Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips Hue Secure

Philips Hue våger over hjemmet

Philips Hue udvider sortimentet til sikkerhedskameraer. Hvis dit Hue-system er centrum i boligen, kan det give god mening at samle tingene.

Skrevet av / 15.01.24 - 09:03
Philips Hue Secure
John Hvidlykke

Det ga gjenlyd da kameraet som er gjenstand for denne testen, ble lansert på IFA-messen i Berlin i fjor. Ikke fordi overvåkningskameraer på noen måte er en ny ide; overvåkningsutstyr er sammen med smart belysning den mest populære produktkategorien i det intelligente hjemmet. Nei, årsaken var at nettopp Philips Hue, og dermed morselskapet Signify, inntok overvåkningsmarkedet.

Mens Philips Hue er dominerende på smarte lyskilder, har de foreløpig kun tre kameraer på programmet, som alle er varianter av samme modell. Vi tester en kablet utgave med bordstativ. Kameraet fås dessuten i en utgave til veggmontering, og det finnes en batteridrevet variant.

 

Philips Hue Secure-kamera med bordstativ. (Foto: Signify)

I alle tre utgavene overføres videosignalet trådløst via Wi-Fi, og kameraet styres gjennom Philips Hue Bridge og med Hue-mobilapp-en.

Komplisert installasjon

Installasjonen er litt spesiell. Normalt går installasjon av Philips Hue-produkter ut på å be Hue-systemet lete etter den nye enheten, og så skjer resten stort sett automatisk.

Les også Kvalitetskameraet Arlo Pro 5 tåler regn Utmerket videokvalitet, batteridrift og værbeskyttelse, men dessverre skjulte kostnader.

Men ikke her. Først må man skanne en QR-kode fra et kort, deretter brukes Bluetooth til å kommunisere med kameraet. Så skal Wi-Fi-koden tastes inn manuelt, før Hue Bridge til slutt tar over styringen.

At det skal være så komplisert, handler sannsynligvis om sikkerhet, men det burde fortsatt kunne ordnes med halvparten så mange prosedyrer. Jeg har testet sikkerhetskameraer før, men aldri opplevd noe som er i nærheten av så omstendelig.

Selv om det er mange ledd i prosessen, går installasjonen tross alt glatt og problemfritt. Når Philips Hue Secure er koblet på bridgen, kommer det et menypunkt med kameraer i Hue-app-en. Her kan man velge hvilke typer aktiviteter som skal utløse en reaksjon (personer, dyr, kjøretøyer og andre bevegelser). Man kan også definere aktivitets- og ”blackout”-soner i bildefeltet, hvor det henholdsvis skal filmes og ikke filmes.

(Foto: Signify)

Krever abonnement til det meste

Alt er omtrent slik som vi har sett på andre sikkerhetskameraer, for eksempel fra Arlo. Og som hos Arlo krever de avanserte mulighetene, som å skille mellom forskjellige typer bevegelse, et abonnement. Det krever også abonnement å lagre videoopptak i skyen. Et basisabonnement som dekker ett kamera og gir adgang til 30 dagers videoopptak, koster kroner 459 per år. For 1149 kroner årlig får man et utvidet abonnement som dekker opp til 10 kameraer, der videoopptakene lagres i 60 dager.

Som gratisbruker får man informasjon om bevegelser og kan se en video-livefeed, men ikke lagre opptakene. Blir man advart om ubudne gjester, kan man derfor bare se på mens boligen tømmes. Og man kan komme med tilrop via kameraets høyttaler – men ikke lagre bevismaterialet. På dette tidspunktet vil man sikkert dra frem kredittkortet og kjøpe det abonnementet!

Kameraet kan kombineres med Philips Hue-lyskastere, og det er enkelt å integrere dem i appen. (Foto: Signify)

Bilde- og lydkvalitet

Bildekvaliteten er utmerket, uten å være overveldende. Oppløsningen er Full HD (1920 x 1080 piksler), mens man på andre kameraer i samme prisleie kan finne 2K/QHD (2560 x 1440 piksler). Det betyr at man ikke kan zoome fullt så mye i bildet.

Les også Yale Doorman har blitt mer moderne Den nyeste Yale Doorman L3S er en smart kodelås som er like sikker som den er elegant og enkel.

Lysfølsomheten er tilstrekkelig, men ikke så høy som på det litt dyrere Arlo Ultra 2 Spotlight Camera. Bildene blir fortsatt klare, men Philips-kameraet skifter til sort/hvitt i tussmørke.

Lydkvaliteten i den innebygde mikrofonen er litt tynn, men tilstrekkelig til formålet: å sikre et videobevis.

Virker bare med Hue-appen

Når det gjelder andre smart home-enheter, er integrasjonen til gjengjeld så som så. Philips Hue Secure kan utelukkende brukes via Philips Hue-appen. Mens Hue-pærer på samme bridge enkelt kan ses og styres gjennom Google Home, dukker ikke kameraet opp i Home sammen med husets øvrige kameraer av andre merker. Hvis man ikke er innstilt på å begrense seg til smart-enheter av ett merke, er det en ganske stor begrensning.

Philips Hue Secure kontaktsensor. (Foto: Signify)

Dette virker merkelig, da Philips Hue Secure-kontaktsensoren til kr 449, som vi også fikk med til testing, virker helt problemfritt med både Hue-appen og Google Home.

Sensoren består av en føler og en liten magnet som kan plasseres på henholdsvis dør og dørkarm, hvor den registrerer når døren åpnes. I motsetning til kameraet var dørsensoren like enkel å installere i Hue-systemet som vi er vant til fra alle lyskilder.

 

Sensoren består av en sensor og en liten magnet som kan plasseres på henholdsvis dørkarmen og døren. (Foto: Signify)

Siden Philips Hue er et integrert system, får man noen muligheter for smidig samarbeid med andre Hue-enheter. Man kan for eksempel bruke kameraet til å slå på lyset i rommet når man går inn. Mens samme bevegelse kan utløse en alarm hvis den registreres når man ikke er hjemme.

Konklusjon

Philips Hue-produktene er kjent for å være dyrere enn gjennomsnittet – men også for å være verdt prisforskjellen. Hue Secure-kameraet er litt dyrere enn konkurrentene fra Arlo og TP-Link, men byr egentlig ikke på noen spesielt klare fordeler utover integrasjon med andre Hue-enheter. Tvert imot er man låst til å bruke Hue-appen til å styre det, fremfor integrasjon med andre smart home-enheter på tvers av produsenter. Herunder eksisterende overvåkningskameraer. At kameraet er kablet, der konkurrentene til samme pris tilbyr batteridrift, bedre nattsyn og høyere oppløsning, hjelper ikke på totalvurderingen. Dørføleren er til gjengjeld eksemplarisk enkel, ganske billig – og lett å integrere i det smarte hjemmet.

Karakter
Philips Hue Secure
Premium

Home mener

Integrerer sig med dit Philips Hue-system. Kræver ikke nødvendigvis abonnement. Hvis du ikke bruger Philips Hue til at styre dit smarte hjem, er det no-go. Virker hverken med Google Home, Matter eller Home Kit. I de fleste tilfælde er batteridrift bedre end kabel. Video kan kun gemmes i skyen, og dette kræver abonnement.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Finn sakene dine

Strømstasjonen du ikke visste du trenger

Nye Nespresso er en dyr fornøyelse

Ding dong! Er det noen hjemme?

Sett fyr på vinterlyset

Pent fra Panasonic

Lyd & Bilde
Scroll to Top