Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 11Delta

TEST: Hisense U7K (75U7KQ)

Skarp og lyssterk

Denne modellen Hisense har en imponerende skarphet og lysstyrke, men U7K mangler litt på app-fronten.

Skrevet av / 20.10.23 - 09:00
Hisense U7K (75U7KQ)
Audun Hage

Kinesiske Hisense har hatt en ganske anonym posisjon på det nordiske markedet en periode, men i år markerer de seg med et sterkere og bredere modellsortiment enn tidligere. En av modellene som peker seg ut er den prisgunstige 2023-utgaven U7K, som leveres i skjermstørrelser fra 55 og helt opp til 100 tommer.

Hisense 75U7KQ. (Foto: Hisense)
Les også Snart i butikk: Hisense 100" U7K Kinesiske Hisense er klar med sin kjempestore TV i U7K-serien, og nå vet vi også prisen.

Hisense U7K

Hisense-skjermen har en ålreit og tillitvekkende byggekvalitet. U7K står på to slanke føtter som kan monteres i to ulike posisjoner: Ytterst i kantene vil det være god plass til en lydplanke mellom bena. Men du har også mulighet til å sette bena i en smalere posisjon, om du for eksempel skal ha plass på et mindre bord.

Brukervennlighet og finesser

Til forskjell fra Sony og TCL, som begge benytter Google, har Hisense sitt «eget» smart-grensesnitt som de kaller VIDAA. Dette er litt interessant siden selskapets amerikanske modeller faktisk benytter Google TV.

Uansett ble vi ganske positivt overrasket over brukervennligheten i systemet, som er både grafisk lekkert og kjapt å bruke. Menyene er lette å navigere i, og reagerer raskt på trykk fra fjernkontrollen.

Den største ulempen er det begrensede utvalget av apper. Selv om Hisense har gjort seg flid med å legge til de internasjonale appene som Netflix, Disney+ og Amazon Prime, glimrer de lokale appene med sitt fravær. Her var det for eksempel vanskelig å finne NRK TV, DR eller SVT. Dersom Hisense mener alvor med å satse i Norden, forventer vi at leverandøren legger til dette over tid. Men inntil videre virker det litt mangelfullt.

Tilkoblingsmulighetene er greie, men i likhet med Sony og TCL må Hisense U7K klare seg med at to av fire HDMI-innganger er 2.1-kompatible. De andre to inngangene nøyer seg med 4K/60Hz.

Bildekvalitet

Hisense U7K er en LCD med direkte baklys, og til forskjell fra de andre testdeltakerne bruker den såkalt MiniLED-baklys. Dette gir plass til flere lyskilder for et gitt skjermareal, og skal i teorien gi mer presis og finmasket lyskontroll. Avhengig av skjermstørrelse vil modellen ha mellom 300 og 1000 dimming-soner. Men – det krever også at videoprosessoren holder tritt!

Førsteinntrykket er at Hisense-skjermen ser imponerende kontrastrik og lyssterk ut. De vante test-scenene skinner imot oss med en saftig fargegjengivelse og skikkelig «punch» i de lyseste nyansene. Svartnivået er dypt, og lyskontrollen virker presis.

Dette er et livlig bilde som virker engasjerende på en rekke typer underholdning. Filmscener ser overbevisende ut, med en dybde i svartnivået som overgår Samsung Q77C og Sony X85L.

U7K har også en egen sportsmodus som skal gi glattere bevegelser, men her merker vi at bevegelsesutjevningen og baklyset jobber litt på overtid. Hurtige panoreringer på fotball- eller ishockeybanen, ga for eksempel litt etterslep og skyggeeffekter rundt spillerne. Vårt testeksemplar hadde dessuten noen ujevnheter i panelet, kjent som dirty screen effect. Det trekker ned inntrykket litt, på en ellers lovende storskjerm.

Lydkvalitet

Hisense-skjermen har faktisk utmerket lydkvalitet. U7K-modellen har undermonterte høyttalere i tillegg til en ekstra basshøyttaler på baksiden, og det kan man virkelig høre!

Lyden er både kraftfull og fyldig, med en saftig bass som overgår de andre deltakerne. Her er det utmerket trykk både på musikk og lydeffektene. Lydbildet er ikke nødvendigvis noen erstatning for en skikkelig lydplanke, men på denne modellen er det i alle fall mulig å «overleve» uten ekstern lyd.

Konklusjon

Hisense leverer her en prisgunstig TV med MiniLED-baklys som gir svært kontrastrik bildekvalitet for pengene. Bakdelen er et litt enklere brukergrensesnitt uten like mange lokale apper. Til gjengjeld virker det ikke som Hisense har spart på lydressursene i denne skjermen, og lyden er faktisk imponerende kraftfull.

Karakter
Hisense U7K (75U7KQ)
Basic

Lyd & Bilde mener

Hisense U7K serverer bilder med god lysstyrke og en særdeles god kontrast for sin prisklasse. Til tross for et kjapt brukergrensesnitt, savner vi en del lokale apper. Kun to av fire HDMI-innganger har 2.1 standarden.

Også i denne testen:

75” 4K LCD TV-er

TCL QLED870 (75QLED870)

Briljant bildemaskin

TCL QLED870 tar innersving på konkurrentene med en imponerende skarphet og kontrast. Vi har knapt sett en bedre TV til prisen.

TCL-skjermen leverer et kontrastrikt bilde med presis lyskontroll, i tillegg til en flott og nyansert fargegjengivelse. Bevegelsene er dessuten glatte og flimmerfrie.
Denne LCD-skjermen har litt begrenset innsynsvinkel, så du bør sitte midt foran TV-en for best resultat. Kun to av fire HDMI-innganger støtter 2.1 standarden.
Les hele testen

Sony Bravia X85L (KD-75X85L)

God til sport og spill

Sony X85L leverer et skarpt og lyssterkt bilde, og kontrasten er overraskende god. Men hvor ble det av basslyden?

Sony X85L leverer et skarpt og lyssterkt bilde med glatte bevegelser, sammen med et kjapt og komfortabelt brukergrensesnitt fra Google.
Lyden er noe slankere svakere enn en del av konkurrentene, og kun to av fire HDMI-innganger har 2.1 standarden.
Les hele testen

Samsung Q77C (TQ75Q77C)

Slank og smart storskjerm

Samsung Q77C er et eksempel på at en storskjerm ikke trenger ta større plass enn nødvendig. Og bildekvaliteten er riktig flott!

Samsung-skjermen leverer skarp og fargerik bildekvalitet i tillegg til en slank design, særdeles gode tilkoblingsmuligheter og masse smarte finesser.
Kontrasten er ikke helt på høyde med de beste i testen.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Fortsatt en av de beste?

Scroll to Top