
Grundig fortsetter å lage gode allround-TV-er med de finessene folk flest bryr seg om. Med et svært bra utstyrsnivå som minner mer om mellomklasse enn budsjettklasse er Vision 7 utvilsomt et godt kjøp.

Også i denne testen:

Oppsummering

Flatskjerm til folket

Det er ikke lett å kåre en vinner når alle deltakerne er så kapable! De fire skjermene har alle styrker og svakheter som gjør dem vel verdt pengene.

Toshiba 42SL738N

Japansk comeback

Toshiba har gode tradisjoner for å lage billige og bra TV-er, og med denne veldreide modellen ser de ut til være tilbake til gamle takter.

God kontrast og fargegjengivelse Glatte bevegelser
Litt klumpete fjernkontroll

Samsung LE40C650L1W

Gjør det stilig med LCD

Koreanske Samsung er mest kjent for sine sylslanke LED skjermer, men i budsjettklassen satser de fortsatt på LCD.

Meget bra svartnivå og kontrast Glatte bevegelser Jevn lysfordeling
Ikke like lekker som LED-konkurrentene

Panasonic TX-P42C3

Perfekt for filmentusiastene

Panasonics billigste plasmaskjerm er et bra valg for film- og spillentusiastene.

Naturlig fargegjengivelse Meget bra filmmodus
Begrenset lysstyrke En del lysrefleksjoner
Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Stemmer: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også