Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Samsung UE55H6475

Stang ut

Samsungs 6-serie er på papiret en meget velutstyrt TV, men bildekvaliteten holder ikke helt inn til mål denne gangen.

Skrevet av / 06.06.14 - 22:02
Samsung UE55H6475
Audun Hage

Samsung er markedsleder innenfor TV-segmentet, mye takket være sin vinnende kombinasjon av design, smartfinesser og topp bildekvalitet. I år fokuserer den koreanske produsenten ekstra mye på toppserien H8005 med sin nyskapende bueform. 55H6475 er en mer tradisjonell, flat TV med en litt mindre høytsvevende pris, men kommer likevel med mange av de populære finessene vi kjenner fra 8-serien.

Brukervennlighet og finesser
Samsung var produsenten som introduserte begrepet Smart TV for noen år siden. I det siste har konkurrenter som LG riktignok tatt innpå, men når det gjelder utvalg av apper er Samsung fortsatt i tet. Her får du ikke bare Netflix og Viaplay, men også HBO Nordic som ellers bare er tilgjengelig via håndholdte enheter. Samsung har i likhet med LG inkludert en ny menylinje med hurtigvalg av apper. I tillegg jobber de tett med lokale kringkastere om HbbTV (hybrid TV, også kalt catch up TV), hvor nye apper kan forventes i løpet av året. 55H6475 er også den rimeligste modellen i år til å få Samsungs oppdaterte fjernkontroll med pekefunksjon, som forenkler navigering betraktelig. Elektronisk programguide er på plass, og Samsung-skjermen kan dessuten fjernstyre separate TV-mottakere, samt programmere opptak via PVR.

Bildekvalitet
Til tross for at den er en litt ”lavere” serie på rangstigen, er 55H6475 utstyrt med et bildepanel av god kvalitet. I likhet med andre Samsung-skjermer er dette en TV som egner seg aller best i lyse omgivelser. Den har rikelig med lysstyrke og kontrast nok til å se TV på høylys dag, og den matte skjermoverflaten er lite plaget av refleksjoner. Skarpheten og fraværet av støy er også prisverdig.

I mørkere omgivelser registrerer vi likevel med en gang at svartnivået ikke er på nivå med Sony og LG. Samsung har riktignok en finesse som slukker baklyset hver gang skjermen går i svart, men så lenge den viser bilde er bildet mer mørkegrått enn virkelig svart. I tillegg er lysfordelingen litt ujevn, med antydning til lyse flekker rundt om på panelet og i kantene.

55H6475 er også utstyrt med en moteriktig ”fotballmodus” som tilpasser lyd- og bildeinnstillingene til det elegante ballspillet. Samsung smører imidlertid litt tykt på for vår smak: Her virker det som alle kontrollene er dratt til maks, med kraftig overmettede farger og overdreven skarphet. Resultatet er en gressmatte som ser i overkant kunstig ut, samtidig som de minste detaljene viskes ut til fordel for de større konturene. Filmfansen må som nevnt greie seg med litt begrenset dybde i svartnivået, men med unntak av det er TV-ens filmmodus utmerket, med meget korrekte og balanserte farger. Vi anbefaler å bruke denne modusen til det meste av TV-innhold.

Lydkvalitet
Samsung har tatt noen grep for å forbedre lydkvaliteten på årets modeller, og 55H6475 leverer en relativt fyldig og varm gjengivelse med lav forvrengning og god taleforståelse. Lyden kommer likevel ikke helt opp mot de dyrere konkurrentene fra LG og Sony, hvor høyttalerne er mer påkostet. Samsung tilbyr i år lydplanker med trådløs lydoverføring, som gjør det enkelt og rimelig å forbedre lyden fra TV-ene, hvilket vi anbefaler også i dette tilfellet.

Konklusjon
Samsung 55H6475 er en utmerket god ”totalpakke” med det beste utvalget av apper og smartfinesser,  samt et gjennomtenkt og  brukervennlig menysystem. Konkurransen på bildefronten har imidlertid tilspisset seg, og Samsung-skjermen scorer bare middels bra på bildekvalitet. Selv om gjengivelsen i lyse rom er utmerket, mangler den mye av det viktige svartnivået. Dette spiller mindre rolle for den som ser TV på dagtid og/eller i en normalt opplyst stue, men påvirker likevel totalkarakteren.

Lyd & Bilde mener

Stilig slank design, god brukervennlighet med ny pekefjernkontroll og et rikt antall smartfinesser gjør Samsung 55H6475 til en gunstig totalpakke. Fargegjengivelsen i fotballmodus ser surrealistisk ut. Bildekvaliteten preges dessuten av ganske middelmådig svartnivå og ujevn lysfordeling som gjør at filmgjengivelsen mangler dybde.

Også i denne testen:

11 TV-er til Fotball VM

Sony KD-65X9005B

4K-kongen

For den som ønsker seg en komplett toppklasse-TV med gnistrende skarpt bilde og fullverdig lyd, er Sonys 4K-toppmodell veien å gå.

Sony-skjermen gir en førsteklasses TV-opplevelse med sylskarpt bilde og glassklar lyd. Bildekvaliteten er utmerket enten man ser på TV, Blu-ray eller Netflix i 4K.
De sidemonterte høyttalerne gir solid lyd, men medfører også at TV-en blir tung og plasskrevende. Innsynsvinkelen er ganske snever og bildet blir blassere ute på siden.
Les hele testen

Panasonic TX-65AX800E

Sylskarp bildemester

Panasonics plasmaskjermer var i årevis kjent for sin overlegne bildekvalitet. Med denne nye LCD-modellen håper Panasonic å nok en gang kunne ta hjem bildetrofeet.

