TEST: Arlo Pro 4 Spotlight Camera – Helt trådløs overvåkning
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Arlo Pro 4 Spotlight Camera

Helt trådløs overvåkning

Få overvåkning inne og ute i 2K-videokvalitet direkte på WiFi.

forfatter
Publisert 28.12.21 - 11:10
Karakter
Arlo Pro 4 Spotlight Camera
L&B mener
Robust og værbestandig kamera med høy oppløsning. Kan kobles direkte på WiFi-nettverket. Innebygd spotlight.
Dyrt. Oppløsningen er høy, men ikke så høy som på Arlo Ultra 2.
Spesifikasjoner
 • Type: overvåkningskamera
 • Kamera: 4 Mp, 1/3” sensor, diagonalt synsfelt på 160°, 12x digital zoom
 • Video: 2K, 1080p, 720p HDR
 • Lyd: ja, samt høyttaler til toveiskommunikasjon
 • Strøm: innebygd oppladbart batteri til 3–6 måneder
 • Nattopptak: ja, nattopptak pluss automatisk LED-spotlight
 • Trådløst: WiFi 802.11bgn, 2,4 GHz (2–4 Mbps ved to 2K-videostrømmer)
 • Fungerer med: Google Assistent, Apple HomeKit, Amazon Alexa, Samsung SmartThings
 • Mål og vekt: 5,2 x 8,9 x 7,8 cm, 316 g
 • Værbestandighet: IP65, – 20 °C til 45 °C
 • Bevegelsessensor: 1 stk, 130° diagonal synsvinkel
 • Web: arlo.com
Veil. pris 2.690Pr. 28.12.21 Produktside

Arlo lager så mange forskjellige overvåkningskameraer at det kan være vanskelig å beholde oversikten. Fra helt billige innendørskameraer til noen få hundre kroner og opp til omfattende pakker med overvåking av hele hjemmet i UHD-oppløsning.

Arlo Pro 4 Spotlight Camera er tross pro-betegnelsen ikke toppmodellen, men «kun» den nest mest avanserte. Noe som ikke er så lite, da kameraet tilbyr videoovervåkning i 2K-oppløsning inne og ute, mulighet for opptak i bekmørke samt innebygd spotlight.

Utenpå ligner Arlo Pro 4 selskapets andre kameraer: en avrundet enhet i hvitt eller sort høyglansplast som kan festes magnetisk eller med skruebeslag som følger med i pakken. Likheten er så stor at man må inn i Arlo-appen (eller lese på emballasjen) for å se forskjell på Pro 4 og Ultra 2 – eller for den saks skyld den eldre Pro 3-modellen.

Arlo Pro 4 kan brukes inne og ute. (Foto: Arlo)

Pro eller Ultra?

Der hvor Arlo Pro 4 skiller seg fra den noe dyrere Arlo Ultra 2, som vi også har testet, er først og fremst på videokvaliteten. Ultra-modellen kan ta opp i 4K-oppløsning, mens Pro-utgaven nøyer seg med 2K. Så lenge man ikke har bruk for å zoome inn på detaljer langt borte, er forskjellen i oppløsning et luksusproblem.

Mer relevant er det at Ultra-kameraet har to mikrofoner – og dermed mulighet for å redusere vindstøy elektronisk, mens Pro-kameraet må nøye seg med en enkelt mikrofon. Det er også kun en bevegelsessensor i Pro-modellen, i stedet for to. Det kan ha betydning ved noen plasseringer – som forblåste hushjørner. Skal kameraet monteres innendørs, er den forskjellen selvfølgelig uten betydning.

Arlo Pro 4 kan kobles direkte til det trådløse nettverket. (Foto: Arlo)

Et punkt hvor Arlo Pro 4 er foran det dyrere Ultra 2, er at det kan kobles direkte til husstandens trådløse nettverk. Man slipper altså å bruke en «hub» som bindeledd mellom nettverk og kamera(er). Har man bare bruk for et enkelt overvåkningskamera, gjør det pakkeprisen lavere. Det gjør det også lettere å integrere Arlo Pro 4 i et smart hjem med kameraer fra flere produsenter. Har man allerede en Arlo kamera-hub i huset, kan Arlo Pro 4 også kobles på denne hvis man ønsker det.

