Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Philips 55PUS7809/12

4K på budsjett?

Philips vil også være med på 4K-kappløpet, og stiller med en ultraskarp TV til hyggelig pris!

Skrevet av / 06.06.14 - 22:19
Philips 55PUS7809/12
Audun Hage

Philips er kjent for å legge vekt på høy ytelse i forhold til pris. I fjor satset de høyt med en prisgunstig 65-tommer, og en spinnvill 84-tommer i jumboklassen. I år har produsenten fokusert på å gjøre 4K tilgjengelig i lavere prisklasser og skjermstørrelser. Først ut er 55PUS7809, som er laget i kjent Philips-stil med ultraslank innpakning: Rammen rundt skjermpanelet er knapt synlig, og skjermen har en enkel dreibar fot. På baksiden sitter Philips’ tosidige Ambilight som lyser opp veggen med fargelys som matcher handlingen på skjermen. Fjernkontrollen er tosidig, med tastatur på baksiden, som forenkler inntasting av passord og søkeord.

Brukervennlighet og finesser
Philips har i år introdusert TV-er med Googles Android operativsystem, som blant annet gir større tilgang til apps og spill. 55PUS7809 modellen får imidlertid ikke nyte godt av denne finessen, som kun er tilgjengelig på de dyrere modellene. Derimot har den Philips sin vanlige smart-portal, og inkluderer populære Spotify og Netflix. Vi var selvsagt ivrige etter å teste Netflix i 4K, men måtte nøye oss med vanlig Super HD: Philips-TV-en har nemlig ikke fått støtte for den oppdaterte versjonen som kreves. HDMI-inngangene takler ifølge spesifikasjonene bare 4K opp til 30 bilder i sekunder (4K/30p) og ikke 4K/60P slik HDMI 2.0 standarden krever. I følge Philips jobbes det i kulissene for å løse dette, men i skrivende stund er altså 55PUS7809 ikke Netflix kompatibel.

Bildekvalitet
I standard bildemodus leverer Philips-skjermen et sylskarpt bilde med flotte detaljer. Fargegjengivelsen er også god, om noe kald i standard bildemodus, men desto mer naturlig i modusen ”SPILLEFILM”.

55PUS7809 gjør en god jobb med å oppskalere våre komprimerte SD og HD-opptak, men det skal nevnes at støyreduksjonen kunne fungert bedre  – noen av opptakene våre, spesielt den mørke ”Blade Runner” preges av mye bildestøy, som noen av konkurrentene er flinkere til å undertrykke. Philips har imidlertid god bevegelseskompensering (Natural Motion) som sørger for at fotballspillerne glir raskt over gressbanen uten rykk og napp.

Grunnen til å vurdere denne modellen opp mot gode Full-HD modeller som for eksempel Sony KDL-60W855, er selvfølgelig evnen til å vise ekte 4K. 55PUS7809 ser da også meget imponerende ut med våre testvideoer via PC med 4K skjermkort, men den er ikke helt på høyde med de beste 4K skjermene. Detaljer og konturer er ikke like skarpe og sømløse som det Sony og Samsung evner å vise.

Philips-modellen er en kant-LED skjerm med sine typiske styrker og svakheter. Gjennomslipp av baklyset er litt ujevn, og medfører at noen partier på skjermen blir lysere enn andre.  Standard-innstillingene og Spillefilm-modusene er nøye justert for minimere disse svakhetene, og Ambilight på baksiden er med på å øke den opplevde kontrasten. Philips-skjermen har en relativ blank glassoverflate, men den er ikke like speilblank som de verste vi har sett.

Lydkvalitet
Philips-skjermen har ikke et spesielt påkostet lydsystem, men de bakmonterte høyttalerne gir en grei lydopplevelse, med god taleforståelse og nok bass til å underholde litt. Likevel er det på sin plass å anbefale en god lydplanke til de høyoppløste bildeopplevelsene.

Konklusjon
Philips 55PUS7809 er en spennende TV for deg som ikke vil knuse en eller flere sparegriser for å kjøpe deg ny TV med 4K oppløsning. 55PUS7809 er ikke den beste 4K skjermen vi har sett, og støtter heller ikke Netflix 4K (den enkleste tilgangen til 4K-innhold) for øyeblikket. Totalt sett leverer den likevel meget bra ”allround” bildekvalitet med gnistrende skarphet og kontrast. Svartnivået vil nok etterlate noen filmelskere litt skuffet, men dette er mulig å kompensere litt med innstillinger.

Lyd & Bilde mener

Philips 55PUS7809 leverer 4K bildekvalitet til en ikke altfor avskrekkende pris, og den får vanlige HD-sendinger til å se riktig skarpe og flotte ut. Mangelen på støtte for Netflix 4K begrenser tilgangen på det høyoppløste videoformatet.

Også i denne testen:

11 TV-er til Fotball VM

Sony KD-65X9005B

4K-kongen

For den som ønsker seg en komplett toppklasse-TV med gnistrende skarpt bilde og fullverdig lyd, er Sonys 4K-toppmodell veien å gå.

Sony-skjermen gir en førsteklasses TV-opplevelse med sylskarpt bilde og glassklar lyd. Bildekvaliteten er utmerket enten man ser på TV, Blu-ray eller Netflix i 4K.
De sidemonterte høyttalerne gir solid lyd, men medfører også at TV-en blir tung og plasskrevende. Innsynsvinkelen er ganske snever og bildet blir blassere ute på siden.
Les hele testen

Panasonic TX-65AX800E

Sylskarp bildemester

Panasonics plasmaskjermer var i årevis kjent for sin overlegne bildekvalitet. Med denne nye LCD-modellen håper Panasonic å nok en gang kunne ta hjem bildetrofeet.

