Nyhet

Fotball-EM sendes i 4K-oppløsning

Nå er det straks er det klart for UEFA Euro 2020, og TV 2 melder at flere av kampene vil sendes i 4K-kvalitet.
forfatter

Europamesterskapet i herrefotball skulle etter planen arrangeres i juni og juli 2020, men det satte korona en stopper for: Derfor ble UEFA Euro 2020 utsatt til samme periode i 2021.

Her hjemme er det NRK og TV 2 som deler på senderettighetene: 51 kamper er fordelt mellom de to mediehusene, der åpningskampen og finalen sendes på NRK, mens TV 2 står for semifinalene.

Avsparket er fredag 11. juni, og nytt i år er at flere av kampene vises i sylskarp 4K-oppløsning!

25 av kampene fra Fotball-EM vil sendes i 4K på TV2 Play. (Foto: TV 2)

Fotball-EM i 4K

Alle de 25 kampene som TV 2 har fått rettighetene vil bli sendt i 4K-oppløsning på TV 2 Play. Det hele starter lørdag 12. juni kl. 21.00 med kampen mellom Belgia og Russland.

4K-oppløsning betyr i korte trekk enda skarpere bilder og enda flere og bedre detaljer for seerne. En oppløsning i 4K betyr fire ganger så mange såkalte piksler som en HD-sending, som er det normale hos TV 2 Play i dag. Effekten legges ekstra godt merke til på direktesendt sport – som fotball.

– Fotballens store fest fortjener en best mulig TV-opplevelse. Derfor er vi veldig glade for å kunne tilby alle de 25 TV 2-sendte kampene i 4K via TV 2 Play, forteller digitaldirektør Christian Birkeland i TV 2.

Fotball-EM vil være tilgjengelig i 4K for alle med abonnementet «Sport, film og serier» eller høyere.

– Inntil nå har 4K vært forbeholdt Premier League-abonnentene. Nå blir dette tilgjengelig for de aller fleste av våre abonnenter, og for veldig mange vil dette bli den aller første gangen de ser direktesendt sport i 4K. Og de kan virkelig glede seg, for dette tar fotballopplevelsen til et helt nytt nivå, forklarer Birkeland.

UEFA Euro 2020: Her ser du kampfordelingen mellom TV 2 og NRKs kanaler.
(Grafikk: TV 2/NRK)

For å kunne se sendinger på TV 2 Play i 4K må du ha en av disse:

  • En Apple TV 4K som er koblet til en 4K/UHD-TV,
  • En smart TV fra Samsung eller LG (2019 eller nyere) med TV 2 Play sin smart TV-app
  • En Android-TV eller Chromecast-enhet som støtter 4K-oppløsningen.
  • Kompatibelt utstyr vil også kunne motta og spille av 5:1 surround-lyd fra alle kampene under EM, i tillegg til stereo.

Det anbefales en god internettforbindelse for å se sendinger i 4K (minst 30 Mbit/s – anbefalt mer enn 50 Mbit/s). Brukerens enhet bør også være koblet til nettverk via kabel, og ikke trådløst. Sendingene i 4K har en oppløsning på 3840 x 2160p med 50 bilder i sekundet.

Kilde: NTB / TV 2 pressemelding

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.