TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST: Arlo Essential XL Spotlight Camera

Langtidsholdbar overvåkning

Arlo Essential XL Spotlight Camera leverer langtidsholdbar trygghet som ikke koster all verden.

Karakter
Arlo Essential XL Spotlight Camera
forfatter
Publisert 29.01.22 - 10:00
Lyd & Bilde mener
Pluss: Enkelt oppsett, god lyd- og bildekvalitet og masser av smarte funksjoner, inkludert muligheten for å dele videoer med andre. God integrasjon med diverse Smarte Hjem-økosystemer, og så kan kameraet kjøre i et helt år på en lading.
Kun få funksjoner uten Arlo Smart Plan. Kameraet må avmonteres når batteriet skal lades opp.
Spesifikasjoner
  • Type: overvåkningskamera
  • Trådløst: Wi-Fi 802.11ac/b/g/n, 2,4 GHz
  • Fungerer med: Apple Homekit, Google Assistant, Amazon Alexa, IFTTT, Samsung SmartThings
  • Strøm: Micro USB
  • Mål og vekt: 116,3 x 51,6 x 77,4 mm / 375 g
  • Annet: 1080p Full HD video, 12x digital zoom, 110° horisontal bevegelsessensor, 2-veis audio med ekko- og støyreduksjon, 130° diagonal synsvinkel, nattsyn, sirene, opptil 1 års batteritid på en lading
  • Web: arlo.com

I tillegg til sine dyre overvåkningskameraer – som Arlo Pro 4 og Arlo Ultra 2 – har selskapet, som opprinnelig var en del av Netgear, også en serie av billigere produkter, som har fått tilnavnet ‘Essential’.

Vi har allerede testet flere produkter i serien, blant annet Arlo Essential Indoor Camera og Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell, og nå er turen kommet til det såkalte Arlo Essential XL Spotlight Camera.

Produktene i Essential-serien kobles til internett direkte via Wifi, og har dermed ikke bruk for en separat basestasjon som Arlos dyrere kameraer. Det gjelder også for XL Spotlight Camera, som forøvrig gjør seg bemerket ved å være en del lengre enn Arlos øvrige overvåkningskameraer (derav XL-navnet), noe som primært skyldes at kameraet er blitt utstyrt med et batteri så stort at det angivelig kan holde på strømmen i et helt år etter en lading.

Akkurat det har vi ikke hatt mulighet for å teste, men det stemmer nok at Arlo Essential XL holder på strømmen lenger enn de fleste tilsvarende overvåkningskameraer.

Arlo Essential XL
Kameraet tar opp video i Full HD og har en diagonal synsvinkel på 130 grader. (Foto: Arlo)

Alle funksjoner med Arlo Smart Plan

Essential XL Spotlight Camera tar opp video i 1080p Full HD, og kommer med nattsyn, så man bør kunne få tydelige bilder og opptak av hva som skjer i hjemmet både dag og natt. Naturligvis er bildekvaliteten ikke på nivå med det dyrere overvåkningskameraer kan levere, men absolutt tydelig nok til at man fint kan se hva som skjer på opptakene.

Oppfatter kameraet en bevegelse, får brukeren en advarsel direkte på mobilen. Så kan man velge å aktivere den innebygde alarmen eller bruke kameraets mikrofon og høyttaler til å snakke med den personen som har forstyrret husfreden.

Og det er stort sett omfanget av tilgjengelige funksjoner, hvis man ikke tegner et abonnement. I dette tilfelle en Arlo Smart Plan, som koster 20 kroner i måneden for ett enkelt kamera (de første tre månedene er gratis).

Arlo Essential XL
Overvåkningskameraet er enkelt å installere, og det følger med beslag og skruer i pakken. Vær imidlertid klar over at man må avmontere kameraet når batteriet skal lades.(Foto: Arlo)

Med en Smart Plan kan man lagre videoklipp av diverse hendelser i opptil 30 dager i skyen, så man kan gå tilbake i tid for å se hvilken hendelse som utløste en bestemt alarm.

Arlo Essential XL kommer også med muligheten for å stille inn aktivitetssoner, som er områder i kameraets synsfelt hvor det skal reageres på bevegelser, og kameraet kan også skjelne mellom for eksempel personer og dyr, så alarmen ikke går hver gang hunden eller katten beveger seg rundt i stuen. Alt sammen funksjoner som bare virker hvis man tegner abonnement på Arlos Smart Plan.

Arlo_essential_XL_dag-scaled Arlo essential XL nat
<
>
Arlo Essential XL Spotlight Camera leverer fremragende bildekvalitet, både natt og dag. (Foto: Peter Gotschalk)

Lett og praktisk

Kan man leve med at Arlo Essential XL koster det samme som en enkelt importøl på Rema per måned, får man et godt produkt for pengene. Oppsettet krever imidlertid at man slår på kameraet og laster ned Arlos app til mobilen, så går resten stort sett av seg selv. Kameraet monteres ved hjelp av beslag og skruer, som følger med i kassen.

Selve betjeningen er også lett og rett frem. Uansett om man oppretter aktivitetssoner, stiller inn om kameraet skal reagere både på lyd og bevegelse, eller man vil videresende videoklipp fra online-biblioteket, så er det like lett som å klø seg i nakken.

Nattmodusen fungerer også fint, og eneste kritikkpunkt må være at Essential XL er litt tregere til å reagere på bevegelser og utløse alarmen, hvis det er mørkt i lokalet.

Kameraet kan også brukes utendørs, og det støtter alle vanlige digitale assistenter og Smarte Hjem-økosystemer, inkludert Apple Homekit, Google Assistant, Amazon Alexa, IFTTT og Samsung SmartThings.

Vår eneste seriøse klage på Arlo Essential XL er i virkeligheten at batteriet ikke kan tas ut, og at man er nødt til å avmontere kameraet når det skal lades. Litt irriterende, også selv om det angivelig kun er nødvendig en gang i året.

Essential XL kommer med mulighet for å innstille aktivitetssoner. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

Arlo Essential XL Spotlight Camera er et fremragende overvåkningskamera ut fra prisen, og kan brukes både i hjemmet og utendørs. Kameraet er enkelt å sette opp, fungerer uten hub, og leverer fremragende bilde- og lydkvalitet.

Den lange batterilevetiden er en klar fordel, og det samme er støtten av alle vanlige Smarte Hjem-økosystemer. Det er imidlertid litt irriterende at kameraet bare kan lades opp dersom man avmonterer det. Og så krever det et løpende Arlo-abonnement hvis man vil dra nytte av alle produktets funksjoner. Det må man ha med i beregningen før man kjøper kameraet.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Smarthjem: Bedre kaffe fra smart maskin Teknointeresserte kaffetørstinger bør definitivt vurdere en smart kaffemaskin. Smartere kaffe er bedre kaffe.
Smart hjelpemiddel for hobbygartnere Nyt nyplukkede grønnsaker året rundt takket være den smarte app-kontrollerte innendørshagen.
Nå kommer Segway med robotgressklippere Lover perfekt plen uten tilpasset kanttråd
Praktisk lader og stativ for hjemmekontoret Lader mobile, øreproppene, og passer på hodetelefonene dine.
Guds gave til hjemmet? I 2015 ble robotstøvsugeren årets julegave, og etter å ha vært et produkt som først og fremst lokket teknisk interesserte, er nå robotstøvsugeren noe som finnes i mange hjem.
Hei, Sonos! Skru på musikken Sonos er klar med sin egen stemmestyring til juni. Foreløpig uten støtte av Tidal, Spotify og Youtube Music.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend