: Samsung UE55D8005

Smartest i klassen

Samsung UE55D8005 er en flott og brukervennlig TV med alle de rette finessene, og en bildekvalitet som fungerer bra til variert TV-bruk. Filmentusiastene vil muligens savne litt av svartnivået, men bortsett fra dette fungerer skjermen utmerket. For den som vil utforske hva en Smart TV har å by på, vet vi ikke om noe bedre valg.
Lyd & Bilde mener
Glatt og sylskarpt bilde Velutstyrt Smart-portal
Begrenset svartnivå i noen tilfeller
Spesifikasjoner
  • 55” 3D LED LCD, 1920 x 1080
  • MPEG4/RiksTV/Canal Digital
  • 4 HDMI
  • SmartHUB nettportal
Annonse
Annonse
forfatter

Etter suksessen med slanke LED-TV-er har Samsung introdusert Smart TV, som er et begrep de fleste TV-produsenter har adoptert den siste tiden. Her er alle nettverksfunksjoner samlet under et felles nav kalt SmartHUB,  hvor man kan koble seg til internett og ikke minst strømme musikk, bilder og video fra andre kilder på hjemmenettverket. For å kontrollere det hele har koreanerne inkludert en interaktiv fjernkontroll med pekeskjerm, som gjør det enklere å kontrollere TV-ens mange funksjoner.

Bildekvalitet
Bildepanelet i 8000-serien bruker LED-belysning med såkalt Micro Dimming. De kantmonterte lysdiodene er inndelt i ulike soner som gjør det mulig å justere lysstyrken  på individuelle deler av skjermen. Denne må ikke forveksles med ekte LED-baklys slik toppmodellen fra Philips leverer, men gir noe av den samme effekten, samtidig som det bidrar til den superslanke skjermtykkelsen på bare 3 centimeter.

Skarpheten fra HD-kilder er svært imponerende, og den formidable kontrasten evner å få frem detaljer som lett går tapt på mindre lyssterke skjermer. Dybdeeffekten i 3D er også svært imponerende. Selv med de mørke 3D-brillene på ser vi alle detaljer klart og tydelig. Det kraftige LED lyset sørger for mer enn nok lysstyrke i alle situasjoner, og i tillegg kan man fint se TV i dagslys uten plagsomme refleksjoner. Samsung ligger tett på Philips når det gjelder å begrense refleksjoner, og det er kun når bildet er veldig mørkt at vi kan skimte speilbildet av oss selv. Derimot klarer den ikke å kontrollere lysutslippet i like stor grad, og derfor blir ikke svartnivået like imponerende. Spesielt på mørke actionfilmer savner vi den ekstra dybden som Philips sin Full-LED skjerm gir.

SmartHUB
Samsung har inntatt lederposisjonen når det gjelder Smarte TV-er, og når vi åpner SmartHUB-portalen er det lett å skjønne hvorfor. Det grafiske brukergrensesnittet er lekkert å se på, og startskjermen har et overveldende antall valgmuligheter. Likevel er den oversiktlig og lett å bli fortrolig med. Samsungs nettleser er den klart beste blant TV-ene i denne testen – den er stabil, relativt rask og har innebygd støtte for Java og Flash Video. Det er fortsatt et stykke igjen til regnekraften i en vanlig laptop, men likevel klart bedre enn konkurrentene. Å taste inn søkeord går også mye raskere med tastaturet på touch-fjernkontrollen. En annen unik finesse er muligheten til å se TV på fjernkontrollen. Med denne funksjonen kan du enten se to programmer samtidig, eller bare bruke fjernkontrollen til å lete etter andre interessante kanaler. Når du har funnet det du leter etter, bytter du så enkelt kanal på den store skjermen.

Samsung har selvfølgelig også inkludert sosiale medier som Twitter og Facebook, men det spesielle her er at du kan ha Facebook-vinduet oppe samtidig som du ser TV. Når du er inne i SmartHUB-portalen har du også en bilde-i-bilde funksjon som viser TV-programmet parallelt med resten av innholdet.

Samsung har også kommet langt når det gjelder videoleie og lokalt forankrede tjenester. Ekstra kul er Explore 3D, som byr på et utvalg av videosnutter i 3D. I app-utvalget finner man også Viaplay, som er Viasats video-on-demand tjeneste. Her kan man abonnere på et bredt utvalg av filmer, TV-serier og programmer, inkludert fotballkamper fra Champions League og Premier League, samt Formel 1 for å nevne noe. Viaplay er også tilgjengelig for Viasat parabolkunder via internett. I tillegg til Viaplay er også den motsvarende appen Go fra Canal Digital også på plass. Her kan man leie filmer fra SF og TV-serier som Mad Men og Curb your enthusiasm. Så lenge man har en stabil internettilkobling er videokvaliteten bra, i tilnærmet DVD-kvalitet.

Konklusjon
Samsung UE55D8005 er en flott og brukervennlig TV med alle de rette finessene, og en bildekvalitet som fungerer bra til variert TV-bruk. Filmentusiastene vil muligens savne litt av svartnivået, men bortsett fra dette fungerer skjermen utmerket. For den som vil utforske hva en Smart TV har å by på, vet vi ikke om noe bedre valg.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Sony KDL-55HX820

Smart og stilig

Sony 55HX823 er en TV med flott utseende og lekker bildekvalitet, men som internett-TV imponere den ikke spesielt. Utvalget av spennende apper er begrenset, og brukergrensesnittet er ikke det mest oversiktlige vi har sett, og interaktiviteten går ikke spesielt dypt. Man får for det meste små skjermbilder og lite forklarende tekst.

Pangsterk kontrast Lekker fargegjengivelse
Mye ”clouding” Begrenset svartnivå

Philips 46PFL9706

Ny kontrastkonge

Philips 46PFL9706 er full av nyvinninger som hever bildekvaliteten til et nytt nivå.

Gnistrende god kontrast Rekordmørkt svartnivå
Kun i 46”

Panasonic TX-P46GT30

Multitalentet

46GT30 er en svært god allround-skjerm for deg som vil ha god bildekvalitet på alt av både 2D og 3D-materiale, bare vær oppmerksom på at skjermen krever dempet belysning for å yte sitt beste i 3D-modus. Panasonics nettportal Viera Connect er blant de mer brukervennlige vi har sett, og er full av funksjoner man faktisk kan ha nytte av.

Knallsterk kontrast og fargegjengivelse Sylskarpt 3D-bilde
Lukkerbriller krever dempet belysning

LG 42LW550W

Rimelig 3D-skjerm

LGs populære Cinema 3D modell har deres nettportal Netcast innebygd. Selv om 3D er denne skjermens store styrke, holder den bra følge med konkurrentene på generell bildekvalitet i 2D også. Svartnivået er overraskende bra, og gjør at vi kan se film uten å irritere oss over for mye grått i bildet. I tillegg er fargegjengivelsen meget god, med en jevn og naturlig fargebalanse.

Meget bra 3D-kvalitet God fargegjengivelse Innstillingsmuligheter
Plastrammen gir en del refleksjoner
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!