Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: LG 42LW550W

Rimelig 3D-skjerm

LGs populære Cinema 3D modell har deres nettportal Netcast innebygd. Selv om 3D er denne skjermens store styrke, holder den bra følge med konkurrentene på generell bildekvalitet i 2D også. Svartnivået er overraskende bra, og gjør at vi kan se film uten å irritere oss over for mye grått i bildet. I tillegg er fargegjengivelsen meget god, med en jevn og naturlig fargebalanse.

Skrevet av / 17.12.11 - 05:26
LG 42LW550W
Audun Hage

L42LW550W er en rimelig LCD-skjerm med LED kantbelysning. Den er også blant de rimeligere modellene fra LG som bruker deres Cinema 3D-teknikk. LG har gått mot strømmen og lansert skjermer med polariserende 3D-briller, hvor man i stedet for dyre aktive lukkerbriller bruker polariserende brilleglass, av samme typen man finner på kino. Passive briller koster bare en brøkdel av hva de aktive gjør, og slik kan man inkludere flere briller uten at prisen dras opp. I tillegg synes mange at den polariserende teknikken er mer behagelig for øynene.

Bildekvalitet
3D-film fungerer som forventet svært bra på LG-skjermen. Bildet er sylskarpt og gir en bra dybdeeffekt. Det beste av alt er at man slipper flimmer fra andre lyskilder. Det er kun unntaksvis at vi kan merke tendenser til rutemønster i bildet. LG-skjermen har nemlig lavere  vertikal oppløsning (1920 x 540) i 3D som følge av den polariserende teknikken.

Selv om 3D er denne skjermens store styrke, holder den bra følge med konkurrentene på generell bildekvalitet i 2D også. Svartnivået er overraskende bra, og gjør at vi kan se film uten å irritere oss over for mye grått i bildet. I tillegg er fargegjengivelsen meget god, med en jevn og naturlig fargebalanse.

Netcast
Selv om 42LW550 er en rimelig TV, kommer den med en full versjon av LGs nettportal Netcast, som er svært velutstyrt og oppdatert. Foruten de vanlige Facebook og Youtube-appene har LG lagt inn en egen app for Google Maps, hvor man kan utforske verdenskartet, plotte inn adresser og se satellittbilder. En svært nyttig funksjon som også gjør seg godt på en stor skjerm. Dessverre er appen ganske ressurskrevende og det tar lang tid å navigere i kartene. LG-TV-en har også innebygd nettleser som sliter litt med de samme hardware og software-begrensningene. Derimot fungerer de mange videotjenestene bra. LG har inkludert både SF Anytime filmleie og den nye Viaplay appen fra Viasat, som gjør det mulig å se film og TV-serier ”on demand” via nettet. Begge koster selvfølgelig penger. Blant gratistjenestene finner vi filmportalen Headweb, som byr på gratis eldre obskure filmer som Dick Tracy og en rekke gamle skrekkfilmer. På toppen av det hele har LG også lansert sin egen App Store, men her var det lite, rettere sagt ingenting, å finne i øyeblikket. Totalt sett synes vi LG har et bredt innhold i portalen sin, men samtidig viser de at det er kapasiteten i TV-en som LG 42LW550 er en rimelig og god TV for deg som er interessert i film, spill og 3D-underholdning. Spesielt imponert er vi over 3D-gjengivelsen som fungerer svært bra under alle lysforhold. LG-skjermen har også en velutstyrt nettportal i Netcast med mange flotte funksjoner, men brukeropplevelsen kan bli litt treg når man er vant til å surfe med en lynrask laptop.

Lyd & Bilde mener

Meget bra 3D-kvalitet God fargegjengivelse Innstillingsmuligheter Plastrammen gir en del refleksjoner

Også i denne testen:

5 smarte TV'er

Sony KDL-55HX820

Smart og stilig

Sony 55HX823 er en TV med flott utseende og lekker bildekvalitet, men som internett-TV imponere den ikke spesielt. Utvalget av spennende apper er begrenset, og brukergrensesnittet er ikke det mest oversiktlige vi har sett, og interaktiviteten går ikke spesielt dypt. Man får for det meste små skjermbilder og lite forklarende tekst.

Pangsterk kontrast Lekker fargegjengivelse
Mye ”clouding” Begrenset svartnivå
Les hele testen

Samsung UE55D8005

Smartest i klassen

Samsung UE55D8005 er en flott og brukervennlig TV med alle de rette finessene, og en bildekvalitet som fungerer bra til variert TV-bruk. Filmentusiastene vil muligens savne litt av svartnivået, men bortsett fra dette fungerer skjermen utmerket. For den som vil utforske hva en Smart TV har å by på, vet vi ikke om noe bedre valg.

Glatt og sylskarpt bilde Velutstyrt Smart-portal
Begrenset svartnivå i noen tilfeller
Les hele testen

Philips 46PFL9706

Ny kontrastkonge

Philips 46PFL9706 er full av nyvinninger som hever bildekvaliteten til et nytt nivå.

Gnistrende god kontrast Rekordmørkt svartnivå
Kun i 46”
Les hele testen

Panasonic TX-P46GT30

Multitalentet

46GT30 er en svært god allround-skjerm for deg som vil ha god bildekvalitet på alt av både 2D og 3D-materiale, bare vær oppmerksom på at skjermen krever dempet belysning for å yte sitt beste i 3D-modus. Panasonics nettportal Viera Connect er blant de mer brukervennlige vi har sett, og er full av funksjoner man faktisk kan ha nytte av.

Knallsterk kontrast og fargegjengivelse Sylskarpt 3D-bilde
Lukkerbriller krever dempet belysning
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Scroll to Top