Muligheten til å koble direkte på det trådløse nettverket er for øvrig den eneste umiddelbare forskjellen fra forgjengeren Arlo Pro 3, som vi tidligere har testet.

Arlo Pro 4 kan, som selskapets øvrige kameraer, styres fra Arlos egen mobil-app, som også brukes under oppsettet. Men det kan også integreres i et smart hjem under Google Assistent, Apple HomeKit, Amazon Alexa eller Samsung SmartThings.

Det er innebygd spotlight og sirene i kameraet. (Foto: Arlo)

Spotlight og toveiskommunikasjon

På pakken loves Colour Night Vision. Det er en sannhet med modifikasjoner, ettersom det ikke filmes i farger i bekmørke. Når kameraet strømmer video fra et mørklagt rom, skjer det i sort-hvitt. Fargene kommer inn i bildet når bevegelsessensoren oppdager aktivitet foran kameraet, og tenner LED-spotlighten.

Det er innebygd mikrofon og høyttaler i kameraet med full toveiskommunikasjon, så man kan be budet om å sette pakken i hageskuret eller beordre hunden til å komme ut av sengen, når man via mobilen har fått beskjed om at det er observert henholdsvis en pakke eller et dyr. Er det hverken UPS eller hunden som er på færde, har kameraet også innebygd sirene for å skremme bort innbruddstyvene.

Se hvem som ringer på – og unngå overraskelser. (Foto: Arlo)

Abonnement er – nesten – uunnværlig

Evnen til å identifisere personer, dyr, kjøretøyer og pakker er ikke automatisk til stede, som hos Google Nest Cam. For å filtrere de relevante bevegelsene foran kameraet fra de irrelevante, må man tegne et abonnement hos Arlo. Uten abonnement får man live-beskjeder i appen når noe registreres. Og man kan se en live videofeed. Men videoen lagres ikke i skyen som bevis.

Det betyr i praksis at et abonnement er uunnværlig for at Arlo Pro 4 kan fungere etter hensikten som overvåkningskamera. Det koster 29 kroner måneden å få adgang til online-lagring for et kamera. Har man mer enn et kamera, koster det 99 kroner måneden for onlinelagring i opptil 30 dager i 2K-videokvalitet. Uansett antall kameraer. Ved kjøpet får man tre måneders gratis prøvetid på abonnementet.

Arlos app har en funksjon kalt Geofencing, som aktiverer kameraene når eieren går hjemmefra, det vil si når mobiltelefonen fjernes fra adressen. Og slår dem av igjen når man kommer hjem. Man kan registrere flere mobilenheter så kameraene kun er aktive hvis samtlige beboere er ute.

Arlo Pro 4 byr på en høyere bildeoppløsning enn de fleste overvåkningskameraer. (Foto: Arlo)

Konklusjon

Arlo Pro 4 er ikke et billig overvåkningskamera, men kvaliteten og funksjonene står i stil med prisen. Og takket være muligheten for å koble kameraet direkte på WiFi uten forbindelses-hub, kan det også være et godt begynnerkamera til dem som vil komme i gang med overvåkning av sine omgivelser.

Videokvaliteten på 2K med HDR-fargerom gir en bildekvalitet som er høyere enn de fleste modellene på markedet. Vil man ha enda høyere bildekvalitet, kan man vurdere Arlo Ultra 2, men da blir ikke kun oppløsningen, men også prisen per kamera dobbelt så høy.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
Nye lamper av gamle CD-er og fiskenett med 3D-print teknologi Lysprodusenten Signify introduserer en ny kolleksjon av 3D-printede lamper i gjenbrukte og gjenvinnelige materialer under navnet Philips MyCreation. 
Smart overvåkning og webkameraer Toucan Solutions lanseres i Norden med smarthjem-produkter.
Nye robotstøvsugere i mellomklassen iRobot utvider sortimentet sitt med to nye robotstøvsugere i mellomklassen
Få soloppgangen inn på soverommet Sommernyhetene fra Philips Hue byr på morgensol på soverommet og lyse netter på terrassen.
Halvdum smart hage gir deg grønne fingre Click & Grow Smart Garden 9 Pro selger seg på å være spekket med smart-teknologi, men egentlig er den nesten like dum som en vanlig altankasse.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend