Panasonic TX-P46GT30

Multitalentet

46GT30 er en svært god allround-skjerm for deg som vil ha god bildekvalitet på alt av både 2D og 3D-materiale, bare vær oppmerksom på at skjermen krever dempet belysning for å yte sitt beste i 3D-modus. Panasonics nettportal Viera Connect er blant de mer brukervennlige vi har sett, og er full av funksjoner man faktisk kan ha nytte av.
Lyd & Bilde mener
Knallsterk kontrast og fargegjengivelse Sylskarpt 3D-bilde
Lukkerbriller krever dempet belysning
Spesifikasjoner
  • 46” 3D plasma, 1920 x 1080
  • MPEG4/RiksTV/Canal Digital
  • 4 HDMI
  • 2 USB-innganger
  • Viera Connect nettportal
forfatter

GT30 blir nesten for design-TV å regne sammenlignet med de klumpete eldre variantene fra Panasonic. Den bruker en kombinasjon av blank svart og børstet stål i frontrammen, og er blitt smalere, og tynnere i dybden. 46GT30 stiller sterkt på tilkoblingssiden. Foruten innebygd RiksTV-sertifisert mottaker har den også paraboltilkobling og er godkjent av Canal Digital.

Bildekvalitet
GT30 har alle de kjente og kjære kvalitetene vi forbinder med plasma, som svært jevn og naturlig fargegjengivelse og dypt svartnivå. Den er også lyssterk nok til å fungere bra til TV-titting på dagtid. Svartnivået er meget, meget bra. Svarte partier i filmen blir helt bekmørke, og med GT30 får man med seg langt flere detaljer i de mørke partiene, takket være skjermens gode detaljnivå. Dette kommer godt med når Panasonic-skjermen skal vise 3D-filmer, som fremstår med imponerende dybde, og fremfor alt en suveren bildeskarphet. Ulempen med de aktive lukkerbrillene er at de stjeler mye lys. Dette i kombinasjon med plasmapanelet, som tross ytterligere forbedringer har litt begrenset lysstyrke, tar mye av ”smellet” vekk fra bildet i normalt opplyste rom.

Viera Connect
Panasonics nettportal har i år skiftet navn fra Cast til Connect, og flere nye tjenester har kommet til. Panasonic lanserte nylig videoleie i samarbeid med Svensk Filmdistribusjon. Gjennom appen SF Anytime kan du leie både ferske utleietitler så vel som eldre katalogtitler. Nye filmer koster fra 35 til 49 kroner, mens eldre titler er nede i 25 kroner.

I år har Panasonic også kommet med sin egen ”app store” kalt Viera Market, hvor du kan laste ned ekstra funksjoner, programmer og spill.

Panasonic har tydeligvis lagt en innsats ned i brukergrensesnittet for Connect-portalen. Du får raskt oversikt over de tilgjengelige programmene, og navigeringen går enkelt og raskt. Utvalget av lokale tjenester kunne gjerne vært enda bedre, men det viktigste er at det som er, fungerer bra. Et eksempel er Panasonics Eurosport-app som til forskjell fra Sonys versjon er enkel å søke i, samtidig som bildekvaliteten på videoklippene holder høyere kvalitet. En annen nyttig app er CNBC News Update som gir deg kontinuerlig oppdaterte nyhetsklipp – en slags ”News on Demand”. Totalt sett synes vi Viera Connect virker gjennomført, og er et verdifullt tillegg til Panasonics apparater. Panasonic har både Ethernet og trådløs nettverkstilkobling. Sistnevnte krever at du plugger inn en ekstern Wi-Fi dongle som følger med TV-en. Skype videochat krever at du kjøper et separat USB videokamera og kobler til TV-en.

Konklusjon
46GT30 er en svært god allround-skjerm for deg som vil ha god bildekvalitet på alt av både 2D og 3D-materiale, bare vær oppmerksom på at skjermen krever dempet belysning for å yte sitt beste i 3D-modus. Panasonics nettportal Viera Connect er blant de mer brukervennlige vi har sett, og er full av funksjoner man faktisk kan ha nytte av.

Også i denne testen:

Sony KDL-55HX820

Smart og stilig

Sony 55HX823 er en TV med flott utseende og lekker bildekvalitet, men som internett-TV imponere den ikke spesielt. Utvalget av spennende apper er begrenset, og brukergrensesnittet er ikke det mest oversiktlige vi har sett, og interaktiviteten går ikke spesielt dypt. Man får for det meste små skjermbilder og lite forklarende tekst.

Pangsterk kontrast Lekker fargegjengivelse
Mye ”clouding” Begrenset svartnivå

Samsung UE55D8005

Smartest i klassen

Samsung UE55D8005 er en flott og brukervennlig TV med alle de rette finessene, og en bildekvalitet som fungerer bra til variert TV-bruk. Filmentusiastene vil muligens savne litt av svartnivået, men bortsett fra dette fungerer skjermen utmerket. For den som vil utforske hva en Smart TV har å by på, vet vi ikke om noe bedre valg.

Glatt og sylskarpt bilde Velutstyrt Smart-portal
Begrenset svartnivå i noen tilfeller

Philips 46PFL9706

Ny kontrastkonge

Philips 46PFL9706 er full av nyvinninger som hever bildekvaliteten til et nytt nivå.

Gnistrende god kontrast Rekordmørkt svartnivå
Kun i 46”

LG 42LW550W

Rimelig 3D-skjerm

LGs populære Cinema 3D modell har deres nettportal Netcast innebygd. Selv om 3D er denne skjermens store styrke, holder den bra følge med konkurrentene på generell bildekvalitet i 2D også. Svartnivået er overraskende bra, og gjør at vi kan se film uten å irritere oss over for mye grått i bildet. I tillegg er fargegjengivelsen meget god, med en jevn og naturlig fargebalanse.

Meget bra 3D-kvalitet God fargegjengivelse Innstillingsmuligheter
Plastrammen gir en del refleksjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.