TEST: Arlo Pro 5 2K

Kvalitetskameraet Arlo Pro 5 tåler regn

Utmerket videokvalitet, batteridrift og værbeskyttelse, men dessverre skjulte kostnader.

Skrevet av / 28.07.23 - 10:30
Arlo Pro 5 2K
Jonas Ekelund

Arlos kamera gir en helt annen kvalitetsfølelse enn de andre kameraene. Mye avhengig av at det er som et utendørskamera og har lang batteridrift. Dermed er prisen også høyere. På baksiden sitter et gjengefeste, og man kan kjøpe alle mulige fester for å montere kameraet akkurat der man vil. Men det er laget for fast montering, og er vinglete om man for eksempel prøver å plassere det oppå et skap.

Kostnader

Uten abonnement får man bare meldinger om bevegelse og at man kan live-strømme. Mer eller mindre verdiløst med andre ord, men det blir selvfølgelig bedre med Homekit. Derimot krever Homekit at man kjøper en basestasjon som koster 1500 kroner(!).

Basestasjonen oppretter et eget nettverk med kameraene, og om man har mange kameraer, kan det gi bedre rekkevidde og ytelse. Dessuten kan man sette en USB-penn i stasjonen slik at man slipper månedsavgiften for lagring. Det kan lønne seg i lengden.

Arlo Pro 5 er et robust kamera med både strålekastere og sirene. (Foto: Arlo)

Installasjon

Skal man benytte kameraet utendørs, er det alltid best å la det være tilkoblet den magnetiske ladekabelen med USB-A-kontakt i den andre enden. Den er imidlertid bare en meter lang. Naturligvis selges lengder på 2,4 eller 7,6 meter (til utendørsbruk). Å installere det i Arlo-appen er veldig enkelt, bare å følge instruksjonene. Derimot er det veldig knotete å få det inn i Homekit da man først må legge til basestasjonen, noe som krever lesing på supportsiden.

Håndtering

Fra kameraoversikten i appen kan man slå på mikrofonen og aktivere høyttaleren slik at man kan snakke med personen foran kameraet. Skulle man se noe uvedkommende i bildet, kan man både slå på en strålekaster for å få bedre bilde, samt slå på sirenen for å skremme bort inntrengerne. Det er litt fint at man kan logge inn med en nettleser og få opp samme oversikten som i appen. I prinsippet skal man kunne ha en skjerm som alltid viser overvåkningsbildene.

Kameraene kan være i tre moduser: borte, hjemme eller standby. For hver modus kan man stille inn hva som skal skje om det hører lyd eller oppdager bevegelse. Om det skal begynne å spille inn, sende en beskjed eller dra i gang sirenen. Man kan bestemme hvilken del av synsfeltet man vil se etter bevegelse i for å unngå unødige alarmer. Med hjelp av geofencing kan modusene aktiveres automatisk når man går hjemmefra og kommer tilbake.

Man kan maskere synsfeltet for å unngå falsk alarm, og la kameraet følge det som beveger seg. (Foto: L&B)

Videokvalitet

Bildesensoren er helt klart et steg opp fra de billigere kameraene i testen. Ved mindre lys beholder det fargevideo langt etter at de andre kameraene har gått over til sorthvit nattmodus. I bra belysning er videokvaliteten høyere, med flere detaljer, bedre skarphet og bedre fargegjengivelse. Spesielt om det er koblet til basestasjonen og man kan benytte 2K-videstrømming når man er på samme trådløse nettverk.

Konklusjon

Dette er nok det mest mangesidige kameraet med mulighet for å benyttes med batteri og monteres utendørs. Det har også den beste videokvaliteten. Dessverre må man ut med flere penger for å få det til å bli brukbart. Enten ved å kjøpe en basestasjon med lokal lagring og mulighet for Apple Homekit. Eller ved et abonnement på skytjenesten. Synes man det er verdt det, er det Arlo 5 Pro som er best.

Karakter
Arlo Pro 5 2K
Premium

Home mener

Utmerket videokvalitet, selv i svakt lys. Bra på gjenkjennelse. Tåler å plasseres utendørs, bra batteritid. Krever en dyr basestasjon for Homekit-støtte. Ingen egen ansiktsgjenkjenning.

Også i denne testen:

5 overvåkningskameraer med Apple Homekit

Eve Cam

Eve Cam er dessverre vel enkelt

Brukervennlig og Homekit-vennlig, men mindre prisgunstig enn konkurrentene.

Magnetisk feste. Enkel installasjon og håndtering.
Fungerer bare med Homekit. Middelmådig videokvalitet.
Les hele testen

Logitech Circle View

Circle View er et enkelt, men bra Homekit-kamera

Vil man bare ha et enkelt overvåkningskamera som kan monteres utendørs, er Circle View et bra valg.

Velbygd og kan brukes utendørs. Helt ok videokvalitet. Ulravidvinkel.
Fungerer bare med Homekit, krever Apple-enheter.
Les hele testen

Aqara Camera Hub G3

Aqara Camera Hub G3 er søt og praktisk

La ikke utseendet lure deg, kameraet har AI og kan panorere for å følge personer.

Mange AI-funksjoner som ikke krever skytjenester. Styrbar pan-and-tilt via appen. Fullt av finesser. Søt design. Innebygd Zigbee-hub.
Burde kunne justeres i større vinkel vertikalt. Kan reagere litt langsomt på kommandoer. Mindre vellykket for veggmontering.
Les hele testen

Netatmo Indoor Camera

Netatmo Smart Indoor Camera er faktisk smart

Vil man bare ha et kamera som ordner seg selv og gir deg den informasjonen du trenger, er dette rett valg.

Ingen abonnementsavgifter. Innebygd ansiktsgjenkjenning. Få falske alarmer. Kan benytte ledningsbundet nettverk.
Middelmådig videokvalitet. Ingen toveiskommunikasjon. Få monteringsvalg.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi erstatter hele kjøkkenet ditt

Er det ikke snart vaskedag?

Håndholdt rengjøring på flere måter

Smartere kjøling om sommeren

Cold Brew på under 5 minutter

Hjemmets lille hjelper kan alt selv – nesten

Scroll to Top