: Grundig 55 VLE 9270 CP

Mye for pengene

Grundig 55 VLE 9720 er en brukervennlig 3DTV med interessante finesser. Blant annet er den av de få TV-er med innebygd mottaker for både bakkenett, kabel og satelitt!
Lyd & Bilde mener
God betraktningsvinkel Bra skarphet
Begrenset svartnivå
Spesifikasjoner
  • 55” LED LCD, 1920 x 1080
  • 4 HDMI
  • MPEG4/RiksTV
  • USB Record
Annonse
Annonse
forfatter

Grundig har blitt et populært merke på det skandinaviske markedet fordi de har prioritert mange av de funksjonene som er viktigst for ”folk flest” fremfor mer gimmick-artede finesser. 55 VLE 9270 er en fornuftig priset LED-modell med nokså minimalistisk design og en stilig glassfot som også kan dreies. TV-en er noen steder litt tykkere enn de aller tynneste design-LEDene, og noen av kontaktene er bakovervendte. Dermed er ikke dette den mest opplagte TV-en til veggmontering.

Brukervennlighet og finesser
55 VLE 9270 har innebygd MPEG4 mottaker for både bakkenett, kabel og satellitt via den innebygde kortleseren. USB opptaksfunksjonen kan man pause livesendinger og programmere opptak til en USB minnepenn (du kan kun ta opp og se på en kanal av gangen). Grundig-skjermen har også trådløs nettverkstilkobling for strømming av musikk, bilder og video, samt de mest utbredte smart-tjenestene som Youtube og Facebook i portalen interactive@tv.

Bildekvalitet
Grundig-skjermen har i likhet med de andre testdeltakerne et moderne LED bildepanel, som i dette tilfellet kommer fra LG. Det innebærer at Grundig har tatt i bruk også passiv (polariserende) 3D-teknikk på sine TV-er på lik linje med LG og Philips. Dette gir svært gode 3D-bilder uten plagsom crosstalk(doble bilder).

VLE 9270 gir opp av esken et kontrastrikt og lyssterkt bilde. Fargegjengivelsen er jevn og nyansert, og bildet er generelt skarpt og flott. Den mest tydelige forskjellen er et noe gråere svartnivå enn de beste. Grundig har som vanlig prioritert den lysere enden av skalaen fremfor det å gi mest mulig detaljer i svart. Derfor er ikke dette en utpreget filmskjerm, men snarere en TV som gir god ytelse i dagslys, ikke minst takket være det matte frontglasset som er lite plaget av refleksjoner.

Når vi går litt mer kritisk til verks, kan vi se at TV-en har marginalt mer støy fra TV-sendingene enn Sony, LG og Panasonic, men forskjellen er ikke stor. Skarpheten under bevegelser er også noe redusert i forhold til de beste. Men totalt sett klarer Grundig seg bra mot de dyrere konkurrentene.

Annonse

Lydkvalitet
Grundig er kjent for å gjøre seg ekstra flid med lydgjengivelsen på TV-ene sine, og takket være større plass til høyttalerne gir denne skjermen også den klart mest kraftfulle og spenstige lyden i testen. Stemmen fra kommentatorene skjærer klart gjennom og bruset fra publikum låter mer engasjerende. Helt klart noe av det bedre vi har hørt innen innebygd TV-lyd.

Konklusjon
Grundig VLE 9270 er den billigste skjermen i testen, men du skulle ikke gjettet det ut fra bildet alene. Vi har kun små ankepunkter på bildekvaliteten i forhold til konkurrentene, primært gjelder det svartnivået som er litt gråere enn vi skulle ønske. Bortsett fra det er ytelsen høy, og trekkes opp av den meget spenstige lydgjengivelsen. Grundigs TV kan anbefales til de som vil ha en brukervennlig TV med de rette finessene, til en fornuftig pris.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Nikon Coolpix AW110

Finesserik dypdykker

GPS, styring fra smartmobil og en ny dypdykkingsrekord gjør AW100 ekstra interessant.

Tåler det største dypet GPS med kart Styring fra smartmobil
Ingen halvautomatikk Fokuseringsproblem

Samsung 64E8005XXE

Designerplasma

Denne store plasmaen evner virkelig å få frem handlingen på banen ned til minste detalj! Samsung-skjermen har en utrolig skarphet, realt svartnivå og en fargegjengivelse i toppklasse. PS64E8005 anbefales sterkt til alle som vil ha en storskjerm som henter det beste ut av både film og sport.

Super skarphet Flott fargegjengivelse
Noe summing fra skjermen

Panasonic 50VT50

Kongen på haugen?

Panasonics plasmaskjermer er kjent som en referanse innen TV, og årets modell er bare blitt enda bedre. 50VT50 leverer noe av den beste bildekvaliteten vi har sett, noensinne!

Referanse fargegjengivelse Dypt svartnivå
Noe begrenset lysstyrke

Samsung 55ES6805

Nesten komplett

Samsungs nye 6-serie byr på svært mange finesser og høy bildekvalitet til en fornuftig pris. Med Smarthub internettnettportal, gode tilkoblingsmuligheter og en bildekvalitet som er tett på toppklasse, er denne TV-en utvilsomt et godt kjøp. Lyden har også blitt bedre fra forrige generasjon.

Glimrende fargegjengivelse Dypt svartnivå
Noe lysgjennomslipp

Sony 55HX855

Knallbra allrounder

Sony viser med denne modellen at de fortsatt er en produsent å regne med når det gjelder TV. 55HX855 er rett og slett overraskende god! Bildekvaliteten er glimrende i både lyse og mørke omgivelser, noe som gjør Sony-skjermen perfekt til allround-bruk.

Meget bra kontrast Lite refleksjoner
Tynn lyd

Panasonic TX-L55DT50

Japansk LED-satsing

Panasonic er best kjent for sine plasmaskjermer, men i år har de også lansert flere spennende LED-skjermer. Dessverre ligger 55DT50 ennå et godt stykke unna bildekvaliteten til Panasonics plasmamodeller.

God betraktningsvinkel Bra skarphet
Begrenset svartnivå

LG 55LM760T

Koreansk utfordrer

LG stiller med en TV som kommer tett på rivalen Samsung i design – men hva med bildekvaliteten?

God kontrast og fargegjengivelse
Skjermrefleksjoner

Sharp LC70LE836S

Kolossal filmskjerm

Sharps nye 70-tommer er en rekordstor drømmeskjerm for film- og sportsgærninger!

Stort og lyssterkt bilde Bra svartnivå og kontrast
Litt ujevne bevegelser Begrenset betraktningsvinkel
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.