TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Samsung UE55D8005

Smartest i klassen

Samsung UE55D8005 er en flott og brukervennlig TV med alle de rette finessene, og en bildekvalitet som fungerer bra til variert TV-bruk. Filmentusiastene vil muligens savne litt av svartnivået, men bortsett fra dette fungerer skjermen utmerket. For den som vil utforske hva en Smart TV har å by på, vet vi ikke om noe bedre valg.

forfatter
Publisert 17.12.11 - 05:50
L&B mener
Glatt og sylskarpt bilde Velutstyrt Smart-portal
Begrenset svartnivå i noen tilfeller
Spesifikasjoner
 • 55” 3D LED LCD, 1920 x 1080
 • MPEG4/RiksTV/Canal Digital
 • 4 HDMI
 • SmartHUB nettportal
Veil. pris 22000Pr. 17.12.11 Produktside

Etter suksessen med slanke LED-TV-er har Samsung introdusert Smart TV, som er et begrep de fleste TV-produsenter har adoptert den siste tiden. Her er alle nettverksfunksjoner samlet under et felles nav kalt SmartHUB,  hvor man kan koble seg til internett og ikke minst strømme musikk, bilder og video fra andre kilder på hjemmenettverket. For å kontrollere det hele har koreanerne inkludert en interaktiv fjernkontroll med pekeskjerm, som gjør det enklere å kontrollere TV-ens mange funksjoner.

Bildekvalitet
Bildepanelet i 8000-serien bruker LED-belysning med såkalt Micro Dimming. De kantmonterte lysdiodene er inndelt i ulike soner som gjør det mulig å justere lysstyrken  på individuelle deler av skjermen. Denne må ikke forveksles med ekte LED-baklys slik toppmodellen fra Philips leverer, men gir noe av den samme effekten, samtidig som det bidrar til den superslanke skjermtykkelsen på bare 3 centimeter.

Skarpheten fra HD-kilder er svært imponerende, og den formidable kontrasten evner å få frem detaljer som lett går tapt på mindre lyssterke skjermer. Dybdeeffekten i 3D er også svært imponerende. Selv med de mørke 3D-brillene på ser vi alle detaljer klart og tydelig. Det kraftige LED lyset sørger for mer enn nok lysstyrke i alle situasjoner, og i tillegg kan man fint se TV i dagslys uten plagsomme refleksjoner. Samsung ligger tett på Philips når det gjelder å begrense refleksjoner, og det er kun når bildet er veldig mørkt at vi kan skimte speilbildet av oss selv. Derimot klarer den ikke å kontrollere lysutslippet i like stor grad, og derfor blir ikke svartnivået like imponerende. Spesielt på mørke actionfilmer savner vi den ekstra dybden som Philips sin Full-LED skjerm gir.

SmartHUB
Samsung har inntatt lederposisjonen når det gjelder Smarte TV-er, og når vi åpner SmartHUB-portalen er det lett å skjønne hvorfor. Det grafiske brukergrensesnittet er lekkert å se på, og startskjermen har et overveldende antall valgmuligheter. Likevel er den oversiktlig og lett å bli fortrolig med. Samsungs nettleser er den klart beste blant TV-ene i denne testen – den er stabil, relativt rask og har innebygd støtte for Java og Flash Video. Det er fortsatt et stykke igjen til regnekraften i en vanlig laptop, men likevel klart bedre enn konkurrentene. Å taste inn søkeord går også mye raskere med tastaturet på touch-fjernkontrollen. En annen unik finesse er muligheten til å se TV på fjernkontrollen. Med denne funksjonen kan du enten se to programmer samtidig, eller bare bruke fjernkontrollen til å lete etter andre interessante kanaler. Når du har funnet det du leter etter, bytter du så enkelt kanal på den store skjermen.

