Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Samsung UE55HU7505

Lekker og smekker

Samsung fokuserer veldig på buede TV-skjermer i år, likevel er den kanskje mest spennende modellen fortsatt flat…

Skrevet av / 06.06.14 - 22:22
Samsung UE55HU7505
Audun Hage

NO gullikon 2014.indd

I år skal TV-en være buet! Det er budskapet Samsung forfekter med sine nye toppmodeller hvor skjermen er krummet svakt innover mot seeren. Bueformen passer imidlertid ikke alle og enhver, og derfor tilbyr Samsung tradisjonelle flate versjoner i år også. Blant disse er UExxHU7505-serien som er blant de høyest spesifiserte, med 4K oppløsning tilgjengelig i størrelser fra 48” og helt opp til 75”.

Brukervennlighet og finesser
I motsetning til HU8505 modellen som kommer med separat One Connect koblingsboks, har HU7505 vanlige tilkoblinger på baksiden (den kan imidlertid oppgraderes med One Connect ved behov). Den har også innebygd støtte for HDMI2.0, HDCP2.2, MHL3.0 og HEVC (H.265) standardene som gjør den godt forberedt for å kunne vise ekte 4K-innhold. Dette understrekes ved tilgang på Netflix-appen i 4K-versjon, som er den foreløpig eneste tjenesten som gir enkel 4K-tilgang. Samsung kan fortsatt skilte med beste app-utvalget med verdifulle tjenester som HBO, Spotify, Viaplay om bord. Samsung-skjermen har også to fjernkontroller, en vanlig pluss den nye Smart-fjernkontrollen med pekefunksjon, som gjør betjeningen langt mer behagelig. Muligheten til å fjernbetjene TV-mottakerboks via TV-fjernkontrollen er også verdt å nevne, samt at den innebygde prosessoren sørger for meget rask oppstart og menybruk.

Bildekvalitet
Samsung-skjermen er kanskje flatere enn sine søsken, men bildet er definitivt ikke kjedelig. Her får vi en TV som takler alt av bildeinnhold på en glimrende måte. Vi startet med HD-opptak fra Champions League, og ble imponert over hvordan 55HU7505 greier å gjengi det komprimerte opptaket med overraskende mange detaljer og forsvinnende lite støy. I tillegg har den god kontroll på bevegelsene, og bevarer skarpheten selv når det er hurtige ballvekslinger på banen. Fargegjengivelsen i standard-modus har et visst blålig skjær, mens film-modusen er nøytral og utmerket til variert TV-titting. Videre med våre Blu-ray testskiver avslører Samsung TV-en at den også kan få Full HD-filmer til å se enda litt skarpere ut via 4K bildepanelet. Oppskaleringen er meget god, og tett på de dyrere modellene fra Sony og Panasonic. LCD-skjermen fra Samsung har også klart godkjent svartnivå, med god og jevn lysfordeling som tyder på et bildepanel av god kvalitet.

Rosinen i pølsa er tilgangen på ekte 4K-innhold fra Netflix. Scenene fra ”House of Cards” sesong 2 ser imponerende skarpe ut, og sammenlignet med HD-versjonen oppleves det som å ha tatt en grundig vindusvask! UE55HU7505 ga også gode resultater tilkoblet vår 4K PC, med en synlig skarpere bildekvalitet enn 4K konkurrenten fra Philips.

Lydkvalitet
Samsung har fått mye pepper gjennom årene for slanke skjermer med slank lyd. Årets generasjon er imidlertid blitt noe bedre, med god talegjengivelse og mer fylde i bassen enn tidligere. Lydsystemet gir også en slags omsluttende, virtuell surroundeffekt når du velger kinomodus. Likevel er en lydplanke (for eksempel en av Samsungs trådløse varianter) klart å anbefale.

Konklusjon
Samsung har mye fokus på den nyskapende bueformen i år, men etter vår mening er denne flate UHD-modellen en av de mest spennende til nå. UE55HU7505 er en flott totalpakke med flott design og bildekvalitet. Den har full støtte for de nyeste 4K bildeformatene og mange gode smart-tjenester om bord. Kombinert med god fjernkontroll og helt grei lydkvalitet er dette en TV som er verdt å anbefale.

Lyd & Bilde mener

Samsung UE55HU7505 er meget velutstyrt når det gjelder smarte finesser, og støtter den viktige Netflix 4K-appen. Bildekvaliteten passer perfekt til høyoppløst TV-underholdning, med glimrende fargegjengivelse og kontrast. Lydkvaliteten er relativt slank, og både kommentatorer og publikumsbrus låter litt innestengt.

Også i denne testen:

11 TV-er til Fotball VM

Sony KD-65X9005B

4K-kongen

For den som ønsker seg en komplett toppklasse-TV med gnistrende skarpt bilde og fullverdig lyd, er Sonys 4K-toppmodell veien å gå.

Sony-skjermen gir en førsteklasses TV-opplevelse med sylskarpt bilde og glassklar lyd. Bildekvaliteten er utmerket enten man ser på TV, Blu-ray eller Netflix i 4K.
De sidemonterte høyttalerne gir solid lyd, men medfører også at TV-en blir tung og plasskrevende. Innsynsvinkelen er ganske snever og bildet blir blassere ute på siden.
Les hele testen

Panasonic TX-65AX800E

Sylskarp bildemester

Panasonics plasmaskjermer var i årevis kjent for sin overlegne bildekvalitet. Med denne nye LCD-modellen håper Panasonic å nok en gang kunne ta hjem bildetrofeet.