Panasonic TX-65AX800E leverer en ekstremt flott bildekvalitet som viser alt av både HD og 4K innhold fra sin beste side. Skarpheten og kontrasten er suveren, og fargegjengivelsen minner om de klassiske plasmaskjermene.
4K-skjermen støtter ikke Netflix 4K. Lyden er heller ikke spesielt god for denne prisklassen å være.
Les hele testen

Sharp Aquos LC-70UQ10EN

Verken fugl eller fisk

Denne kolossen fra Sharp er ingen vanlig HDTV, og heller ingen 4K modell – snarere en slags hybrid!

Med sitt store skjermareal gir Sharp LC-70UQ10EN et imponerende bilde med skarpe detaljer og briljante farger. Dette er ikke en ekte 4K TV, men takket være avansert skjermteknikk greier den likevel å forbedre bildekvaliteten fra vanlige Full HD signaler.
Enda så skarp Sharp-skjermen er, når den ikke helt opp mot de ekte 4K-skjermene ved visning av ekte 4K materiale. Den støtter heller ikke Netflix i 4K-versjon.
Les hele testen

Samsung UE55HU7505

Lekker og smekker

Samsung fokuserer veldig på buede TV-skjermer i år, likevel er den kanskje mest spennende modellen fortsatt flat…

Samsung UE55HU7505 er meget velutstyrt når det gjelder smarte finesser, og støtter den viktige Netflix 4K-appen. Bildekvaliteten passer perfekt til høyoppløst TV-underholdning, med glimrende fargegjengivelse og kontrast.
Lydkvaliteten er relativt slank, og både kommentatorer og publikumsbrus låter litt innestengt.
Les hele testen

LG 55EA880V

Organisk nytelse

Har du ikke fått med deg hva organiske lysdioder er for noe enda, så er det på høy tid. Teknologien er nemlig i ferd med å revolusjonere TV-verdenen slik vi kjenner den, med en bildekvalitet som kan ta pusten fra deg!

LG 55EA880V er en mer rendyrket OLED-utgave uten fancy bueform eller overflødige høyttalere. Her får du den samme ekstreme bildekvaliteten, med voldsom kontrast, svartnivå i referanseklassen og bugnende fargegjengivelse. Alt i en litt rimeligere og enklere innpakning.
Tross minimalismen er prisen fortsatt stiv, og den syltynne OLED-skjermen kan kun henges på veggen. Lyden må du sørge for selv, men har du råd og lyst på en OLED-TV, verdsetter du sannsynligvis også lydkvaliteten fra et separat lydsystem!
Les hele testen

Sony KDL50W805BBN

Champagnebilder til pølsepris!

Sonys nye budsjettmodell 50W805 har ikke verdens mest spennende utseende eller den feteste utstyrslisten, men du verden for en bildekvalitet! Til prisen har vi knapt sett bedre.

Sony 50W805 er en mellomstor skjerm med utmerket fargegjengivelse og spesielt imponerende kontrast og svartnivå, i både lyse og mørke omgivelser. Designen er minimalistisk, men ser langt fra ”billig” ut. Et meget godt kjøp!
Lyden er ikke noe særlig å skrive hjem om, og fjernkontrollen har sett bedre dager. TV-en er dessuten ikke den mest velegnede for veggmontering.
Les hele testen

Sony Bravia KDL-60W855B

Hat Trick

Stort og skarpt bilde, smarte finesser og god lyd. Sonys prisgunstige 60-tommer er et realt ”hat trick”!

Sony 60W855B leverer svært overbevisende bildekvalitet på både sport, film og annet TV-innhold. Skarpheten og kontrasten er imponerende, med nesten bunnløst svartnivå. Lydkvaliteten skiller seg også fra konkurrentene, i positiv forstand.
Sony-skjermens kileformede kabinett blir unektelig litt mer klumpete å se på enn de slankeste skjermene der ute. Smartfinessene er heller ikke like utbredt som hos LG og Samsung.
Les hele testen

LG 55LB870

Innertier

LG har gitt sine 2014-modeller en komplett overhaling med ny design, nytt brukergrensesnitt og forbedret bildebehandling. 55LB870 kan bli en tøff konkurrent om årets TV-trofé!

LG-skjermen har meget overbevisende bildekvalitet til både film og sport. Kontrast og svartnivå er helt i toppklassen, og TV-en har også meget god fargegjengivelse og gode bildemoduser, enten du foretrekker det nøytralt eller med litt sterkere kulører. I tillegg er smartfinessene godt ivaretatt.
Tross separat lydplanke er ikke lyden spesielt kraftfull.
Les hele testen

Panasonic TX-L55AS750

TV for hele familien

Panasonics nye 55AS750 har mye å by på til en TV-glad familie.

Generelt god bildekvalitet med bred innsynsvinkel, spesielt gode tilkoblingsmuligheter og brukervennlig betjening gjør Panasonic 55AS750 til en god allround-TV.
Lyden er ikke spesielt kraftfull, og svartnivået (tross god lysfordeling) er ikke på høyde med de aller beste.
Les hele testen

Samsung UE55H6475

Stang ut

Samsungs 6-serie er på papiret en meget velutstyrt TV, men bildekvaliteten holder ikke helt inn til mål denne gangen.

Stilig slank design, god brukervennlighet med ny pekefjernkontroll og et rikt antall smartfinesser gjør Samsung 55H6475 til en gunstig totalpakke.
Fargegjengivelsen i fotballmodus ser surrealistisk ut. Bildekvaliteten preges dessuten av ganske middelmådig svartnivå og ujevn lysfordeling som gjør at filmgjengivelsen mangler dybde.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Fortsatt en av de beste?

Sylskarp OLED-TV fra Sony

Lyd & Bilde
Scroll to Top