Samsung har selvfølgelig også inkludert sosiale medier som Twitter og Facebook, men det spesielle her er at du kan ha Facebook-vinduet oppe samtidig som du ser TV. Når du er inne i SmartHUB-portalen har du også en bilde-i-bilde funksjon som viser TV-programmet parallelt med resten av innholdet.

Samsung har også kommet langt når det gjelder videoleie og lokalt forankrede tjenester. Ekstra kul er Explore 3D, som byr på et utvalg av videosnutter i 3D. I app-utvalget finner man også Viaplay, som er Viasats video-on-demand tjeneste. Her kan man abonnere på et bredt utvalg av filmer, TV-serier og programmer, inkludert fotballkamper fra Champions League og Premier League, samt Formel 1 for å nevne noe. Viaplay er også tilgjengelig for Viasat parabolkunder via internett. I tillegg til Viaplay er også den motsvarende appen Go fra Canal Digital også på plass. Her kan man leie filmer fra SF og TV-serier som Mad Men og Curb your enthusiasm. Så lenge man har en stabil internettilkobling er videokvaliteten bra, i tilnærmet DVD-kvalitet.

Konklusjon
Samsung UE55D8005 er en flott og brukervennlig TV med alle de rette finessene, og en bildekvalitet som fungerer bra til variert TV-bruk. Filmentusiastene vil muligens savne litt av svartnivået, men bortsett fra dette fungerer skjermen utmerket. For den som vil utforske hva en Smart TV har å by på, vet vi ikke om noe bedre valg.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Sony KDL-55HX820

Smart og stilig

Sony 55HX823 er en TV med flott utseende og lekker bildekvalitet, men som internett-TV imponere den ikke spesielt. Utvalget av spennende apper er begrenset, og brukergrensesnittet er ikke det mest oversiktlige vi har sett, og interaktiviteten går ikke spesielt dypt. Man får for det meste små skjermbilder og lite forklarende tekst.

Pangsterk kontrast Lekker fargegjengivelse
Mye ”clouding” Begrenset svartnivå

Philips 46PFL9706

Ny kontrastkonge

Philips 46PFL9706 er full av nyvinninger som hever bildekvaliteten til et nytt nivå.

Gnistrende god kontrast Rekordmørkt svartnivå
Kun i 46”

Panasonic TX-P46GT30

Multitalentet

46GT30 er en svært god allround-skjerm for deg som vil ha god bildekvalitet på alt av både 2D og 3D-materiale, bare vær oppmerksom på at skjermen krever dempet belysning for å yte sitt beste i 3D-modus. Panasonics nettportal Viera Connect er blant de mer brukervennlige vi har sett, og er full av funksjoner man faktisk kan ha nytte av.

Knallsterk kontrast og fargegjengivelse Sylskarpt 3D-bilde
Lukkerbriller krever dempet belysning

LG 42LW550W

Rimelig 3D-skjerm

LGs populære Cinema 3D modell har deres nettportal Netcast innebygd. Selv om 3D er denne skjermens store styrke, holder den bra følge med konkurrentene på generell bildekvalitet i 2D også. Svartnivået er overraskende bra, og gjør at vi kan se film uten å irritere oss over for mye grått i bildet. I tillegg er fargegjengivelsen meget god, med en jevn og naturlig fargebalanse.

Meget bra 3D-kvalitet God fargegjengivelse Innstillingsmuligheter
Plastrammen gir en del refleksjoner
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
OLED pluss Ambilight = større innlevelse! Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er det duket for en nydelig bildeopplevelse.
YouTube går vertikalt på TV-skjermen Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.
Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.
Samsung TV-eier? Da bør du lese dette! Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.
MiniLED gir bedre kontrast Sony har oppgradert en av sine beste LCD-skjermer med et finmasket MiniLED-baklys. Det gir imponerende presis kontrast og lysstyrke, men det er fortsatt rom for forbedring…
Kan 8K-TV bli forbudt? Strengere EU-krav til energieffektivitet kan sette en stopper for sylskarpe, men strømslukende 8K-TV-er.
Følg Lyd & Bilde