TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Arlo Pro 3

Sikker overvåkning

Med Arlo Pro bør du kunne føle deg trygg. Ikke bare fordi kameraet overvåker hjemmet ditt, men også fordi Arlo lover å passe godt på dataene dine.

forfatter
Oppdatert: 24.12.19 - 12:47 // Først publisert: Eks. 20.11.19
Karakter
Arlo Pro 3
L&B mener
De viktigste funksjonene fungerer uten abonnement. Med abonnement får man enda flere virkelig smarte muligheter, der det også er tenkt på sikkerheten. 2K-videokvalitet er fremragende, og både 2-veis-audio samt innebygget sirene og spotlight øker fleksibiliteten.
Langt fra det billigste overvåkningskameraet på markedet. Støtter ikke (i skrivende stund) Apple HomeKit, og vil man lagre videoklipp manuelt, skjer det med USB-nøkkel.
Spesifikasjoner
 • Type: Overvåkningskamera (2 stk.) + SmartHub
 • Trådløst: 2,4 GHz Wi-fi 802.11 b/g/n
 • Fungerer med: Android, iOS, Amazon Alexa, Google Assistant
 • Strøm: 4800 mAh ladbart batteri
 • Mål: 8,9 x 5,2 x 7,84 cm (kamera), 15,3 x 14 x 5,24 cm (SmartHub)
 • Annet: 2K video (2560 x 1440 piksler), 12x digital zoom, bevegelsessensor, audiosensor, 2-veis audio, 160° synsvinkel, nattesyn, værbestandig (IP65)
 • Web: arlo.com/eu/
Veil. pris 6490Pr. 24.12.19 Produktside

Arlo er blant de mest kjente merkene innen hjemovervåkning. Og med god grunn, for selskapet som tidligere var eid av nettverksvirksomheten Netgear, lager gode og pålitelige produkter. Som f.eks. det mobile overvåkningskameraet Arlo Go, som vi testet på sensommeren.

Det nye Arlo Pro 3 er et mer tradisjonelt overvåkningskamera til huset, og det kommer i forskjellige pakkeløsninger. Vi har hatt fornøyelsen av å teste et sett bestående av to kameraer og en basestasjon, den såkalte Arlo SmartHub, som kobler kameraene til det lokale nettverket.

Kameraet kan settes opp med en kraftig magnet. (Foto: Arlo)

Arlo Pro 3 er forbedret på en rekke områder

Arlo Pro 3 er først og fremst en oppgradering i forhold til forgjengeren, det populære Arlo Pro 2. Som Arlo Pro 2 kommer Pro 3 både med bevegelses- og lydsensor, men kameraet tar nå opp i fremragende 2K-oppløsning, og er dessuten utstyrt med HDR som forbedrer bildenes kontrast. Det betyr at f.eks. overbelyste områder blir lettere å se, noe som gjør opptakene mer detaljerte. Også når man zoomer inn, selv om bildet rett nok blir kornet hvis du zoomer opptil 12x, noe som er kameraets maksimale kapasitet.

Arlo Pro 3 kommer også med 160 graders vidvinkel, så et enkelt kamera kan overvåke et større område. Sist, men ikke minst er produktet nå utstyrt med en spotlight som kan brukes om natten til både å skremme ubudne gjester og til å gjøre opptak i farger. Du kan også slå av og på kameraets spotlight manuelt, noe som er praktisk hvis du får en melding på mobilen, men ikke helt kan se på kameraets live-feed hva som foregår.

Arlo Pro 3 er værbestandig (IP65-certifisert), så det kan brukes både ute og inne. Og ut over de nye og forbedrede kamerafunksjonene byr Arlo Pro 3 nå også på bedre muligheter for å føre samtaler med personer som befinner seg i kameraets synsfelt (med støydemping og ekte toveis duplex audio, så samtaler ikke blir walkie-talkie-aktige), og det har også fått innebygd sirene i selve kameraet.

Arlo Pro 3 er værbestandig (IP65) og kan brukes både ute og inne. (Foto: Arlo)

Oppsett og funksjoner

Helt konkret er det lekende lett både å komme i gang med og å bruke Arlo Pro 3 i hverdagen. Basestasjonen kobles til internett-ruteren via ethernet-kabel, og så kobler man kameraene helt automatisk via Arlos oversiktlige og brukervennlige app som lastes ned på mobilen.