Panasonic TX-65AX800E leverer en ekstremt flott bildekvalitet som viser alt av både HD og 4K innhold fra sin beste side. Skarpheten og kontrasten er suveren, og fargegjengivelsen minner om de klassiske plasmaskjermene.
4K-skjermen støtter ikke Netflix 4K. Lyden er heller ikke spesielt god for denne prisklassen å være.
Les hele testen

Sharp Aquos LC-70UQ10EN

Verken fugl eller fisk

Denne kolossen fra Sharp er ingen vanlig HDTV, og heller ingen 4K modell – snarere en slags hybrid!

Med sitt store skjermareal gir Sharp LC-70UQ10EN et imponerende bilde med skarpe detaljer og briljante farger. Dette er ikke en ekte 4K TV, men takket være avansert skjermteknikk greier den likevel å forbedre bildekvaliteten fra vanlige Full HD signaler.
Enda så skarp Sharp-skjermen er, når den ikke helt opp mot de ekte 4K-skjermene ved visning av ekte 4K materiale. Den støtter heller ikke Netflix i 4K-versjon.
Les hele testen

Philips 55PUS7809/12

4K på budsjett?

Philips vil også være med på 4K-kappløpet, og stiller med en ultraskarp TV til hyggelig pris!

Philips 55PUS7809 leverer 4K bildekvalitet til en ikke altfor avskrekkende pris, og den får vanlige HD-sendinger til å se riktig skarpe og flotte ut.
Mangelen på støtte for Netflix 4K begrenser tilgangen på det høyoppløste videoformatet.
Les hele testen

LG 55EA880V

Organisk nytelse

Har du ikke fått med deg hva organiske lysdioder er for noe enda, så er det på høy tid. Teknologien er nemlig i ferd med å revolusjonere TV-verdenen slik vi kjenner den, med en bildekvalitet som kan ta pusten fra deg!

LG 55EA880V er en mer rendyrket OLED-utgave uten fancy bueform eller overflødige høyttalere. Her får du den samme ekstreme bildekvaliteten, med voldsom kontrast, svartnivå i referanseklassen og bugnende fargegjengivelse. Alt i en litt rimeligere og enklere innpakning.
Tross minimalismen er prisen fortsatt stiv, og den syltynne OLED-skjermen kan kun henges på veggen. Lyden må du sørge for selv, men har du råd og lyst på en OLED-TV, verdsetter du sannsynligvis også lydkvaliteten fra et separat lydsystem!
Les hele testen

Sony KDL50W805BBN

Champagnebilder til pølsepris!

Sonys nye budsjettmodell 50W805 har ikke verdens mest spennende utseende eller den feteste utstyrslisten, men du verden for en bildekvalitet! Til prisen har vi knapt sett bedre.

Sony 50W805 er en mellomstor skjerm med utmerket fargegjengivelse og spesielt imponerende kontrast og svartnivå, i både lyse og mørke omgivelser. Designen er minimalistisk, men ser langt fra ”billig” ut. Et meget godt kjøp!
Lyden er ikke noe særlig å skrive hjem om, og fjernkontrollen har sett bedre dager. TV-en er dessuten ikke den mest velegnede for veggmontering.
Les hele testen

Sony Bravia KDL-60W855B

Hat Trick

Stort og skarpt bilde, smarte finesser og god lyd. Sonys prisgunstige 60-tommer er et realt ”hat trick”!

Sony 60W855B leverer svært overbevisende bildekvalitet på både sport, film og annet TV-innhold. Skarpheten og kontrasten er imponerende, med nesten bunnløst svartnivå. Lydkvaliteten skiller seg også fra konkurrentene, i positiv forstand.
Sony-skjermens kileformede kabinett blir unektelig litt mer klumpete å se på enn de slankeste skjermene der ute. Smartfinessene er heller ikke like utbredt som hos LG og Samsung.
Les hele testen

LG 55LB870

Innertier

LG har gitt sine 2014-modeller en komplett overhaling med ny design, nytt brukergrensesnitt og forbedret bildebehandling. 55LB870 kan bli en tøff konkurrent om årets TV-trofé!

LG-skjermen har meget overbevisende bildekvalitet til både film og sport. Kontrast og svartnivå er helt i toppklassen, og TV-en har også meget god fargegjengivelse og gode bildemoduser, enten du foretrekker det nøytralt eller med litt sterkere kulører. I tillegg er smartfinessene godt ivaretatt.
Tross separat lydplanke er ikke lyden spesielt kraftfull.
Les hele testen

Panasonic TX-L55AS750

TV for hele familien

Panasonics nye 55AS750 har mye å by på til en TV-glad familie.

Generelt god bildekvalitet med bred innsynsvinkel, spesielt gode tilkoblingsmuligheter og brukervennlig betjening gjør Panasonic 55AS750 til en god allround-TV.
Lyden er ikke spesielt kraftfull, og svartnivået (tross god lysfordeling) er ikke på høyde med de aller beste.
Les hele testen

Samsung UE55H6475

Stang ut

Samsungs 6-serie er på papiret en meget velutstyrt TV, men bildekvaliteten holder ikke helt inn til mål denne gangen.

Stilig slank design, god brukervennlighet med ny pekefjernkontroll og et rikt antall smartfinesser gjør Samsung 55H6475 til en gunstig totalpakke.
Fargegjengivelsen i fotballmodus ser surrealistisk ut. Bildekvaliteten preges dessuten av ganske middelmådig svartnivå og ujevn lysfordeling som gjør at filmgjengivelsen mangler dybde.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Fortsatt en av de beste?

Sylskarp OLED-TV fra Sony

Lyd & Bilde
Scroll to Top