Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

IFA 2023: Signify lanserer Philips Hue Secure

Den nye sikkerhetsløsningen fra Philips Hue lover å verne ditt privatliv, bl.a. ved hjelp av end-to-end-kryptering.

Skrevet av / 31.08.23 - 09:35
IFA 2023: Signify lanserer Philips Hue Secure

Philips Hue er for de fleste kjent for sine brukervennlige smarte belysningsprodukter, men i dag går Signify, selskapet bak Philips Hue-mesrket, nye veier og lanserer to overvåkningskameraer samt nye sikkerhetsfunksjoner til Hue-appen.

Philips Hue Secure kamera (som fås enten som batteridrevet eller med ledning) byr på 1080p video og nattesyn, og kan brukes både i hjemmet og utendørs. Begge kameraene kan f.eks. plasseres utenfor med Secure kameraholder med jordspyd og kan kobles til Philips Hues eksisterende lavvoltserie til utendørs bruk.

Philips Hue Secure
Philips Hue Secure kameraene fås i både svart og hvit. (Foto: Peter Gotschalk)

De to kameramodellene kreven en Philips Hue Bridge for å fungere, men er naturligvis integrert med alle eksisterende Philips Hue-produkter, som i tillegg til smart belysning også inkluderer bevegelsessensorer. Det betyr at man øyeblikkelig vil motta bevegelsesvarsling på mobilen, dersom enten kameraet eller en bevegelsessensor oppdager ubudne gjester. Deretter kan man aktivere toveissamtale og snakke med vedkommende, slik vi er kjent med fra mange andre overvåkningskameraer. Man kan også bruke Philips Hue-lys, i f.eks. sterke hvite eller røde farger for avskrekke uønskede personer.

Ved hjelp av kunstig intelligens er Philips Hue Secure i stand til å identifisere og skille mellom bl.a. kjæledyr, biler, pakker og mennesker, men uansett har Philips Hue-kameraene end-to-end-kryptering som standard, som sørger for at alle videoklipp, snapshots og live-visning fra kameraet forblir private. Alle AI-funksjoner kjøres nemlig kun på selve kameraet og beskyttes dermed av krypteringen, lover produsenten.

Geroge Yianni, Philips Hue Head of Technology. (Foto: Peter Gotschalk)

Signify bruker altså heller ikke brukernes videoer til å trene den kunstige intelligensen, noe som andre produsenter av overvåkningskameraer har blitt tatt i å gjøre.

Vi trener opp vår AI med videoinnhold som er kjøpt og laget for opplæringsformål. Vi har ikke mulighet til å se brukerens innhold i det hele tatt, fordi krypteringen av videoer og annet innhold skjer på kameraet og krypteringsnøklene ikke sendes når innholdet lagres i skyen», forklarer George Yianni, teknologisjef i Philips Hue, til L&B Home.

Men fordi noen av kameraets smartfunksjoner er basert på kunstig intelligens som kontinuerlig må trenes opp og optimaliseres, er de ikke gratis å bruke, selv om du allerede har kjøpt og betalt for kameraet.

Nytt Sikkerhetssenter i Philips Hue-appen

Først og fremst har den velkjente Philips Hue-appen som sagt fått et nytt sikkerhetssenter med nye funksjoner. Men det kreves imidlertid en Philips Hue-konto for å bruke disse funksjoene.

Hvis man ønsker å lagre sine videohistorikk i skyen i opptil 30 eller 60 dager, må man abonnere på enten et Basic- eller Plus-abonnement, og betalingen låser også opp funksjoner som tilgang til aktivitetsoner (som forhindrer et bestemt område i å sende varsler ved bevegelse, f.eks. trampolinen i hagen) og registrerer om en person, en pakke, et dyr eller et kjøretøy har utløst en gitt alarm.

Philips Hue Secure
Philips Hue Secure-lyskasteren med kamera er designet for utendørs bruk og lar deg holde øye med hagen, uteplassen eller oppkjørselen, og når du utløser en lysalarm fra Philips Hue-appen, lyser lyskasteren umiddelbart opp et stort område i en hvilken som helst farge, for eksempel knallhvitt eller til og med rødt. Denne modellen av Philips Hue Secure-kameraet vil ikke være tilgjengelig før i første kvartal 2024 (Foto: Signify).

Ved hjelp av Philips Hue-appen kan du også tilpasse andre kamerainnstillinger, for eksempel opprette blackout-soner som gjør visse områder av videofeeden private.

Pris og tilgjengelighet

Begge Philips Hue Secure-kameraene vil være tilgjengelige høsten 2023. Kameraet med ledning vil koste 2.199 kroner, mens det batteridrevne kameraet vil koste 2.749 kroner.

Philips Hue Secure Basic-abonnementet med 30 dagers videohistorikk (tilgjengelig høsten 2023) vil koste 49 kroner per kamera per måned eller 459 kroner per kamera per år. Plus-abonnementet inkluderer 60 dagers historikk og flere kameraer for enten 119 kroner per måned eller 1.149 kroner for et helt år.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Doble kurver byr på flere muligheter

Tilkoblet ølbrygger for det smarte hjemmet

Robotgressklipper med sylinder

Tado oppgradert til nyeste standard

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Scroll to Top