Det er også i appen du stiller inn de mange forskjellige mulige funksjonene som Arlo Pro 3 kommer med. Som for eksempel om kameraet skal reagere på bevegelser eller ikke, noe som også kan stilles inn manuelt eller via såkalt geofencing, hvor kameraets sensorer bare er aktive når du ikke er hjemme.

Ved hjelp av Arlo Smart (AI-funksjoner som bare virker når man tegner et abonnement til 2,79 euro per måned per kamera) får du mer nøyaktige meldinger på mobilen når Arlo-kameraet registrerer en bevegelse i sitt synsfelt. Den cloud-baserte tjenesten hjelper nemlig kameraet med å skille mellom forskjellige objekter så du f.eks. ikke blir advart hvis det løper en katt gjennom hagen, men bare får meldinger hvis kameraet identifiserer ubudne personer. Dessuten lagres alle opptak i skyen i 30 dager med Arlo smart, mens man uten abonnement må ty til en USB-nøkkel koblet til basestasjonen for å lagre opptakene lokalt. Uten cloud-adgang mister kameraet også sine AI-funksjoner.

youtu.be/Gy_gYu81J30

Bevegelsessensoren er meget følsom. Selv en ninja-aktig tech-journalist kan ikke unngå å utløse kameraet. (Video: Peter Gotschalk)

Arlo passer (bedre) på privatlivet ditt

En av Arlos største konkurrenter er det Amazon-eide Ring. Deres Stick Up Cam Wired, som vi testet på begynnelsen av året, er litt billigere enn Arlo Pro 3, men har mange av de samme funksjonene. Ring har imidlertid relativt nylig være ute i hardt vær fordi selskapet beviselig har oppbevart kundenes lagrede videoopptak ukryptert i skyen, og de har angivelig gitt medarbeidere uhindret adgang til både brukernes private videoer og til live-strømming fra overvåkningskameraene deres.

Det finnes ingen lignende historier om Arlos produkter, men det er fortsatt ganske viktig å kunne stole på en virksomhet som oppbevarer så private data om deg som opptak av hjemmet ditt er.

Og som Rings kamera krever også Arlo Pro 3 cloud-adgang og abonnement på Arlo Smart (eller en av de dyrere pakkene) hvis du skal få tilgang til alle funksjonene.

Derfor er det betryggende at Arlo later til å ha kontroll på sikkerheten. Alle signaler mellom basestasjon og de enkelte kameraene er kryptert med 128 bit AES-kryptering, og all kommunikasjon via appen beskyttes av TLS-protokollen. Arlo overholder i tillegg alle europeiske GDPR-krav, så du bør kunne regne med at det er kontroll på dataene dine.

Tenk deg likevel nøye om hvis du velger å styre kameraene dine ved hjelp av en digital assistent. Arlo Pro 3 støtter både Amazon Alexa og Google Assistant, og ingen av disse to selskapene er kjent for å prioritere brukernes privatliv særlig høyt. På det punktet kan man formentlig ha mer tillit til Apple, men selv om andre Arlo-produkter (som forgjengeren Arlo Pro 2 samt det dyrere Arlo Ultra) nå støtter Siri og Apple HomeKit, er det dessverre ennå ikke tilfellet for Arlo Pro 3. Så du er nødt til å gå en omvei via IFTTT hvis du vil ha kameraet til å fungere sammen med Apple-enhetene dine.

Apple HomeKit-støtte er imidlertid på vei til Arlo Pro 3, så i overskuelig fremtid bør du kunne integrere kameraløsningen med resten av det smarte hjemmet og Apple-produktene dine.

(Foto: Peter Gotschalk)
Trappeoppgang i Berlin etter mørkets frembrudd (øverst). Og så slår vi på kameraets innebygde spotlight (nederst). (Foto: Peter Gotschalk)

 

 

Les også Mobil totalovervåkning Med Arlo Go kan du overvåke hagen, garasjen eller campingvognen. Mulighetene er mange, men prisen er til å ta og føle på.

Konklusjon

Arlo Pro 3 er langt fra det billigste overvåkningskameraet på markedet. Men likevel får man mye for pengene med startpakken vi har testet. Med to kameraer og en basestasjon er man godt dekket, og har man bruk for flere kameraer, kan de kjøpes for omkring 3000 kroner per stykk.

