Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

GRUPPETEST: Fire storskjermer til sport

Storskjerm til idrettsfesten

Sommer-OL i Tokyo er like rundt hjørnet. Det kan være en god unnskyldning for å oppgradere til ny TV!

Skrevet av / 20.07.21 - 10:00
Fire storskjermer til sport
Audun Hage

Produkter i denne test

[Denne testen var opprinnelig laget for Fotball-EM 2020, men er like relevant for årets olympiske leker i Tokyo, som starter 23. juli 2021. Red. anm.]

Det er få ting her i livet som kan måle seg med å være tilskuer på en fullsatt idrettsstadion. Stemningen blant publikum, og ikke minst det øredøvende brølet når noen scorer mål eller setter en ny rekord, er noe for seg selv. Spesielt når laget eller utøveren du heier på, vinner!

Det er ikke lett å gjenskape denne stadionfølelsen hjemme i sofaen, men teknikken bringer oss stadig et skritt nærmere. Dusinvis av kameraer og mikrofoner følger utøverne med laserpresisjon for å bringe deg som TV-seer tettere på handlingen. Man kommer til et punkt hvor det nesten er som å være der, og med familie og venner som supportere kan det bli en storartet opplevelse. Men, det krever selvsagt at du har skikkelig bilde og lyd!

Les også Snart klart til avspark: Fotball-EM sendes i 4K Nå er det straks er det klart for UEFA Euro 2020, og TV 2 melder at flere av kampene vil sendes i 4K-kvalitet.

Størrelsen teller

Fotball og annen fartsfylt sport stiller store krav til TV-ens bildekvalitet, og er faktisk noe av det vanskeligste innholdet å ”få til” riktig. Med et stort, sammenhengende grønt felt over hele skjermen er det lett å spotte ujevnheter og støy, og det er slett ikke alle TV-er som henger med på de raskeste kontringene.

Så hva kjennetegner egentlig en god sports-TV? For det første må den være av en viss størrelse, gjerne 65 tommer eller større, slik at både du og resten av sofagjengen kan få en fullgod opplevelse. Skarp og kontraststerk må den også være, slik at du får med deg hver minste hendelse på banen. En sterk, klar og nyansert fargegjengivelse er viktig for innlevelsens skyld.

Glatte og jevne bevegelser er et annet viktig moment: Hurtige kamerapanoreringer kan forårsake ”rykking” og tidvis ujevne bildegjengivelse, og de mer påkostede TV-ene har gjerne bedre videoprosessorer som kompenserer for dette – uten å prøver å gjøre vondt verre.

På grunn av dette, lønner det seg sjelden å gå for den største og billigste skjermen man kan finne – legg heller litt ekstra penger i god bildekvalitet, er vårt råd!

Testen

I denne testen har vi tatt for oss et utvalg av de mest interessante 65-tommerne i den såkalte premium-klassen mellom 15.000-30.000 kroner. TV-ene vi har valgt ut er alle nye 2021-modeller, og seleksjonen er basert på hvilke forgjengere som utmerket seg i fjorårets TV-tester. Kun de beste får delta i mesterskapet!

Vi stiller som vanlig høyest krav til bildekvalitet, men legger også vekt på lyd og brukervennlighet. Siden dette er en sports-orientert test har vi lagt ekstra vekt på god fargegjengivelse, jevne bevegelser og god bildeprosessering. Men vi har heller ikke glemt kontrast og svartnivå, som fortsatt er avgjørende for best gjengivelse av film og serier.

Oppgitte priser er veiledende, og markedsprisene vil variere gjennom sommeren. Husk å sjekke Prisguiden, Prisjakt og andre prisroboter for de beste prisene!

Produkter i denne test

Panasonic JX800E (TX-65JX800E)

Panasonics første Android-TV

Panasonic er kjent for å levere god bildekvalitet til fornuftige priser: Nå lanserer de dessuten sin første TV med Android!

Panasonic-skjermen serverer et skarpt og detaljert bilde med naturlige farger. Android-brukergrensesnittet sørger for godt utvalg av apper.
Kontrasten og svartnivået er midt på treet, og Panasonic må nøye seg med bare 3 HDMI-innganger.
Les hele testen

Sony X90J (XR-65X90J)

Glimrende til sport og spill

Denne Sony-skjermen har en glimrende bildebehandling som hjelper den til å levere flotte ytelser både på og av banen.

Sony-skjermen serverer skarpe og glatte bilder med utmerket lysstyrke. Pluss for rask og brukervennlig Android-TV.
Kontrasten er ikke på høyde med de aller beste, og lyden kunne gjerne vært enda kraftigere.
Les hele testen

Samsung QN85A (QE65QN85A)

MiniLED scorer mål

Med kraftig lysstyrke, glimrende kontrast og glatte bevegelser fungerer Samsung QN85A utmerket både til sport og annen underholdning.

Samsung-skjermen scorer høyt på både bildekvalitet, brukervennlighet og lyd: en utmerket TV til all slags bruk.
Samsung-skjermen må klare seg uten støtte for HDR-formatet Dolby Vision.
Les hele testen

LG OLED C1 (OLED65C1)

Sjefen på banen

OLED-skjermer har tradisjonelt vært en favoritt til film og og serier, men testens toppscorer LG C1 fungerer også utmerket til sport!

LG OLED C1 serverer sport og annen underholdning med en glimrende kontrast og dybdefølelse. Det bekmørke svartnivået gjør at den også egner seg utmerket for filmtitting på kveldstid.
C1 koster litt mer enn konkurrentene i testen, og må klare seg med noe lavere lysstyrke enn MiniLED-skjermen fra Samsung.
Les hele testen

2 hendelser på “Fire storskjermer til sport”

  1. Kanskje den ikke er ferdig skrevet? På oversiktsbildet, før man trykker inn på testen, så kan man se pris og en vurdering i stjerner og kåring i testen. Alle med dato 9.juni.
   https://www.lydogbilde.no/kategori/tv/
   Best i test: LG OLED
   Beste kjøp: Samsung QN85A
   5 stjerner: LG, Samsung og Sony
   4 stjerner: Panasonic

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
 • L&B TechCast – en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Er dette Samsungs beste TV hittil?

Hvilken er den beste OLED-TV-en i 2024?

Din egen IMAX-kino

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Scroll to Top