Panasonic TX-65AX800E leverer en ekstremt flott bildekvalitet som viser alt av både HD og 4K innhold fra sin beste side. Skarpheten og kontrasten er suveren, og fargegjengivelsen minner om de klassiske plasmaskjermene.
4K-skjermen støtter ikke Netflix 4K. Lyden er heller ikke spesielt god for denne prisklassen å være.
Les hele testen

Sharp Aquos LC-70UQ10EN

Verken fugl eller fisk

Denne kolossen fra Sharp er ingen vanlig HDTV, og heller ingen 4K modell – snarere en slags hybrid!

Med sitt store skjermareal gir Sharp LC-70UQ10EN et imponerende bilde med skarpe detaljer og briljante farger. Dette er ikke en ekte 4K TV, men takket være avansert skjermteknikk greier den likevel å forbedre bildekvaliteten fra vanlige Full HD signaler.
Enda så skarp Sharp-skjermen er, når den ikke helt opp mot de ekte 4K-skjermene ved visning av ekte 4K materiale. Den støtter heller ikke Netflix i 4K-versjon.
Les hele testen

Samsung UE55HU7505

Lekker og smekker

Samsung fokuserer veldig på buede TV-skjermer i år, likevel er den kanskje mest spennende modellen fortsatt flat…

Samsung UE55HU7505 er meget velutstyrt når det gjelder smarte finesser, og støtter den viktige Netflix 4K-appen. Bildekvaliteten passer perfekt til høyoppløst TV-underholdning, med glimrende fargegjengivelse og kontrast.
Lydkvaliteten er relativt slank, og både kommentatorer og publikumsbrus låter litt innestengt.
Les hele testen

Philips 55PUS7809/12

4K på budsjett?

Philips vil også være med på 4K-kappløpet, og stiller med en ultraskarp TV til hyggelig pris!

Philips 55PUS7809 leverer 4K bildekvalitet til en ikke altfor avskrekkende pris, og den får vanlige HD-sendinger til å se riktig skarpe og flotte ut.
Mangelen på støtte for Netflix 4K begrenser tilgangen på det høyoppløste videoformatet.
Les hele testen

LG 55EA880V

Organisk nytelse

Har du ikke fått med deg hva organiske lysdioder er for noe enda, så er det på høy tid. Teknologien er nemlig i ferd med å revolusjonere TV-verdenen slik vi kjenner den, med en bildekvalitet som kan ta pusten fra deg!

LG 55EA880V er en mer rendyrket OLED-utgave uten fancy bueform eller overflødige høyttalere. Her får du den samme ekstreme bildekvaliteten, med voldsom kontrast, svartnivå i referanseklassen og bugnende fargegjengivelse. Alt i en litt rimeligere og enklere innpakning.
Tross minimalismen er prisen fortsatt stiv, og den syltynne OLED-skjermen kan kun henges på veggen. Lyden må du sørge for selv, men har du råd og lyst på en OLED-TV, verdsetter du sannsynligvis også lydkvaliteten fra et separat lydsystem!
Les hele testen

Sony KDL50W805BBN

Champagnebilder til pølsepris!

Sonys nye budsjettmodell 50W805 har ikke verdens mest spennende utseende eller den feteste utstyrslisten, men du verden for en bildekvalitet! Til prisen har vi knapt sett bedre.

Sony 50W805 er en mellomstor skjerm med utmerket fargegjengivelse og spesielt imponerende kontrast og svartnivå, i både lyse og mørke omgivelser. Designen er minimalistisk, men ser langt fra ”billig” ut. Et meget godt kjøp!
Lyden er ikke noe særlig å skrive hjem om, og fjernkontrollen har sett bedre dager. TV-en er dessuten ikke den mest velegnede for veggmontering.
Les hele testen

Sony Bravia KDL-60W855B

Hat Trick

Stort og skarpt bilde, smarte finesser og god lyd. Sonys prisgunstige 60-tommer er et realt ”hat trick”!

Sony 60W855B leverer svært overbevisende bildekvalitet på både sport, film og annet TV-innhold. Skarpheten og kontrasten er imponerende, med nesten bunnløst svartnivå. Lydkvaliteten skiller seg også fra konkurrentene, i positiv forstand.
Sony-skjermens kileformede kabinett blir unektelig litt mer klumpete å se på enn de slankeste skjermene der ute. Smartfinessene er heller ikke like utbredt som hos LG og Samsung.
Les hele testen

LG 55LB870

Innertier

LG har gitt sine 2014-modeller en komplett overhaling med ny design, nytt brukergrensesnitt og forbedret bildebehandling. 55LB870 kan bli en tøff konkurrent om årets TV-trofé!

LG-skjermen har meget overbevisende bildekvalitet til både film og sport. Kontrast og svartnivå er helt i toppklassen, og TV-en har også meget god fargegjengivelse og gode bildemoduser, enten du foretrekker det nøytralt eller med litt sterkere kulører. I tillegg er smartfinessene godt ivaretatt.
Tross separat lydplanke er ikke lyden spesielt kraftfull.
Les hele testen

Panasonic TX-L55AS750

TV for hele familien

Panasonics nye 55AS750 har mye å by på til en TV-glad familie.

Generelt god bildekvalitet med bred innsynsvinkel, spesielt gode tilkoblingsmuligheter og brukervennlig betjening gjør Panasonic 55AS750 til en god allround-TV.
Lyden er ikke spesielt kraftfull, og svartnivået (tross god lysfordeling) er ikke på høyde med de aller beste.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Fortsatt en av de beste?

Sylskarp OLED-TV fra Sony

Lyd & Bilde
Scroll to Top