Med den cloud-baserte Arlo Smart-løsningen som man får gratis med ved kjøp av de første tre månedene (derfor koster fornøyelsen som nevnt 2,79 euro per måned per kamera), byr Arlo Pro på brukbare intelligente funksjoner, som evnen til å skille mellom dyr og mennesker når bevegelsessensoren er aktivert. Samtidig reagerer kameraet også på lyd, og bildekvaliteten (i 2K-oppløsning, optimert med HDR og en bred synsvinkel) er nærmest skremmende god.

Man kan også bruke Arlo Pro 3 uten kunstig intelligens, og uten å lagre videoklippene sine i skyen. Men hvis man vil lagre lokalt, skjer det på en USB-nøkkel, som er mindre optimalt enn microSD-kort. Det er også bra at Arlo har tenkt på sikkerheten og brukernes privatliv, og at det amerikanske selskapet overholder de europeiske GDPR-reglene, kan vi bare være tilfreds med. Det gir ekstra trygghet. Derfor er det spesielt frustrerende at Arlo Pro 3 ikke støtter Apple HomeKit og Siri, som er langt mer sikkert enn de digitale assistentene fra Amazon og Google.

1 2 3 4 5
<
>
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

2 kommentarer om “Arlo Pro 3”

 1. >bedre muligheter for å føre samtaler med personer som befinner seg i kameraets synsfelt (med støydemping og ekte toveis duplex audio, så samtaler ikke blir walkie-talkie-aktige)

  Jeg synes at et viktig aspekt ikke er testet eller framkommer i denne eller andre tester jeg har lest, og det er at systemet har så mye forsinkelse at «intercom» funksjonaliteten i praksis er helt ubrukelig. Dette fordi all trafikk fra kameraene går via skyen og Arlo sine servere. Forsinkelsen er gjennomsnittlig 15 sekunder før man får varsel om at noe er detektert, når man så får koplet opp appen og valgt aktuelt kamera for live view er det gått minst 10 sekunder til, ofte lenger, og det man ser er ikke live men forsinket. Man kan tilsynelatende starte snakke til budet utenfor døren, for så siden se at vedkommende snur seg og svarer når han står nede i oppkjørselen på vei inn i bilen sin igjen. Hvis man er så heldig at vedkommende kan høre deg i det hele tatt på litt avstand – oftest ikke, lyden er svak. Så denne funksjonaliteten kan man i praksis se helt bort i fra. Synd, om man har kjøpt anlegget primært for dette formålet.

  Trafikken går også via skyen selv om man ikke har abonnement, for all bevegelsesdeteksjon (selv uten Smart funksjonene) analyseres på serverene til Arlo og push varslene kommer så derfra.

  Som rent opptakssystem fungerer det greit nok. Montasjeopplegget med magnet gjør det meget enkelt å stjele kameraene, og det hjelper heller ikke på dette at basestasjonen kringkaster SSID med Arlo navn og annonserer at kameraene er i nærheten. Dette lar seg ikke slå av.

  Jeg hadde nok ikke kjøpt Arlo igjen i dag, men heller gått for et kablet opplegg fra f.eks. Nest, som ikke har noe delay problem. Mer hassle med kabling og strøm, men det opererer i alle fall i tilnærmet sanntid.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det er jul, det er smart Kom i julestemning med Philips Hue. Vi har testet den smarteste juletrelenken til dags dato.
Veldressert Hvordan klarer en robotstøvsuger seg midt blant flytteesker og pakkemateriale? Spiser den opp alt på sin vei, eller klarer den likevel å holde rent?
Ta kontrollen med Energy IQ Selv om termometeret ikke viser fullt så lave tall som det pleier å gjøre i november, er det nok ikke lenge til vinteren er over oss. Og med vinter og kulde følger høye strømkostnader.
Philips Hue på juletreet Signify har nettopp lansert Philips Hue Festavia, som er en smart lyslenke til juletreet.
Smart varmeovn sparer penger Den kalde årstiden betyr høyere strømforbruk, men med appstyring kan du selv ta kontrollen over strømregningen.
Snart vil Philips Hue kunne snakke med alle Smart Home-produkter Matter-standarden, som skal gjøre det enklere for Smart Home-produkter å fungere sammen, har nå blitt offisielt lansert. Og Matter er på vei til nesten alle Philips Hue-produkter, forteller produsenten.
Følg Lyd & Bilde