Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Sony KDL-55HX820

Smart og stilig

Sony 55HX823 er en TV med flott utseende og lekker bildekvalitet, men som internett-TV imponere den ikke spesielt. Utvalget av spennende apper er begrenset, og brukergrensesnittet er ikke det mest oversiktlige vi har sett, og interaktiviteten går ikke spesielt dypt. Man får for det meste små skjermbilder og lite forklarende tekst.

Skrevet av / 17.12.11 - 06:16
Sony KDL-55HX820
Audun Hage

Sony 55HX820 er en nedskalert versjon av toppmodellen HX923, hvor den viktigste forskjellen er baklyset. Mens 923 bruker ekte LED-baklys, har 820 den enklere og rimeligere kant-LED varianten, som også gir en slankere formfaktor. HX820 er lekker å se på med sitt blanksvarte utseende og heldekkende glassfront, eller Monolithic design som Sony kaller det. Skjermen har Sonys beste X-Reality Pro Engine bildeprosessor og MotionFlow XR400 (400 Hz) bildebehandling med interpolering for glatte, sømløse bilder.

Bildekvalitet
HX820 har et svært lyssterkt og fargesprakende bilde med imponerende skarphet, også under bevegelser. Både sport, film og annet 2D-innhold er som en drøm å se på. At de kantmonterte lysdiodene ikke gir like god kontroll på lyset, ser man ved at HX820 ikke har like imponerende svartnivå og kontrast som Philips. Likevel er den totale kontrasten og lysstyrken imponerende, og HX820 har rikelig med smell nok til å gjengi 3D-bilder med masse dynamikk og liv. De aktive 3D-brillene trives best uten andre lyskilder i rommet, som kan introdusere lysflimmer.

Bravia Internet
Sony var blant de første til å lanserte TV-er med internettilkobling, og burde således ha et forsprang på resten av produsentene når det gjelder tilrettelagte tjenester. Vårt inntrykk er likevel at det ikke har skjedd så mye siden forrige generasjon Bravia-TV-er.

De vanlige Youtube, Twitter og Facebook-appene er på plass, men ellers det ikke så mange spennende nye funksjoner å finne. 55HX823 har riktignok fått Skype videochat  som gjør at du kan snakke med venner og familie gjennom TV-skjermen (krever en separat kameramodul). Videokvaliteten er i 720p og fungerer relativt bra, forutsatt at du har en stabil internettilkobling. Når det gjelder andre videotjenester har Sony en Eurosport-app hvor man kan se sportsklipp, og tilgang på konserter med Berliner Philharmoniker. Siste tilfelle er dog kun trailere, og man må betale eller abonnere for å se hele konserten. Vi sitter igjen med følelsen av at innholdet er litt overfladisk og lite oppdatert. Interaktiviteten går heller ikke spesielt dypt. Man får for det meste en liste med skjermbilder og lite forklarende tekst. Sony kunne også trenge noen lokalt forankrede tjenester slik Samsung og Panasonic har.

Konklusjon
Sony 55HX823 er en TV med flott utseende og lekker bildekvalitet, men som internett-TV imponere den ikke spesielt. Utvalget av spennende apper er begrenset, og brukergrensesnittet er ikke det mest oversiktlige vi har sett, og interaktiviteten går ikke spesielt dypt. Man får for det meste små skjermbilder og lite forklarende tekst.

Vårt inntrykk er at Sony sparer på ”kruttet” inntil de lanserer sin egen Google TV på nyåret. Vi har fått se denne på messer allerede, og dette er en klart kraftigere TV med større kapasitet for interaktive applikasjoner.

Lyd & Bilde mener

Pangsterk kontrast Lekker fargegjengivelse Mye ”clouding” Begrenset svartnivå

Også i denne testen:

5 smarte TV'er

Samsung UE55D8005

Smartest i klassen

Samsung UE55D8005 er en flott og brukervennlig TV med alle de rette finessene, og en bildekvalitet som fungerer bra til variert TV-bruk. Filmentusiastene vil muligens savne litt av svartnivået, men bortsett fra dette fungerer skjermen utmerket. For den som vil utforske hva en Smart TV har å by på, vet vi ikke om noe bedre valg.

Glatt og sylskarpt bilde Velutstyrt Smart-portal
Begrenset svartnivå i noen tilfeller
Les hele testen

Philips 46PFL9706

Ny kontrastkonge

Philips 46PFL9706 er full av nyvinninger som hever bildekvaliteten til et nytt nivå.

Gnistrende god kontrast Rekordmørkt svartnivå
Kun i 46”
Les hele testen

Panasonic TX-P46GT30

Multitalentet

46GT30 er en svært god allround-skjerm for deg som vil ha god bildekvalitet på alt av både 2D og 3D-materiale, bare vær oppmerksom på at skjermen krever dempet belysning for å yte sitt beste i 3D-modus. Panasonics nettportal Viera Connect er blant de mer brukervennlige vi har sett, og er full av funksjoner man faktisk kan ha nytte av.

Knallsterk kontrast og fargegjengivelse Sylskarpt 3D-bilde
Lukkerbriller krever dempet belysning
Les hele testen

LG 42LW550W

Rimelig 3D-skjerm

LGs populære Cinema 3D modell har deres nettportal Netcast innebygd. Selv om 3D er denne skjermens store styrke, holder den bra følge med konkurrentene på generell bildekvalitet i 2D også. Svartnivået er overraskende bra, og gjør at vi kan se film uten å irritere oss over for mye grått i bildet. I tillegg er fargegjengivelsen meget god, med en jevn og naturlig fargebalanse.

Meget bra 3D-kvalitet God fargegjengivelse Innstillingsmuligheter
Plastrammen gir en del refleksjoner
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Fortsatt en av de beste?

Sylskarp OLED-TV fra Sony

Lyd & Bilde
Scroll to Top